Vinbärssaft

Har plockat bären från våra två små stackars vinbärsbuskar, en röd och en svart.
En liten fundering, mognar svarta vinbär senare än röda. I den svarta busken var det nämligen mycket gröna och rödaktiga bär fortfarande.
Nåja, bären omvandlades till saft och det blev en HEL flaska saft.
God blev den dessutom och barnen har druckit friskt av den (det kan i o f sig bero på att de väldigt sällan får saft hemma...)
När nu inte skörden gav så mycket så tyckte jag att saften åtminstone kunde förvaras i en snygg flaska.


Kommentarer
Postat av: Malin

Visst blir man lite extra stolt med sig själv efter ett saftkok?



Kul att hälla upp i en fin flaska.



Kan dock inte besvara frågan om mognaden, kan den svarta busken kanske få mindre sol?

2009-08-24 @ 21:16:46
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Carina

Vackert insluten vinbärssaft! Finns känns det både bra och gott att dricka sin egentillverkade saft?!?! Har redan fått börja "nalla" saft ur frysen.



Nu när du nämner det så plockade vi nog alltid de röda bären innan de svarta hemma på barndomsgården. Har själv dock endast röda.

2009-08-25 @ 06:54:24
URL: http://nicas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0