Trevlig vecka, fortsättning

Fortsatte veckan med trevligheter, på fredag unnade jag mig att promenera hem från jobbet (jagar steg...) min sambo hade gjort en älgrostbiff och potatisgratängen var klar att sätta in i ugnen när jag kom hem.
Pga diverse körningar tillsammans med våra vänner (de som bjöd på middag i måndags!) även under fredagkvällen hade alla insett att middagen blir sen. Min sambo passade därför på att bjuda in våra vänner på middag, en tvåkilos rostbiff och en stor form potatisgratäng borde räcka....
I väntan på slutkörningen hann vi därför sno ihop en förrätt, egen variant av Bruschetta, rostat bröd med breasola,  en tomatröra  på tomater, basilika, vitlök och olja, toppad med den godaste mozzarellaost jag någonsin smakat.

Efterrätt då, tja, det blev lite chokladöverdragna kaffeböner, goda nötter och en underbar ostbricka med kex, vitchoklad och blåbärssylt, tryffelhonung och fikonkaka.

Lördag blev ännu trevligare, en riktig höjdpunkt på veckan.
Hade under fredaglunch varit in på Fina Former där det första man såg när man kom in var en underbart lila klänning som jag blev kär i. Men det står lite andra saker högre upp shoppinglistan än en klänning. Men den lämnade inte mina tankar så jag surrade om den när jag kom hem och min kära sambo tyckte bara "men köp den då, det är du värd"  hm, undra vad han är ute efter....
Efter ett gympass på morgonen sprang jag in och provade den och den passade, men behövde något till, hittade en svart basictröja att ha under, (den kostade lika mycket som klänningen....!!!) och en kofta som eg inte passade till klänningen men den var så snygg som den var så den fick följa med av bara farten.
Hem, ombyte till nya klänningen och fixa till sig lite, sen vidare till Coop Arena för en helt underbar show med Björn Skifs, han är en verkligt professionell entertainer, bara såååå bra.
Om jag räknde rätt så är han 63 år...!!! Kan man inte tro!

En regning promenad in till stan (jagar steg....!) för Tapas på Café Roya (mysigt ställe, trevlig personal). Maten var god men lämnade lite mer att önska, vilket vi framförde då de ville ha våra åsikter pga att de är nya på Tapas.

En öl på puben och sen hem och sova i soffan.
Är ju ingen partypingla utan när alla kommer ut för att roa sig vill jag hem och sova i soffan.....


Make-up och yoga

 

Vilken annorlunda onsdagkväll det blev helt plötsligt!

En vännina har börjat gå på yoga och övertalade mig att hänga med. Har aldrig hela mitt liv testat yoga men någon gång ska man väl våga testa nått nytt. Smet lite tidigare från jobbet för att hinna dit och efter ett intressant yogapass stressade jag vidare med en kollega som bjudit in mig på klubbkväll på Make-up Store.
Lite mingel och förfriskningar och shopping. Det blev en ny mascara, konstaterade i morse att mascaran var ovanligt torr, en ögonskugga och en ny ögonpenna slank också med.

Kändes skönt med en annan kväll än bara tenniskörning och soffa.


Frusen måndag

Veckans första arbetsdag har jag varit lite småfrusen.
Då är det tur man har goda vänner som bjuder på en stor gryta värmande köttsoppa, hembakt bröd och kaffe med kaka efteråt.
Trevligt och avslappnat sällskap till skenet av levande ljus. Sällskap på promenaden hem.
Mmm, perfekt avslutning på en frusen måndag.

Inspiration

är temat på dagen och morgondagen!
Hamnade (erbjöd mig) att hjälpa en kollega med ett arrangemang vi har i två dagar med en liten mässa och valbara föreläsningar som handlar om Inspiration med fokus på det egna ansvaret.
Två dagar som riktar sig till personal inom vård och omsorg, definitivt en grupp människor som kan behöva få en vitaminkick som det ofta innebär att vara på inspirerande föreläsningar.

Själv hann jag idag bara vara och lyssna på en föreläsning med Nisti Sterk som pratade om våga följa sina drömmar och strunta i jantelagen och alla runt om kring dig som säger att du inte kan. En härlig föreläsare som talade med hjärtat och lite annorlunda då vi i publiken också skulle aktiveras, något vi norrbottningar definitivt inte är vana vid.

Så dagens ord är väl "Så länge Gud vill och rumpan håller!"

Gårdagen blev ganska lång då vi var ute där dessa dagar hålls och byggde upp och förberedde en massa, kul att göra något annat och komma ut från kontoret och utan att man har något eget "ansvarsområde" utan är mest där för att göra sånt som min kollega behöver hjälp med (alltså bara verkställa order!)

Ser framemot morgondagen trots att jag är väldigt trött efter två intensiva dagar.

Dags att gå igen

I våras gick vi på jobbet jorden runt på 80 dagar med tappa.se.
Vilket jag klarade av, gick faktiskt på 70 dagar!




Nu är det dags igen, denna gång går vi med Korpens stegtävling vilken bara pågår i 28 dagar. Så idag måndag startar vi och nu får man välja själv vilken sträcka man ska gå. 
Jag ska gå från Luleå till Övertorneå, en kollega utmanade mig och ska gå samma sträcka. 
Det blir minst 7841 steg per dag, vilket jag borde klara!


Gör som Malkins

och publicerar denna länk så går 10:- från försäkringsbolaget Chartis till Rosa Bandet!
Bra va? Haka på vetja, målet är 25000:-


Champions of Rock

Visst var det Champions of Rock som vi var på hela familjen med goda vänner.
Först en trerätters middag i en av logerna med bästa utsikt mot scenen såklart!


"The show must go on"... och sen gick brandlarmet och lokalen fick utrymmas!

Ingen panik, på med kläder och på väg ut blev vi stoppade och fick gå tillbaka! En popcornsmaskin var orsaken, placerad vid en brandvarnare.
Erfarenhetsmässigt vet jag att brandlarmet går i ett på denna arena, varit där när larmet gått och ingen tar någon notis om det. Undrar vad som händer den dagen det verkligen skulle brinna där...??

En kanonshow var det, synd bara att det var så lite folk där! Otroligt många Lulebor missade en fantastisk hyllning till Queen!



Lördag var jag lite seg och skrovlig i rösten med ömma handflator...


Nu rockar vi

Äntligen fredag och ikväll blir det rock för hela slanten, hoppas jag!

Har laddat inför kvällen med att bli bjuden på lunch och inköp av en ny scarf.... (som matchar mina rosa stövlar.. hi,hi!)

En liknande, ett annat stickmönster men samma färg och "snodd"modell!


Tisdagar

Apropå tisdag, man brukar ju emellanåt prata om vilken dag i veckan som är den bästa respektive den sämsta.

Jag kan konstatera att jag avskyr Tisdagar, det är den sämsta dagen på veckan, lite udda, jag vet, men så är det och nu har jag officiellt slagit fast det här på bloggen.

Tisdag 12 oktober

och jag noterar första snön i almanackan!
Inte mycket var det men lite lätt pudersnö som gör mig påminnd om vad som kan komma vilken dag som helst eller om några veckor....

New York C vs Rockers

I våras var jag och spanade på gardiner till pojkarnas rum och hittade några olika som var riktigt roliga, tyvärr kunde jag inte bestämma mig och hade heller ingen riktig lust att sy så det bidde inget med det.

När jag för ett par helger sen kom igång med fönsterputsningen bestämde jag mig för att kika om ett par av tygerna fanns kvar för nu kändes det verkligen att de behövde få nya gardiner.
Deras döskallegardiner har nu hängt där några år och de har dessutom haft likadana gardiner, urtråkigt.

Sagt och gjort var jag förra veckan återigen och kikade på gardiner och två av de jag tittade på i våras fanns kvar.

De blev urläckra bägge två, passande till två tuffa rockkillar. Men vem skulle få vilket mönster? De fick därför välja, gissa vilket tyg som bägge två ville ha?
De kom överens till slut när jag sa att till våren när jag putsar fönstren igen kan de ju byta med varann.



Först trodde jag inte att New York skulle bli så bra då tyget var så tunt, men när den väl var på plats blev den jättebra!

Självklart var det Rockers som bägge två ville ha, men M som fick NYC var mycket nöjd med den till slut!

Hollywoodfeeling

På lördag bestämde vi oss för att göra en Tornedalsturné.
Direkt efter frukost satte vi oss i bilen och styrde till pojkarnas farfar i Västanäs, efter kaffe och fika for vi vidare till Mikaelimarknad i Överkalix.

Trots det korta besöket hann vi spendera en hel del där; handskar åt både min sambo och mig, mandelpotatis, rökt fläskfilé och sidfläsk, godisremmar till pojkarna, ullsulor, mat- och fikabröd och lunch.
På väg därifrån såg vi en Hollywoodstjärna, nämligen Peter Stormare (!!!) kom gåendes på väg mot marknaden.

Turnén gick vidare mot Övertorneå och pojkarnas mormor som blev otroligt överraskad, ingen förvarning där inte!
Efter mer kaffe och mycket mer fika for vi proppmätta hemmåt. Det blev en sen middag den dagen, men P var lovad Tacos så vi kunde inte skippa det en gång till, han var nämligen lovad det redan på fredagen men det kom ett restaurangbesök med fantastiskt god mat emellan.


RSS 2.0