Lat fredag

har det varit idag, måste jag erkänna. Luften har liksom gått ur hela kontoret (nästan hela i alla fall).
Mellan kaffetårarna (mycket kaffe idag), trevliga samtal, roligt besök, lunchrast och shoppingtur har jag ändå hunnit göra en del vettigt.

Men var ut och läste lite på bloggarna jag följer (säg inget till någon om att jag gjorde det på jobbet), därifrån klickade jag vidare till andra länkade bloggar och hittade "Vuxna människor...".
Vilken härlig blogg, underbart rolig! Gillar sättet hon skriver på och kom på att jag saknat att skriva runt funderingar och reflektioner. Skulle också vilja skriva lite kul...

Ersätter därför nu "Daniels Värld" då Daniel har slutat skriva blogg. Hoppas att han har det bra.

Och kolla in "Vuxna människor...",  särskilt inlägget "Meddelande" gjorde att jag låg dubbelvikt och asgarvade vid mitt skrivbord så mina kolleger verkligen funderade vad jag intog under lunchen...

Också en efterrätt

Som sagt har sambon varit borta en del.
Men som plåster på såren hade han med sig efterrätt till barnen i fredags!


Rymdglass, frystorkad typ GB Sandwich


Kocken tillbaka

Sambon har varit borta och jobbat en hel del den senaste tiden och tydligen saknat att få laga mat.
För så här läckert serverade han omelett till måndag middag!


Och gott var det, mums!


En helg i bilder

I helgen åkte vi ut i skärgården till goda vänners stuga.

Trevligt sällskap, god mat och dryck. Lite bastubad och en tur i skog/svampskogen. Tja, det behövs inte mycket till miljöombyte så känner man att man laddar batterierna.


Alldeles vindstilla när vi skulle åka ut.
 

En vacker kväll.


Lite god ostbrickaEn svamp som såg ut som en tomat


Naturen har en hel del vackra detaljer att bjuda på
 

Särskilt mycket bär fick inte väninnan och jag, däremot det övriga sällskapet hittade riktigt bra med lingon.
Men vi fick i alla fall ihop blåbär till desserten vi skulle göra.


Det var skönt att vara ute i naturen trots att vädret inte var det bästa.


Det var även andra som trotsade det gråmulna vädret och tog sig ut.

Och när man tröttnat på att söka bär fanns annat att pyssla med....


Desserten vi skulle ha blåbär till.

11 september 2011...

... kommer ni ihåg vad ni gjorde för tio år sen den 11 september när ni fick veta vad som hänt?

Jag hade varit med yngste sonen och mamma på Sunderbyns sjukhus för ett återbesök och vi var hos min syster och höll på förbereda middagen. Hennes man ringde och berättade vad som hänt och att vi skulle slå på TVn och se. Jag ringde även sambon för att uppdatera honom.

Otroligt overkligt var det....

Helg

Så var det äntligen fredag efter en relativt intensiv vecka.
Nu väntar packning för lite rekreation ute i skärgården.

Trevlig helg!


4 timmar...

...har ni någonsin ägnat fyra timmar på en gång åt att prova BHar???

Det gjorde jag igår!

Åkte med en kollega till en annan fd kollega på underklädesprovning, hur roligt kan det egentligen bli att prova underkläder?
Det var demonstration från PXC underwear, hemförsäljning typ Tupperware. Det bjöds på pastasallad, kladdkaka med grädde och hallon, kaffe och bubbel (Loka, fast man hade nog kunnat tro att vi tömt ett antal andra flaskor!)

En lektion i BHar, hur de ska sitta, de vanligaste felen när man köper utan hjälp, tvättråd, hur man sätter på den mm.
Jag var ju på en BH kväll i en butik i stan för några år sen så jag vet hyfsat bra hur de ska sitta, men det är aldrig fel att bli påminnd.
Att man ska tvätta i tvättpåse, inget sköljmedel och inte tvättmedel för vit tvätt (även om BHn är vit!) det visste jag! (Bäst i klassen?)
Nyheter för mig var hur man ska sätta på den och att lite ättika i tvättmaskinen är bra för microfibrerna och tar bort dålig lukt. (Tips även för svettiga träningskläder!)

Men sen ägnades tiden åt provning, många glada skratt och skämt, vilka inte alltid var rumsrena, men hallo, fyra kvinnor i sina bästa åldrar som står med bara överkroppar med endast någon BH på!!!! Kan inte bli annat än flams.
Och där fanns BHar för alla smaker och storlekar, modeller och färger, tillbehör och herrkalsonger(!).

Och naturligtvis handlade jag, har ju varit på väg och köpa BH sen i våras!
Det blev en BH med matchande trosa och ett BH linne som jag bara föll för.


Sorry, bilderna jag lånade från hemsidan blev inte större

Priserna då? Inte HM style utan i samma prisklass (eller något under) som om du handlar i en underklädesbutik på stan. Alltså helt OK! Men MYCKET roligare och trevligare än i en provhytt.

Jag tycker att alla "boobisar", oavsett storlek, form eller ålder förtjänar att bo snyggt och bra!
Och det borde vara varje mors skyldighet att se till att ens dotter i ung ålder får hjälp att prova ut rätt storlek på BH och lära sig att fråga om hjälp när man ska prova. För form och storlek ändras ju med ålder.
Jag har alltså gått omkring i över 20 år med fel BH storlek! Inte undra på att man har fobi mot att köpa BH.

Bästa med kvällen var ändå sällskapet!
En sån här underklädesprovning borde ju vara perfekt att ha för en blivande brud och ge henne de snygga underkläderna i present. Eller varför inte väninnan som fyller jämt?


Och sen tror jag att värdinnans granne kan ha haft behållning av kvällen, vi var i ett mysigt rum ovanpå garaget med stora fönster mot grannen.....


Fredagsaktiviteter

I fredags var det dags att fira av en kär kollega som valt att lämna oss och gå vidare i yrkeslivet efter fem roliga år.

Vi i princip stängde kontoret efter lunch (en stackars praktikant och tillfälligt anställd lämnades kvar) för att först bege oss ut till Klubbviken med RIB-båt. Jag hade oroat mig lite en del innan då jag inte är någon båtmänniska och dessutom farträdd men det var en överraskande rolig resa.


Jag tror att jag gillade turen pga att det var mycket lugnt på havet, inga vågor, och för att jag tog av mig glasögonen, för att de typ slalomglasögonen man utrustades med skulle sitta bättre, så jag pga dålig syn förlorade referensramar och perspektiv.
Hur som helst var det en synnerligen trevlig båttur.
Förutom slalomglasögon utrustades vi med flytdräkter och flytvästar som gjorde att man definitivt kände sig som Michelingubben, men de skyddade bra mot vinden och den kyliga luften som nu råder.

Väl på Klubbviken åt vi en god lunch med nyrökt röding, färsk potatis (inte jag), sallad och en sås med äpplen, lök och annat gott.

Sen lekar och tävlingar som framkallade många skrattanfall.

Återresa in till stan med RIB-båten med en tur via Stensborg, som inflyttad Lulebo är det kul att få se lite av skärgården.

Åter i hamn intog vi en lättare middag i form av tapas på Hemmagastronomi, med trevlig sång (vi hade komponerat en egen text till hedersgästen) och skojigt paket fortsatte den trevliga kvällen.

Kvällens sista aktivitet bestod av Ölprovning. Det var jätteintressant att upptäcka hur olika öl ändå smakar och att får lära sig lite om varför de är så olika och om dess tillverkning.Så idag var vi och köpte några olika öl från microbryggerier för att testa under hösten, kan bli en trevlig aktivitet då även sambon varit på ölprovning i våras/somras.

RSS 2.0