Den första bloggaren

Under julhelgen har jag faktiskt läst EN bok, nu var det ju ingen lång roman utan den var avklarad på en liten stund.

Boken om den första bloggaren eller urbloggaren, han som bloggade innan begreppet existerade och innan vi surfade runt på nätet.

Visserligen hävdar Fredrik Virtanen att han startade bloggandet redan 2005, men vår urbloggare var i farten låååångt tidigare. Med redogörelser om sitt liv och annat bloggannonserade han i Annonstidningen, bekostade han själv sina annonser med vad hans pension tillät.

Boken handlar naturligtvis om vår lokala (och numera även riks-) kändis, Clifton Fexmo.

Och vem har inte läst hans annonser och erhållit någon av hans tusentals visitkort ute på stan?

Jag gillade verkligen boken och beskrivningen av Clifton Fexmo och efter att ha läst den säger jag bara:
Hatten av för Grant Clifton Evenholt Fexmo, han är den förste bloggaren!En unik person, ett original som man säger. Kan konstatera att dessa genuina original försvinner, eller de tillåts inte ta plats i dagens samhälle.

Ett samhälle där vi alla ska vara lika men där varje enskild individ kämpar med att hitta sin egen stil, särart, originalitet och uttryckssätt och därför försvinner vår originalitet i havet av strävan efter personliga stilar och alla blir lika.
GOD JUL ♥

Hej alla i julstöket! I morgon är dagen vi alla väntat och väntat på.

Och det blev en vit jul i alla fall, yiipii!

GOD JUL PÅ ER ALLA!!


Strålande jul

Har ikväll varit och sett "Sissel - Strålande jul" här på Coop Arena tillsammans med mina kolleger!

Och visst sjunger hon bra, men inte riktigt min typ av konsert. Jag tyckte i alla fall att Orsa spelmän var bäst och jag gillar inte ens folkmusik! Men om spelmännen svängde det till ordentligt.
Sen var "The real group" också hyfsat bra.

Före konserten åt vi en supé där förrätten, en löjromstallrik får riktigt högt betyg, 4 av 5, medans varmrätten lämnade mycket att önska. Oxfilé som var som kokt, osaltad och okryddad med en potatistimbal som stått för länge och var torr och tråkig och till den rotselleripure, och jag gillar inte rotselleri.
Efterrätten får OK, glass med hjortron och andra bär.

Men på det hela en trevlig kväll i sällskap av mina kolleger, inte alla med de flesta.

Nu har den kommit!

Idag damp den ner i brevlådan! Min nya personliga almanacka. Vad fin den blev!
Hoppas att jag nu ska trivas att använda den, riktigt längtar att det nya året ska börja!Telefonsvarare

Just nu är det skottpengar på den j*vla idiot som uppfann dessa telefonsvarare där man ska göra en massa val och aldrig får prata med en person.

Telias leder ligan just nu i hopplösa inknappningar!

Väntar tråkigheter...

Har definitivt haft konstiga drömmar i veckan.

En natt drömde jag att blev biten av en skorpion flera gånger och i natt blev jag attackerad av en björn och biten av den, bl a bet den av min vänstra hand! Kände verkligen hur björntänderna stack in i handen och vaknade av det och då hade min hand domnat och det var en massa stickningar i den.

Har googlat för att tyda och bett av djur betyder tråkigheter, problem och oro. Skorpion betyder bitterhet och bittra kommentarer. Björn har jag inte hittat någon tolkning på.

Verkar i alla fall vara tråkigheter på gång.
Inför jul och allt!

Lite julstämning

... fick vi idag, var från jobbet på Luciafika som vår hyresvärd bjöd på. Glögg, kaffe, lussekatter och pepparkakor allt till luciasånger med Norrbottens Lucia. Söta och vackra var flickorna men inga körsångerskor. De gjorde nog sitt bästa och lyckades skapa en vacker och fin julstämning.

Det bästa var ändå lokalen vi fick besöka, Ebeneserkyrkan. Har aldrig varit dit och uppskattade verkligen att få vara in där och se de vackra gamla lokalerna.
Förra årets luciafika var i Vita Duvan, det gamla fängelset, det var verkligen intressant att få gå runt där och titta, det var dessutom gjort som ett museum så man kunde läsa om dess historia.

Tänk vilken förmån att få besöka dessa gamla byggnader som man annars antagligen aldrig skulle besöka!

Tyvärr inga bilder från luciatåget eller Ebeneserkyrkan, kameran hemma och mobilen stängdes pliktmässigt av.

 


Komplimanger

Jag är typiskt svensk och har svårt att ta emot komplimanger (har ju problem att stava till det..) och i veckan har jag verkligen fått komplimanger!
Jag försöker att inte som svensk i vanlig ordning att förringa komplimangen med nå bortförklaringar med att äh, det var det väl inte osv. Utan jag har de senaste åren börjat tänka om och tacka och ta emot och faktiskt bli glad!

P och jag var gemensamt till frissan och klippte oss i fredags, händer inte ofta, senast var i somras under semestern!

Denna gång blev det riktigt kort och lite busigt! Fick flera komplimanger på måndag på jobbet, särskilt en kollega var pigg och kommentera hur snyggt det blev, men å andra sidan är han också alldeles nyklippt så han kanske var och fiskade efter egna komplimanger..;) (klubben för inbördes beundran!)

Grannen var också förbi och blev förvånad över den nya frisyren, tyckte jag såg 10 år yngre ut!
Då kan man fundera över hur jävligt såg det egentligen ut innan....???????

För övrigt blev P också jättefin, särskilt när hon fixade en lite tuff frisyr med fön och vax....

Nästa vecka är det även dags för M och få håret klippt, hoppas att han också blir nöjd!

Nytt i lurarna

Sitter flyttar över lite ny musik till mobilen som jag mest använder som MP3 spelare.

Fyller på med lite Mustasch, Black Eyes Peas, Metallica, Him och nån låt från Dead By April och 30 Seconds to Mars samt lite diverse gamla godingar.

Det som har snurrat sen i somras börjar jag var lite less på så lite förnyelse är på sin plats.

Sen passar jag på att flytta om lite bland musiken på mobilen och sortera in dem i mappar, allt har tidigare legat huller om buller.
Nu blir det ordning och reda!

 

Levande sjungande julgran

I kväll har P och jag varit med en kompis och hennes pojke till Pingstkyrkan i Boden (!!!!) och sett en julshow som heter "Levande sjungande julgran" och det var det.
En barn och ungdomskör i formation av en julgran.
Mycket körsång med alla klassiska julsånger, ett julspel om en familj i väntans tider och det klassikska julspelet med Josef och Maria och jesusbarnet i stallet parallellt.

Riktigt bra var det och jätteduktiga på att sjunga var de. Man fick riktig julstämning med sig hem.
Dock kände man sig inte riktigt hemma med Pingskyrkan och sång som nästan manade till frälsning i slutet men det får man ha överseende med.

Pojkarna vaknade dock till riktigt där en sväng och blev lite frälsta när de inledande riffen i "Smoke on the water" spelades...
Ja, det är riktiga rockgrabbar.

Almanacka

Har ni redan införskaffat almanackan för 2010? Om inte kan jag tipsa om att beställa en personlig almanacka på www.personligalmanacka.se. Jag blev helsåld på den och beställde en direkt.


eller så kan man gå in hos Susanne och tävla om en....


RSS 2.0