Back in business

Ja, då är nästan första veckan på jobbet avklarad!

Sitter just nu över och jobbar kväll men inväntar mest ett möte som förhoppningsvis blir av, det är lite kommunikationsproblem just nu.

Den egentliga oron/stressen inför nästa vecka har inte riktigt infunnit sig på samma sätt som tidigare år trots att en del problem inte är lösta än och väldigt mycket är nytt i år.

Börjar jag bli härdad...???!

Hade tänkt komma med lite inlägg om semestern men det kanske blir senare någon dag. Med lite bilder också förhoppningsvis!

Läsa böcker...

... är inte bra för mig!

Har nu klarat av min andra semesterbok och det var en sån där bok som inte är bra för mig.

En bok som är så bra att jag inte kan lägga ifrån mig den utan ska bara läsa ett kapitel till...

Började läsa "Hypnotisören" av Lars Kepler under vår semesterresa och insåg snabbt att detta är en bok som jag lägger ifrån mig för att jag inte riktigt törs läsa vidare just nu men ska bara läsa ett kapitel till först....

Idag var första dagen hemma och då finns det alltid en massa att ta hand om. När jag var och handlade var jättesugen på att laga mat, efter all utemat under några dagar och inspirerad att baka både matbröd och fikabröd, gick och klurade på någon efterrätt...

Kom hem packade upp och skulle bara läsa ett kapitel när boken ändå låg framme, medans lunchkaffet svalnade lite....

Som sagt så är den boken nu avklarad.

Kan verkligen rekommendera den men tänk på att ha ett par dagar över till enbart läsning (beroende på hur snabb läsare du är), låt någon annan sköta marktjänsten eller om du är ensam ladda med färdig/snabbmat...

Beskrivning:

I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.

Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.

Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.

Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.Nästa bok av Lars Kepler finns ute nu "Paganinikontraktet", undrar när jag ska kunna avsätta ytterligare dagar till den boken, får nog avvakta ett tag så inte min sambo blir irriterad för att jag ingenting gör.

 

 


Ingen fisk

Nä, det blev ingen fisk för min del, har gett upp!

Igår under hemresan fanns det fisk på menyn i Gäddede men 185:- + dryck kändes lite väl dyrt för en lunch som "bara" var en rast efter vägen, inget särskilt i övrigt.
Middag intogs på en grill/pizzeria i Sorsele så det blev korv då.

Väl hemma var hela familjen idag grymt sugen på makaroner och korv till middag efter all utemat...

Men till lunch då åt jag mackor med Makrill i tomatsås... Någonting som jag har ätit kanske tre gånger i mitt liv, kunde inte ens komma ihåg om jag tycker om det. Men av någon anledning hade jag köpt hem det här tidigare under sommare. Ibland när jag handlar kommer jag hem med de mest underliga saker, saker som verkar jättebra när man står där på affären men sen kommer jag hem och undrar hur jag tänkte när jag köpte det...

Jakten på fisk

Jakten på fisk, nä, jag är inte ute och fiskar och tycker att det nappar dåligt och försöker jaga den i vattnet.

Jag skulle vilja äta en måltid med fisk!

Vi är på en liten semester jag och familjen, vid första lunchstoppet redan vid 11 tiden (pga av tidig start och frukost redan vid 6 tiden) lockades jag av värdshusets torsk och beställde det men fick veta att leveransen med torsk precis rullat in och höll på att lossas, m a o var det lite väntetid på torsken. Så för att slippa tjat från de andra tog jag också pannbiff.

När vi anländer till hotellet på kvällen ingår en middag på hotellet i vår bokning, som denna kväll är lax. Kanon!
Resten av familjen är inte intresserade av lax denna kväll..... så vi äter club sandwich från à la carte menyn istället och ska äta vår middag som ingår dagen efter, en grillbuffé.

Nästa dag blir det hambugare till lunch för oss alla och när vi går för att äta grillbuffén till middag ser vi när kocken ska börja grilla där ute, att bl a ska han grilla LAX...yiipii!

När vi sätter oss till bords har inte grillningen kommit igång så vi börjar med en fördrink i väntan.
Vi fortsätter sedan med buffén med kallskuret innan vi går vidare till det grillade. Där jag upptäcker att laxen inte kommit in än... förstår att den grillas sist så inte nå kött kommer i kontakt med nå fisk på grillen. Tar dock av köttet och tänker att jag tar lite lax sen...

Känner sen att det goda från den kalla buffén och det grillade köttet har gjort mig mätt, men lite grillad lax skulle sitta fint i alla fall, hör samtidigt när servitrisen förklarar kvällens mat för gästerna i bordet bredvid och vad som grillas, när hon kommer till laxen förklarar hon att det går inte så bra med laxen för kocken just nu, den har blivit alldeles bränd....
Jag känner att middagen är avslutad.

Idag blev det bara en macka till lunch på ett café och till middag föll vi barnens önskan om pizza och åkte till en pizzeria och där åt barnen kebab(!!!) och vi vuxna pizza.

Jakten på fisk fortsätter imorgon....

Sommarmode

Satt och åt hotellfrukost i morse och dessa är ju som bekant lite långdragna och avslappnade så det blev att sitta och titta på folk.

ALLA,  män, kvinnor, barn, ungdomar och äldre, rullstolsburna, jag menar alla går 3/4 dels byxor!!!
Kände mig verkligen udda där jag satt i min kjol.
Efter en lång stund upptäckte jag dock ett par män i shorts, sportiga sådana som om de varit och tränat (dock inte i hotellets gym för där hade jag varit helt ensam) och senare två kvinnor i kjol.
Dessa två kvinnor tyckte jag borde ha pratat med varandra och mixat sina kläder.
Den ena i en (ful) kjol i något odefinierbar beige/rosa färg som inte riktigt hängde som den skulle, såg ut som om hon sovit i den, med en längd strax nedanför knäet. Till detta ett par vita spetsleggings (3/4 såklart!).
Den andra i en vit tunn jeanskjol som nästan lyste igenom, kort kort, alltså, täckte precis rumpan.
Kunde inte hon i vita jeanskjolen ha fått den andras vita spetsleggings att ha till kjolen, så hade de båda varit lite lagom klädda....

Ja, så kan tankarna gå när man njuter en hotellfrukost..

Bloggsemester

Det verkar som om min blogg fått en oplanerad semester!

Inspirationen har lyst med sin frånvaro trots att jag har en del idéer liggandes i bakhuvudet, en del foton till illustration men steget att sätta sig ner för att skriva och ladda upp bilder känns ovanligt långt.

Jag som trodde att när jag har semester kan jag verkligen ta mig tid och blogga om både det ena, det andra och det tredje. Men nej!
Och ändå känner jag mig inte särskilt trött (vilket annars brukar orsaken att man inte sätter sig framför datorn) utan relativt utvilad trots att det inte blir så mycket sömn i värmen och trots några extremt stressiga jobbdrömmar...

Nä, jag vill egentligen bara äta jordgubbar, dricka ett litet glas kallt vitt vin,
läsa och lösa korsord.

Men i morse, när alla andra sov, blev äntligen mina tår sommarfina med lite lack...
Jag målar bara tånaglarna, en gång varje sommar.  Till det behöver man ha fem olika nagellacksburkar som är minst fem år gamla ståendes i badrumsskåpet...;)!
Dock skulle resten av fötterna också behöva bli ompysslade med ett fotbad, filning, smörjning....

Hoppas att ni alla har en skön sommar!

Twilight saga forts..

Ja, det blev en trevlig tjejkväll med god middag och många goda skratt på Pastabacken först. Sen mycket mätta och belåtna fortsatte vi till bion och filmen Eclipse, tredje delen i Twilight saga.

Brukar aldrig ha några problem och sätta i mig en mellan popcorn men jag var så mätt att inte ens halva blev uppäten (håller jag på bli sjuk månne ??!).

Filmen var bra, bättre än nummer två definitivt! Väntar faktiskt med spänning på nästa del. Funderar på att läsa böckerna men, nej. Som ljudbok skulle jag kunna tänka mig att lyssna mig igenom dem.
De av tjejerna som läst böckerna var uppenbarligen konfunderade över slutet och trodde filmen skulle vara längre, den slutade visst inte där böckerna slutar.

Det roliga i det hela är att nu på söndag ska våra herrarna tillsammans med barnen också gå och sen den!!!
Om nu vi 40 åriga kvinnor var något för gamla för filmen men vi var i alla fall av rätt kön, men nu ska 40 åriga herrar med pojkar i åldern 9-13 år gå och se den, ännu mer felplacerat ??!!
Visserligen var det även vuxna män på bion när vi såg den men de kom i sällskap med 13 åriga döttrar....

P lär i alla fall bli glad, han tyckte faktiskt de var bra när jag tvingade hela familjen att se de två första delarna. Ja, han tyckte de var bra om bortser från all kärlek, för kärlek är usch, usch i hans värld just nu!

Semesterboken

Min semester blev ju lite uppdelad. Planerat var 2 veckor semester, 1 vecka jobb och sen 3 veckor semester men det blev 1 vecka semester, 1 vecka jobb och nu förhoppningsvis 3 veckor semester. Har i alla fall klarat av en vecka.

Under semestern brukar jag ha som mål att åtminstone läsa en bok och det målet är redan uppnått!!

Åkte hem till mamma med pojkarna och första natten vaknade jag och hade ofantligt mycket mygg i sovrummet. I med myggspiran för att ta dö på dem, men jag vill inte sova med den i gång så jag började läsa boken jag hade med. När det sen var dags att kliva upp var halva boken avklarad, det är många böcker sen jag kommit så snabbt in i en bok och fastnat. Så efter två dagar var semesterboken avklarad.

Kan verkligen rekommendera den, debutroman av Kristina Ohlsson en deckare som heter "Askungar". Hon ska komma med sin nästa bok i nu i höst, den kommer jag nog att köpa.

Beskrivning:

En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom. I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt. Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på. Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?


Twilight saga

Under midsommarhelgen kom tjejkväll på tapeten och jag är ju inte sen att haka på något sådant. Tjejerna ville gå ut och äta och sen gå på bio och se den tredje filmen i  the Twilight saga, Eclipse.

Oops, eehh jag vet knappt vad det är, de andra hade läst böckerna och sett filmerna. Men jag har bara hört att det är något alla tjejer har trillat dit på.... och någon kille som är sååå snygg!!!
Vampyrer och varulvar, inte riktigt min typ av film.

Nåja, vad jag ser på bio spelar ingen roll, jag kan sitta och käka popcorn i två timmar, inga problem.

Bestämde mig dock för att engagera mig lite så jag var och hyrde de två första filmerna och har tvingat hela familjen att sitta och se dem med mig under torsdag och fredag kväll! P tyckte de var bra förutom all kärlek..... för kärlek är usch.

Jag då, tja så där. Hade jag varit 15-20 år hade nog jag också gått igång på alla cylindrar. Första var hyfsat bra, den andra nog så seg och lång. Böckerna är nog bättre för storyn i sig är väl OK men filmerna kunde har gjorts mycket mer verklighetstrogna det var lite väl mycket tecknat/matinékänsla över dem. Ja, och killen såg ju bra ut!

Så på torsdag blir det tredje delen med popcorn, men före det en god middag i trevligt sällskap.

RSS 2.0