Dags för semester?

Arbetsdagen närmade sig sitt slut och jag konstaterade att jag hinner inte med 5 över bussen.
Ställde in mig på 20 över bussen istället och jobbade lite.
Plockade ihop och var på väg men blev ståendes och pratade med en kollega ett tag och upptäckte när jag skulle gå att jag missade 20 över bussen, svär över det åt kollegan som svarar:

- Bussen? Men du ska väl inte åka buss?

(jag) - ???

- Du cyklar väl, du har ju hjälmen på dig!

Dags för semester nu!

Nä, jag har inte hunnit börja min semester i måndags som planerat, det blir nog nästa måndag....

Sommarlov

I torsdags och fredags har barnen gått på sommarlov.

Torsdagkväll var det den äldste sonen som gick ut sexan och nu har han sommaren på sig att ladda inför sjuan och högstadiet, många förändringar väntar!
Skåp, gå runt i olika ämnesrum, många olika lärare, helt ny klass med många nya klasskamrater vilket förhoppningsvis blir något positivt och bättre än tidigare, ingen klassföreståndare utan "mentorer", var i skillnaden liggar vet jag verkligen inte!

På fredag förmiddag avslutade den yngste sonen årskurs två så han har inte så mycket att fundera på inför hösten.

Nu blir de själva några dagar innan jag börjar semestern, skulle ha börjat nu på måndag men måste jobba några dagar, förhoppningsvis inte mer än till onsdag men jag vet inte, kan blir hela veckan med lite otur.

Vid dessa sammankomster som skolavslutningar kommer det alltid en del reflektioner och insikter. Torsdagkvällen var inget undantag utan jag kom till insikt att jag är väldigt tacksam att jag har pojkar...!
Eller det kanske är tur att jag inte har flickor för det skulle nog vara lite synd om dem när de inte får som de andra flickorna....

12-13 åringar, färgade och blekta frisyrer allt annat än snyggt gjort, sminkade som ryska luder och klädda i djupa  urringningar och kortkorta kjolar/klänningar som knappt täcker rumpan, med fördel vita genomskinliga så att string(!)trosan lyser igenom, skor de knappt kan gå i!!!! Ska det vara så eller är det bara jag som blivit gammalmodig?
Pojkarna då, tja, jeans/shorts, någon häftig T-shirt och ev en skjorta, några med geléstylade frisyrer och dagen till ära var de hippa kepsarna inte med....


Sommarkänning

Var på en riktigt avkopplande lunch nyss.
Gick med en kollega och åt en god lunch på en av stans uteserveringar, pratade, njöt av myllret och surret från alla människor. Kulturskolan spelade lite trevlig musik.
Gick vidare och kollade in lite sommarkläder i en butik och avslutade sen med en kula god glass i solen och lyssnade lite mer på Kulturskolans framträdande.

Tillbaka på kontoret...
Hmm, är det inte dags för en sietsta, ligga och läsa i hammocken, sova en stund innan det är dags att börja förbereda en god grillmiddag samtidigt som man sippar ett glas vitt....
Nä, det är visst dags att jobba och sluta dagdrömma!

RSS 2.0