Det var...

...lyktan från ett gammalt tåglok.

Fotade när jag var på promenad en dag och faktiskt hade med mig kameran.
Nu var det ju inte efter min vanliga promenadrunda utan istället för att häcka i tennishallen passade jag på att promenera i omgivningarna.
Och där finns Malmbanans vänners järnvägsmuseum.

Borde kanske besöka det när det är öppet. Hm, en sommarutflykt kanske...


Gissa..?

Kan ni gissa vad detta är...?

Ledtråd...
Fredagsmys

Ja, nu säger jag som Susanne brukar, nu blir det Fredagsmys....

Efter en vecka på tu man hand, P och jag, ska vi avsluta veckan med Fredagsmys, film är hyrd och gottigotta är inhandlad, middagen avklarad så nu väntar jag bara på att klockan ska gå och det bli dags för Ps kompis att gå hem, för vi ska bara vara på två.


Sambon och äldste sonen är på klassresa i Stockholm, for i måndagseftermiddag och anländer imorgon (lördag) på dan. De har visst haft det bra, men fullspäckat schema och lite små incidenter som sig bör.

Grymt besviken

Nej, det blir inget Vårrus för min del nästa torsdag....

I ett helt år har jag haft Vårruset i tankarna, min träning hela vintern har delvis varit inriktad på att jag ska jogga dessa 5 km, med entusiasm och lockande om picknickkorg har jag övertalat två kolleger och vi har sen dragit med oss varsin väninna för att få ihop ett lag för att få picknickkorgen efter väl genomfört lopp.
Vi har anmält oss och betalat anmälningsavgiften......
Allt klart!

Vad har då satt käppar i hjulet, ett brutet ben, nej, en allvarlig influensa, nej, sambo borta och saknar barnvakt, nej (behöver ingen barnvakt för ett sådant tillfälle), akut bukoperation, nej, inget av det, utan.... jobbet, .....jobbet, jobbet,.... akut kris där, nej inte ens det, utan planeringsdagar......planeringsdagar kom det dragandes med i måndags, vilket tydligen var beslutat om för några veckor sen på ett veckomöte då jag var frånvarande, för jag hade annars protesterat.

Vi ska åka båt ut på nån j^*la ö och jobba kvällstid och ha "teambyggande" aktiviteter, så får vi sluta tidigare på fredagen, alltså ingen möjlighet att smita ifrån för att delta i Vårruset.

Jag har ytterst sällan något inbokat på min fritid som inte flexibelt, skjutsa ungar men det går alltid att lösa på annat sätt, men denna dag hade varit inplanerad i min almanacka i ett år!!!!  ETT ÅR!!!

Fatta att jag är GRYMT besviken.....!

Ett barn mindre

Vi har nu ett barn mindre men har istället blivit med tonåring! Ja, nu i veckan har M fyllt tretton år. Stort Grattis till honom.
Att han varit på väg in i tonåren har vi definitivt märkt sen i vintras; ständigt fettigt hår, finnar på näsan, det stinker apa i hans rum när de suttit där ett par stycken, stack iväg i höjden och armarna blev opropotioneligt långa vilket ledde till att tennisträningen inte fungerade så bra och sist men inte minst så BRÖLAR han och man har väldigt svårt att förstå vad han säger emellanåt.
På den stora dagen blev han uppvaktad med sång och frukost på sängen och i helgen har vi ätit tårta med moster och morbror.
Något kalas verkar han inte intresserad utav, men har pratat om att göra något med några kompisar.Vad ger man en trettonårig pojke i present då, tja, en gammal damcykel såklart!


Min gamla cykel som stått på vinden i väntan på frakt till tippen, med trasiga däck, krånglande växlar och bromsar. Men sonen var lycklig!

Ååh, vilken natt..!

Den känns fortfarande i huvudet/kroppen....lite mör och tung.

Somnade igår kväll som vanligt men hade en mardröm, kommer ihåg att jag gick omkring i bergiga karga omgivningar och något stort hus med massor av folk. Besöker en toalett, efter många om och men, som har ett fönster ut mot parkeringen, känner inte för att göra något ärende med ett fönster med full insyn igenom. Istället tittar jag på bilarna som anländer bl a ett par vita SUVare som efter parkering förvandlas likt Transformers till monster/robotar. Då får jag bråttom att snabbt leta reda på en liten flicka, 10-12 år, som heter Nelly och springer omkring med henne i huset och utomhus för att ta henne bort därifrån, för det är hon som ska rädda världen från monstren....
Hittar en hemlig grotta eller underjordiskt hus i bergen dit vi flyr in bland en massa folk som också gömmer sig. Där ska vi vara trygga.
Nelly går iväg med några jämnåriga flickor till toaletterna för att göra sig i ordning för natten, men hon kommer inte tillbaka. När jag går för att leta reda på henne kommer en karl till gömstället och jag inser direkt att han är Shamanen som ska hjälpa Nelly rädda världen. Vi går för att söka reda på henne på toaletterna, vi ropar efter henne men hon svarar inte, i ett av toalettbåsen hittar vi henne hängandes på dörren död, tömd på blod genom stortån.
Där vaknar jag och hör ett passande olycksbådande trummande, som om någon slog med ett järnspett långt bort, eller en jättelik moraklocka som slår utomhus. Försöker identifiera ljudet, är det någon på bilarna, kommer det från järnverket, är det någon som spelar trummor av något slag.
Lite groggy ännu efter mardrömmen kliver jag upp och hör ett annat ljud samt upptäcker att M fortfarande sitter uppe framför datorn. Med en tillsägelse till honom att stänga ner och gå och lägga sig letar jag varifrån det nya ljudet kommer, det kommer från vattenledningarna! Nu är fantasin igång, är det något som hänt på järnverket som orsakar trummandet och att vatten rinner in i ledningarna, kommer det att explodera....!!! Eller!

Väcker min sambo lite försiktigt, han hör inte det trummande ljudet, sonen hörde det dock, och jag upptäcker att knappen i ena toastolen hakat upp sig så den stod och småspolade hela tiden. Lättfixat, men det andra trummande ljudet då, ingen aning. Sambon hörde det aldrig och det upphörde strax efter att jag väckt honom...

Tog ett tag innan jag somnade om, fortfarande med en känsla av mardrömmen kvar....

Tillbaka till verkligheten

Ja, så känns det idag.
Efter en intensiv vecka med sena kvällar och mycket att tänka, delårsbokslut och förberedelser samt sista minuten panikgrejer inför helgen. Veckan avslutades med en mässhelg där man verkligen jobbar i en egen värld.
Helt slutkörd ser jag verkligen fram emot långhelgen då jag egentligen har en massa att göra hemma men det blir nog mest vila och att ta hand om det mest akuta.


Mer på gång...!

Lillrummet är inte klart, golvet kom men det var för lite. Både H och jag är överens om att vi beställde fyra paket, men det kom bara tre.Vi hade diskussioner på affären om tre skulle räcka och det kanske skulle göra det på det berömda håret, så vi tog ett extra för att vara säkra.
Så med lillrummet halvfärdigt har vi nu dragit igång nästa projekt, inget litet projekt.
På lördagen kläddes hela huset av...;) Och den ruttna bron revs.Ja, det ska tilläggsisoleras och sättas ny panel på huset. Snickaren kommer imorgon (måndag).

Undrar om det snart blir dags för arga snickaren att komma med pekpinnen om att avsluta ett projekt innan man börjar med ett nytt....

RSS 2.0