Önska er alla en riktigt God Jul!

Nu far vi iväg och firar jul med syster och hennes familj mfl.

Ser fram emot trevligt sällskap och god mat och dryck.God Jul och sköt om varandra i helgen.


Är med och tävlar

hos Kandy om Photoshop Elements/Premiere Elements 9.Det vore väldigt lämpligt att få vinna, har haft en "fulinstallation" av Photoshop men den är inte kvar sen vi skaffade ny dator.
Känner att mitt samvete inte riktigt räcker till för en ny fuling.

Om jag inte vinner så är det ett tips till tomten, bara så där lite fint.

PS: Tomten, jag skulle behöva nya svarta knästrumpor, strl 39 också.

Det är inte bra

inte bra alls faktiskt. Eller för att hålla det lite kyrkliga/religiösa temat så Synden straffar sig själv.

Jag har varit lat och nu får jag betala för det helt enkelt. Och det gör ont!

Sen i somras och semestern har det varit lite dålig fart i mitt tränande och det är få veckor jag kommit upp i två axelpass och nu bråkar min axel ordentligt.

Igår, på väg till kyrkan skulle vi gå över gatan och med nysnö och nyplogat såg man inte om marken var slät eller gropig.
Så mitt på vägen, en liten grop och jag halkar, ramlar raklång på mage mitt på vägen och axeln hoppar ur läge.
Kommer inte upp och får inte axeln direkt på plats, överväger naturligtvis att använda andra armen men inser att om jag använder den kom axeln att tryckas i backen vilket inte känns bra. 

I det läget ser jag dessutom att det kommer en bil, sonen står bredvid och vet inte vad han ska våga göra (han vet av erfarenhet att man rör inte sin mamma i detta läge utan att ha fått tydliga instruktioner). Inser att jag måste våga röra armen för få den tillbaka och kunna kliva upp.

Nåja det gick bra, en ömmande arm och en son som tyckte det var pinsamt.

Efter kyrkan for vi shoppade lite, bl a nya träningsskor till mig som jag tog på mig hemma för att gå in.
På kvällen när jag ska ta av dem så far den j*vla axeln ur läge igen och åter är det problem att få den tillbaka.
Efter mycket stönande och pustande far den nog på plats. Ont som f*n är jag osäker om den verkligen är på plats. Men försiktiga rörelser säger mig att den är det.

Nu är armmusklerna ömma och onda. Rörelserna försiktiga, mycket kroppsnära och undviker belastning. Tummen känns lätt avdomnad och att skriva detta inlägg innebär att mellan varje mening låta armen hänga ner och vila då fingrarna också vill till att domna.

Nåja, hemma och vabbar då yngre sonen ännu hade feber igår. Lite på gränsen i morse. Så jag får passa på och vila armen då...

Och göra en psykologisk uppladdning för att tag i träningen sen.

3:e söndagen i advent

heter dagen tydligen på "kyrkospråk" och den handlar om Johannes döparen som banade väg för Herren. Vägröjare hette det visst tidigare. Och vägröjarna, de vanliga alltså, har fått jobba hårt de senaste dygnen.

Kyrkligt då, har varit med den äldre sonen på Högmässa idag i Örnäskyrkan.
Men, får jag som inte är konfirmerad ta nattvarden?
Avstod då jag inte har en aning, är ju inte konfirmerad och har därför inte en susning om hur det fungerar i kyrkan.
Sonen och alla andra konfirmandeläsare tog nattvarden, men de går ju och läser så det är väl OK.

Det lär bli fler kyrkobesök i vinter med sonen, en trevlig och intressant upplevelse.
Kyrkobesök är nog att ta sig lite egen tid till eftertanke och reflektion, vi kanske behöver det i vårt stressade samhälle. Kanske inte nödvändigtvis i kyrkan utan bara annars. 

Men regelbundna kyrkobesök skapar ju en rutin och innehåller en form eller ritual kring det, kunde lika gärna vara en avsatt tid för meditation med dess form och ritualer egentligen. 
Att fundera och reflektera över livet borde man kanske göra lite oftare egentligen.

En sån dag

Snön har som sagt kommit rejält, det blåser och är halt efter vägarna. Känns som om dagen varit lite udda, snön ligger vit på backen och ett slags lugn och en glädje infinner sig. Det blir som tyst runt omkring. Nu har vintern landat.

Men dagen då, tja fick samtal om att förlänga mobilabonnemanget och får då en ny telefon, så nu ska jag också bli med smartphone och mobilsurf.

Över hälften av kollegerna var frånvarande av olika anledningar så det var riktigt lugnt och skönt, nästan lite mysigt, på jobbet idag.

På eftermiddagen kom blombudet med blommor till en kollega, jättenyfikna blev vi ju och retfulla vad hon har för fuffens för sig när blommorna inte skickas hem utan till jobbet.
Vi har minsann sett på film hur det brukar vara när någon får blommor på jobbet...;)

Avsändaren på kortet gav inget svar om vem skickat, utan bara ett par initialer som vi under resterande av dagen inte kunde klura ut vem det kunde vara. Mottagande kollega "påstod" sig inte heller veta.... läge för mer glirlingar. Nåja, hon tog med sig blommorna hem, vågat....?

Trött på bussen hem, höll på att somna och nästan glömma kliva av på min hållplats, hade kunnat fortsätta med bussen någon timme till.

Kommer hem, då har yngre sonen gått hem tidigare från skolan med halsont och feber.
Med posten hade det kommit ett brev från universitetssjukhuset att det äldre sonen tydligen har brist på D-vitamin.
Han vill inte ha AD-droppar som en bebis, men blev glad över att få börja äta gravad lax till frukost....
Vi började dock med en Kalle Anka tablett med multivitaminer och det var ju inte bra, han ville ha Nalle Puh....;)

Kyckling på fredag..... typ tacokyckling med hemmagjord guacamole. Har nog aldrig ätit så god guacamole förut, grymt mumsig.

Nu läge för en stund i soffan innan den med bristande D-vitamin ska hämtas hem från kompis.

Äntligen

Äntligen har snön kommit, visst det har kommit lite snö här tidigare men inte tillräckligt för att skapa någon vinterkänsla.
Men nu är den här, härligt fluffigt vitt täcke på backen. Nästan så att man skulle få gå ut och skotta lite.

Så mysigt när stora lapphandskar singlade ner när vi gick ut en vända på lunchen!Och med snö och vinterkänsla infinner sig också lite julkänsla. Har i veckan inköpt lite julklappar och känner mig oroväckande lugn inför julklappsinköpen, hmmmm.... bådar inte gott?

Eller kan det bero på att de där julklapparna som brukar vara svåra, -Gud, vad ska vi hitta på till den eller den personen?.- De klapparna, är de flesta avklarade för det har poppat upp små snilleblixtar på lite roliga julklappar (OK, det är väl mest sambon som stått för snilleblixtarna men i alla fall...). Det är ju så kul att handla klappar när man vet VAD man ska köpa och man är NÖJD med det man kommit på.I det lilla paketet är det något mumsigt och det ska .... få och i det stora paketet är det något annat som på sätt och vis har koppling till det lilla och det ska min kära sambo få....
(hm... avslöjade jag för mycket nu...?)


 


2:a advent

skriver vi idag.
Ingen kyla, ingen snö..... vad har hänt med vädret? Var är vintern? Ska vi på allvar få en GRÖN jul?
Visst har vi kunnat ha det förut också men då har vi valt det själva genom att boka en semesterresa söderut.
Men hemma....?

Nåja, idag blev första julbordet avklarat på Seskarö Wärdshus. Mumsigt gott, med en massa olika sillar! Annat gott fanns också såklart men jag gillar sillar...

Blev en heldagsutflykt, först lämnade vi av ett par sängar i Nyborg åt Hs mamma och efter julbordet åkte vi vidare till ett par bekanta och överlämnade en julblomma. Där blev det kaffe och fika (vilket inte var det enklaste att få i sig efter ett julbord, men vi kämpade bra!). Tror besöket uppskattades, en taklampa lagades, eller felet lokaliserades och lampan fungerade när vi for.

Helgen har gått alldeles för fort, lördagen ägnades och snabbstädning och sen var jag och yngre sonen på shoppingtur.

Måndag i morgon och ny arbetsvecka, dags att börja fundera på julklapparna tror jag, önskar tomten kunde hjälpa till lite med det...!


RSS 2.0