Rom

Ja, jag har varit till Rom, är inte särskilt berest i övrigt men dit hamnade jag som 40 års present tillsammans med H och ett par vänner nu i september.
En underbar resa, dock hade man kunnat stanna längre, men vi hann med god mat och dryck och några av de klassiska sevärdheterna som Fontana di Trevi, Spanska trappan, Colosseum och St Peters kyrkan.
Påven och vatikanen avstod vi ifrån pga den flera kvarter långa kön....

Presenterar här mina två personliga favoritbilder från resan, representativa för Rom, ja egentligen när man tänker efter.....
En av de mest fascinerande företeelserna i Rom var  TRAFIKEN, de parkerar överallt, mitt i korsningar, flera i bredd, på tvären bara det finns plats för en bil att passera.... Och deras små urcharmiga bilar, jag blev kär...

Herrar i resesällskapet tyckte att kvinnorna i Rom var otroligt vackra, så här kommer en bild på den absolut vackraste kvinnan i Rom vid det tillfället, sååå romantiskt vid Fontana di Trevi, som för övrig var otroligt vacker!
Den elegantaste brud och brudklänning jag någonsin sett...

Brudgummen var tyvärr inte så mycket att hänga i julgranen.

Gräsänka..

Åh så var man ensam igen!
Fredag till lördag var det bara jag hemma, H var i Ötå och pojkarna hos barnvakt då jag jobbade sent, de sov även över där.
Igår jobbade H hela dan och M hos kompis, bara jag och P hemma.  Igår kväll åkte alla tre till Ötå så nu är jag gräsänka.
Skönt att bara rå om sig själv, men ändå saknar jag dem. Tänker att när jag är ensam ska jag hinna både det ena, andra och tredje men när det blir så tyst och lugnt omkring mig är det som att luften går ur mig och inget blir gjort som vanligt.....
Nåja, igår efter de farit blev INGET gjort, idag har jag varit duktigare.

Kom äntligen för mig att promenera, gick hem från jobbet, det tog nästan en timme (57 min)!!! Otränad..
Fixade middag, Keldas fisk och skaldjurssoppa som jag slängde lite räkor och dill i, gott för att var färdigmat!
Bloggade runt lite, spelade lite på datorn men sen....

En riktig svängom....ja, jag  svängde min lurviga runt hela huset tillsammans med Herr Dammsugare!!
Plock och rens lite här och var dessutom...! Fru Tvättmaskin fick snurra runt i 40 grader..

Jobbade lite med mitt andra jobb och vips är det sängdags, ska bara skriva lite.
Tyckt att jag inte haft några bloggideer men kom i håg under kvällen en massa ideer som jag har haft och blev alldeles rådvill vad jag skulle skriva om, så det blev inte bättre än så här...

Sover nog på H:s sida av sängen....
Godnatt!

Lena & Orup

Har nu jobbat två kvällar i rad, det har gått väldigt bra, inte så mycket att göra men en viss anspänning är det ändå.
Vad har jag gjort då, inte mycket, men skyltat lite, hjälp folk till rätta, sålt några biljetter och sett till att pressen  och inbjudna gäster fått sina biljetter, försökt se trevlig ut....

Var in bägge kvällarna en kort vända och kikade på konserten men när man kikar in så där en bit in i konserten när man jobbar är det svårt att koppla av och njuta, tyvärr när man ändå har möjligheten.

Men det lilla jag såg kan jag säga att de är  professionella artister, bjuder på sig själva med humor.
Och Lena har en fantastiskt bra röst. De har hållit på så länge bägge två och har en lång repertoar kända låtar som man kan sjunga med i och bara det skapar stämning och delaktighet för publiken.
Nu fick ju publiken även delta i några karaokelåtar med mikrofoner ute bland dem tillsammans med två japaner på scen, som förresten även värmde upp publiken ute i foajen. Tydligen har dessa japaner deltagit i ett program som heter Sing-a-long på TV (har personligen aldrig sett det). Kul var det i foajen i alla fall.

På torsdag var det i princip fullt, fick även rycka in i garderoben en vända, inte för att jag var till någon större nytta, tvärtom, mera i vägen, man kan inte vara hur många som helst där bakom disken.
Men det har en viss psykologisk verkan på otåliga gäster, att nu gör de något, det kommer fler som tar emot jackor och de upplever att det går snabbare.....
Så bara av den anledningen att gästen känner sig mindre irriterad är ändå åtgärden av betydelse.

Fredagen var inte fullsatt, men bra stämning ändå för fredagens besökare var definitivt gladare i hatten, många hade nog varit på en after-work innan eller en god middag.
Dessutom spelade Ulf Lundell i stan samma kväll.....

Mattips

Vi gjorde rotmos och fläsklägg i söndags, det är så underbart gott!! Antagligen för att man inte gör det så ofta.
Fick en idé och sparade buljongen som blivit när läggen kokades.
Med denna som bas gjorde H snabbt en jättegod korvsoppa till middag igår. Mycket godare än med buljongtärning.....
Mums!

Buss 2

Vad har hänt de senaste veckorna, plötsligt är det omöjligt att få en sittplats på bussen, varken på morgonen eller på em!!!  Det har bara så enstaka gånger, exv riktigt kalla dagar på vintern, svinhalka eller ösregn..
Jag är inte så förtjust i att stå, har allvarliga problem att hålla balansen när det gasas och bromsas och svängs hit och dit.
En del chaufförer kör lugnt och smidigt men de flesta har kraftiga pådrag och inbromsningar så man far hit och dit som en vante, särskilt som jag har en krånglande axel och alltid måste tänka på att hålla i mig med den andra armen så inte min lilla fadäs upprepar sig, för jag kände mig skitdum...

En gång när jag stod i mittendelen, där folk sitter mittemot varandra, rasade jag rakt i famnen på dessa människor.
Stod och höll mig i stången och vi kom till en kraftig sväng i en rondell, då låser sig min axel till samma arm som jag håller i mig med och jag rasar handlöst in bland dessa människor. Ser på blickarna att oj, vilken fyllkärring!!  Gör ett försök att förklara att min axel låste sig och att jag därmed tappade all kraft i armen, vet inte om de köpte det.....

Sommarens första och sista ros

Förra sommaren köpte jag två mellanstora rosor som jag hade i krukor, ställde sen de i förrådet över vintern och tog fram på våren.
Efter många veckor började de ta sig och i somras var de fina med många knoppar.
Men också fulla med bladlöss som behandlades med såpavatten med resultat att varje knopp ramlade bort.
Sen fick de stå...
Men buskarna repade sig mot slutet av somaren och närmare hösten fanns där åter knoppar....
Med hopp om att de skulle slå ut tog jag in krukorna och knopparna svällde och åter var buskarna fulla i ohyra som behandlades..... med samma resultat som på sommaren.

Dock lyckades två knoppar klara sig och slog ut, nu i helgen åkte buskarna till sällare jaktmarker men rosorna var jag tvungen att ta och sätta i vas.....Vilket lyft (Aha-upplevelse 1)

Har nu bloggat en vecka! Så det är väl dags för intima avslöjanden ;)...

Förra hösten hade en butik i stan tjejkväll med representant från ett underklädesmärke som skulle hjälpa en att prova ut rätt storlek och modell på BH.
Dit for jag, för jag har tyckt att prova BH är ett rent h-vete, hittar aldrig en som ger bra stöd, sitter skönt utan att trycka och skava lite här och var.

Det visade sig att jag haft fel storlek, åtminstone sen jag fått barn då bysten blivit större pga viktuppgång (20 kg), och de förlorat sin fasta form pga tiden, ålder och ammning.

En BH i en helt annan storlek blev en riktig AHA upplevelse! VILKET LYFT!!!!
Samma kväll inhandlades tre nya BHar och även senare var jag dit och investerade, tyvärr finns det dåligt med modeller i min storlek så det blev samma i annan färg.

Men i veckan var jag till en annan underklädesbutik och fick hjälp av en jättegullig kvinna där, och ytterligare två modeller inhandlades, numera är det jättekul att handla BHar.
Tyvärr också jättedyrt då min storlek inte finns bland Lindex, HMs eller Kapp-Ahls sortiment, utan det blir lite dyra märken.

Så årets konto av BH inköp slutar på ett antal tusenlappar....

Men nu har jag några stycken och behöver inte köpa nån på några år, om jag inte gör det bara för att jag upptäckt min storlek.

WOW!!!!!

V A BNej, ingen av oss ska flytta och nej, Nica det är inte de flyttkartongerna som förblev ouppackade.
Det är klädskifte på gång.
P hade ont och var dålig i magen på fredag och jag passade på att vabba. Med en oplanerad ledig dag så tog jag tag i barnens garderober, packa undan det som är för smått och i Ps fall fram med det arvegods som passar.
Inventering av vintersäsongens kläder och en inköpslista över vad som behöver kompletteras.
P har inför denna vinter fyra overaller två täckjackor och två par täckbyxor, vi har nämligen fått arvegods också, det är inte bara efter M. Förhoppningsvis ska han klara sig, men med tanke på hur han sliter kläder så är jag osäker......
Kartongerna får stå framme ett tag så jag fylla upp med det som finns i aktuell tvättprocess...

Men vi hann med annat också under dagen, jag hade ju P som inte mådde så bra. Något tillfälligt är det, fick hämta hem honom tidigare en dag i veckan också. Han är inte laktosintolerant men ibland orkar inte hans mage med för mycket mjölkprodukter. Nu ska vi försöka köra mjölkfritt nån vecka så det rätar ut sig.
Under dagen spelade vi en massa "vanliga spel" (som ungarna säger!), myste i soffan och tittade TV.


Buss 1

Jag åker buss dagligen till och från jobbet, försöker dock cykla på sommaren.
Är en förespråkare för bussåkning och väljer gärna bussen även annars och har därför försett mig med årskort på bussen, första året jag hade årskort var man VIPare på LLT och man erhöll ett paraply som extra förmån lite töntigt men ganska gulligt ändå....

När man som jag åker dagligen med buss blir det ju att man åker samma tider och det gör precis som en massa andra människor med det resultatet att dessa obekanta  människor (ibland träffar jag på bekanta på bussen, men ytterst sällan) blir bekanta ansikten.

Det innebär lite problem för mig, jag som har svårt att känna igen folk (är väl lite ansiktsblind), när jag sen möter folk i andra sammanhang och känner igen ett ansikte tror jag att det är någon jag känner men blir samtidigt väldigt osäker när jag saknar namn och sammanhang.
Att då under nån sekunds tidsrymd kunna sålla ut om denna är;

någon jag känner,
någon som sprungit på på jobbet,
någon av barnens kompisars föräldrar,
bekants bekant
eller ett ansikte från bussen.....

Ett Hej och sen avgör reaktionen om det blev rätt, antingen får man ett glatt Hej tillbaka eller så bara en underlig blick...
Nåväl då var det avklarat och jag kan sen ägna en lugn stund åt att klura ut vem det var jag hälsade på, vilket kan ta ganska lång tid och ibland kommer jag bara inte på det.

Eller så blir det inget Hej för att jag så febrilt försöker placera ansiktet samtidigt som jag försöker se om personen verkar känna igen mig.

Livet är inte alltid så enkelt, jag har i alla fall kommit till åldern när jag inte bryr mig så mycket om det blev fel, synd bara för de jag borde heja på men inte gör det, jag ber så mycket om ursäkt....! Jag är inte snorkig eller så...


Glad

I en av lokalerna i samma hus som jag jobbar håller man på att renovera. STORRENOVERING verkar det vara, de har hållit på sen före semestrarna,  där finns således en massa hantverkare.
Nästan var dag när jag tar trapporna (ja, jag tar trapporna = 80 trappsteg!!!) träffar man på dessa hantverkare, de flesta mumlar ett artigt hej, utom en ung söt pojke som tydligt, glatt och med ett leende säger HEJ!.
Och jag blir lika överraskande glad varje gång.
Man förväntar sig inte det av helt obekanta människor.

Tänk om det fanns fler såna människor i samhället, som ler och glatt säger hej..... så mycket gladare vi alla skulle vara.

Så, ja det finns hopp om dagens ungdom ;)


Hajk

Det var som sagt hajk i helgen, en massa barn och vuxna ute i skogen.
Jag åkte ut med P på lördag och var där hela dan, P stannade och sov i tält (!) med H och M, riktigt spännande men det hade gått bra, Nisse var ju med...
De små Bävrarna, som P tillhör, fick prova på att bygga kojor (vindskydd)och hade lite samarbetslekar och sen äta middag ute. Det blev makaroner och köttbullar som lagades över öppen eld, smakade riktigt mumsigt. Och sen klara av att diska sina matgrejer som de hade med sig i påsar som de gjort på en tidigare sammankomst.

På det hela en mycket rolig dag!

         Kojor                                        Nisse                               Kaffekok                          
      Hajkmiljö                             Diskbänk                              Matlagning

Tjejkväll

I lördagskväll var jag på tjejkväll, bäst att passa på när inga barn är hemma.
Vi hade jättetrevligt. Fyra grannfruar som träffades och åt snacks och drack vin, men började kvällen med en Margarita (inte så ofta man dricker nå sånt).
Sen satt vi och surrade om livets väsentligheter och oväsentligheter, vi hann nog avverka det mesta; politik, barn och uppfostran, hem, män, ekonomi, jobb, sex, drömmar, hopp och framtid.
Tänk vad timmarna flyger fram när man har trevligt.
Lite trött på söndagen men klev ändå upp vettigt tidigt, trots att jag hade kunnat ta sovmorgon halva dan, nä, jag putsade fönstren på utsidan istället innan resten av familjen kom hem.

Såld

Jag är för tillfället helt såld på Duffys skiva "Rockferry", ni minns väl sommarens hit "Mercy" och nu senast "Warwick Avenue".
Jag gillar hela skivan den är lite 60-tal soft laidback, helt underbar!
Fredagsmys

Återigen är jag och P på två, H och M är på hajk. Hajken är inte förrän imorgon men några ledare och patrullisar har åkt ut redan idag för att förbereda. M är visserligen bara junior men nån fördel ska han väl ha när pappa hans är ledare.
P och jag åker ut i morgon.
När det bara är vi två hemma ska vi ha mys vilken normalt innebär lite gotta framför TV:n där vi sen somnar bägge två. Men idag slog vi på stort och bastade och gjorde bastukorv (korv i folie som läggs på bastustenarna och värms medans man bastar) och bastudricka (läsk/öl).
Kvällen avslutades med bokläsning, Lasse och Majas detektivbyrå, Mumiemysteriet.

Välkommen!

Hej
Ja, jag har också bestämt mig för att bli med blogg, det första hindret tycks vara att få det tekniska att fungera...

Tanken var att skriva om min vardag, funderingar och reflektioner.

Så välkommen in och läsa..


RSS 2.0