Vecka 9

Har ju inget annat att skriva om just nu så jag "släpper" veckans låt redan idag, brukar ju bli under helgen annars.

Veckans favoritlåt tog jag till mig redan sommaren 2007, men jag gillar soundet och beaten fortfarande.
Några andra låtar av gruppen har jag inte fått upp ögonen öronen för. Men jag tror jag kommer att njuta av Gnarls Barkley Crazy även denna sommar.
Jag tycker det är en sommarlåt eller om det är för att jag bara har lyssnat på den på sommrarna.Inspirationslös

Det har varit lite torftiga inlägg från min sida den senaste tiden, har hamnat i "bloggtorka" eller finns det något allmänt vedertaget uttryck bland bloggare när bloggidéerna sinar??
Åh, andra sidan borde det har kommit en del inlägg från min sida, jag har nu tre utmaningar som jag inte har antagit än.
Har haft tanken att göra det, varje dag i princip har jag bestämt att ikväll ska jag anta utmaningarna. Men dagen efter kommer jag ihåg att just det, utmaningarna skulle jag ha gjort igår.

Så snälla ni som utmanat mig, ni är inte helt ignorerade. Kanske en vacker dag så finns mitt svar på era utmaningar här på bloggen, var tålmodiga.

Varför saknas inspiration då, vet inte riktigt. Är för tillfället allmänt oinspirerad och trött, orkar inte riktigt engagera mig i nått. Kan vara en sidoeffekt av att det är ganska "down" på jobbet just nu  och det drar väl med mig även på fritiden.
Eller så har väl min vårtrötthet börjat..... och då kan jag bara säga att vi syns till midsommar!!!! (det är ungefär då den brukar ha gett med sig)

Inte ens några foton har jag lyckats ta som vore värda att visa.....

Får hoppas att jag lyckas rycka upp mig under Sportlovet då jag ska vara ledig med barnen. Skönt ska det bli i alla fall och komma ifrån den lite uppgivna atmosfären på jobbet !

Och priset är...

Som jag nämnt tidigare är jag disträ, ofokuserad och tankspridd...

Kan meddela att detta har ett pris, nämligen: 2000:-

Och för den som funderar kan jag även meddela att hastighetskamerorna i Bensbyn fungerar alldeles utmärkt!!!

Vecka 8

Denna vecka väljer jag en lite hårdare låt och en av hela familjens favoritlåtar just nu, nämligen The Day That Never Comes från Metallicas nya skiva.Han åldras långsammare...!

Mycket kan man få fram med statistik....

Jag har läst om familjen Medelsvensson för 2006 som heter Johansson, pappa Lars Erik, kallas Lars född 1967, mamma Anna Maria, kallas Anna född 1964.
Lars och Anna är gifta sen 14 år (1992) då Anna var 28 år och Lars 31 år!!

När dessa åldersuppgifter sätts i relation till deras ålder 2006 har Anna enligt naturens lagar blivit 14 år äldre medans Lars endast åldrats 8 år under det 14 åriga äktenskapet...!!!!

Så är det med statistik!

Onsdagmorgon

Onsdag den 18 februari 2009 kl ca 06 och tempen ute säger -24 grader celcius, brrrr.Vilken tur att jag blev så inspirerad av Malkins frukostbullar att jag gjorde dem igår kväll och gräddade dem nu på morgonen, gav lite skön värme från ugnen efteråt.
Och när det nu var så kallt på morgonen kunde väl H få nybryggt kaffe till frallorna (han värmer annars gårdagens i mikron, huu.!) och barnen varm choklad (gjord på kakao och socker) istället för den kalla filen/yoghurten. Morgonens frukt blev kiwi och apelsin
Att det blev en miss vid senaste veckohandlingen och vi har slut smörgåspålägg innebär att det serveras rökt renstek och gravad lax som pålägg idag (tar vad man hittar i frysen...)

Plus att jag hann fota, ladda ner bilderna och skriva ett ukast.

Vilken annorlunda morgon!!

Men gissa vem som fick PLUS poäng?????

Klippning, +-=0?

De som känner mig vet hur jag förfasas över de hutlösa priser som frisörerna i stan tar. Att man dessutom inte är nöjd med deras arbete gör det än mer oskäligt.
Av den anledning går jag sällan till frissan, drar på det in i det längsta, om jag inte lyckas få en tid i Finland i samband med ett besök hos mamma.
Har nu under ett flertal veckor konstaterat att det är dags att öppna plånboken. Jag har dessutom varit för lat för att söka en frissa utanför stadskärnan (så lite får jag skylla mig själv) utan det blir inne i stan där man lätt kan sticka en sväng från jobbet och få håret klippt.
I fredags morse insåg jag i panik att det inte går att göra någonting med mitt hår, en fullständig "bad hair day".

In på hitta.se och söka frisörer i stan, ole dole doff, och tog ett namn som verkade intressant och låg på gångavstånd från kontoret, ringde och fick en tid samma eftermiddag.

Det är otroligt hur många frisörer det finns, bara inne i stan....! Inte undra på att de måste ta så mycket betalt och inte undra på att det är så lätt att få en tid, inte som i byn där man får vara glad om man får en tid inom 3 veckor!
Det måste vara en ganska osäker bransch de lever i, ingen framförhållning då de knappast kan veta hur många kunder de får den kommande veckan.

Nåja, jag hittade visst en bland de dyraste frissorna i stan, 450:-, de jag har varit hos tidigare har legat något lägre.
Men jag blev ändå glatt överraskad, hon som klippte mig var ingen nykläckt 20 åring som bara mäter och mäter, törs inte använda saxen och efter 20 min är de klara, därav en annan anledning till att jag anser de hutlösa, jag menar med 2-3 huvuden på en timme à ca 350:- så är det en hiskelig timpenning.
Nej, hon som klippte mig vågade klippa, började med en härlig hårtvätt med skön huvudmassage och hon höll på en timme, då är det mer försvarbart med 450:-!

Mycket pengar är det i alla fall, så för att kompensera detta har jag i helgen själv klippt bägge pojkarna som såg värre än mig ut i håret. Lika fina som jag blev de ju inte, men nu ser de i alla fall något. Och M som har enormt tjockt hår, där gick jag lös hel vilt med krokodilsaxen och det syns inte, men känns förhoppningsvis. P har inte så mycket hår och det är tunt och fint, där syns det mer om det inte blir så bra.

Men som M sa när han var less och sitta, det spelar ingen roll hur det ser ut bara jag är färdig nu...!

Tacksamma kunder!  (inte som jag!)

Vecka 7

De senaste veckorna har en låt snurrat i mitt huvud, titt som tätt kommer jag på mig med att gå och nynna den tyst för mig själv, den snurrar nog på en del listor och Rix fm som jag emellanåt har på på jobbet. Inte särskilt originellt men jag gillar Katy Perrys trallvänliga hits, man blir glad av dem och det är humor.

Så veckans låt blir Hot N Cold


Alla hjärtans dag!

För er som varit oroliga att jag bara får blommor av andra män än min sambo kan jag idag tala om att han var och köpte blommor till mig.
Eller om det var så att han kände sig lite "tvingad" att köpa blommor då jag faktiskt köpt en alla hjärtans dag present till honom!
När jag köper presenter till min sambo blir det oftast sånt han behöver, fast som present kan det bli lite lyxigare variant, eller vad tycks om dessa kalsonger:Annars idag har jag unnat mig en promenad med stavar mitt på dan (i dagsljus!), jätteskönt.
Och ikväll ska vi på 40-års fest, det blir säkert trevligt. Barnen blir hemma själva, vi är ju bara på nästa gata så... och så sent lär vi inte blir där.
De har varit själva på kvällen förut några gånger och det funkar bra. De är "mutade" med hamburgare till middag (se tidigare inlägg med veckans matsedel) och lördagsgodis (de får inte det varje lördag).
Som sagt, oj vad stora och självständiga de blivit. De var förresten själv idag till affären och köpte sitt godis!

Som avslutning vill jag passa på att önska alla en riktigt trevlig alla hjärtans dag!!!

Snöröjning och sjuka barn

Det har varit dåligt med inlägg från min sida de senaste dagarna, så vad har hänt?

I måndags var jag hemma med P, han hade hostat så mycket under natten och var trött, passade på att baka lite matbröd och sen skottade jag snö, i nästan 2,5 timme, jag har fortfarande idag (tors) träningsvärk!
Mesta skott-tiden gick till den jättehög som H drog ihop på morgonen av plogkarmen.
Det är lite lustigt med snöröjningen, vi får nämligen längre och längre infart med resultat att det blir mer och mer att skotta....
Sen en annan fundering som jag tror är ett stadsfenomen, varför är man livrädd att lägga upp snön på egen gård? Utan den ska skottas ut i plogkarmen, det är ju faktiskt så att det blir grannen som får det i sin infart i stället samt att gatorna blir bara smalare och smalare och snart kan inte två bilar mötas. Det måste ju vara något slags egoisttänkande bakom detta.
Vi har alltid skottat snön på egen gård och jag lovar att under dessa 12 år vi haft hus har snöhögarna alltid varit borta till midsommar!!!!!

För att återgå till sjuka barn så har M nu varit hemma både onsdag och torsdag, med snuva, hosta, ont i halsen och ligger på gränsen med feber, inte helt feberfri men inte så mycket att  han däckar. Det är lite svårt, ska han vara hemma eller ska jag skicka honom till skolan, en gränsgång. Nåja, nu är han hemma i alla fall, men inte jag, han är så pass stor och så pass pigg att han klarar sig, han fixar att värma en matlåda i mikron. Tänk så stor han har blivit!
De blir mer och mer självständiga de små liven....

Helgens matupplevelser

Ja, det har varit en hel del mat i helgen.
Vi började på fredagen med att bli lata och hämtade pizza!
Jag beställde en pizza som nog är den godaste pizza jag någonsin ätit!!!
(Godare än 13 euros pizzan Monaco!)
En Carpaccia med tomat, ost, lufttorkad oxfilé (breasola), ruccolasallad, parmesanost och en citronklyfta. MUMS!

Förra helgen var H till Hemmagastronomi och hörde sig för om rökt mozzarella, de skulle försöka få in det i veckan så på lördag var vi förbi där och de hade lyckats få tag i en bit så den blev naturligvis vår!
Lördagmiddag blev till förrätt en antipasti tallrik med grillad rökt mozzarella, prosciutto, salami och basilika. Till varmrätt blev det Gratinerade cannelloni med köttfärs och  till efterrätt blev det Mövenpicks pistageglass (nyhet på glassbilen).
Mövenpicks glass är ytterligare en glass som jag bara inte kan motstå....På söndag blev det storsats av köttbullar och pannbiff vilket resulterade i tre rejäla middagar i frysen, till dagens köttbullar serverades mandelpotatismos och rivna morötter med apelsin till efterrätt blev det Italiensk fruktsallad från lördagens helgbilaga från NSD.

Nästa veckas matsedel är jag relativt nöjd med så jag passar på att presentera den här:


Vecka 6

Denna vecka presenterar jag åter en låt av Kings of Leon, men jag lovar det blir den sista (om de inte kommer med nå nytt).
Jag kan verkligen rekommendera hela deras album Only by the night, jag gillar den helskarpt, sångaren har en härlig röst och soundet faller mig verkligen i smaken.
Så veckans låt blir I want you.


Drömtydning

Har googlat på drömtydning och kollat upp vissa företeelser i min dröm.

Tänder=tappa: otur
Har vid något tidigare tillfälle läst att man är rädd att bli gammal (40-års krisen!)

Vatten= rinnande väcker svartsjuka
Flykt= befinna sig i fara=ljusa framtidsutsikter. Ett misslyckat flyktförsök är ett varsel om oöverstigliga problem. Om du drömmer att du lyckas fly betyder det däremot att du kommer att övervinna alla svårigheter
Hjälp någon fly= den man räddar kan bli ens ovän
Trappa=Vi kan stiga uppåt, d.v.s. bli bättre och andligen rikare människor, men även övervinna svårigheter och höja oss över mängden
Död=Se en död: regnväder
Mörker=En ångestladdad dröm som tyder på inre konflikter.

Tja, hur ska jag tolka detta?
Väntar mig visst lite otur och kommer att väcka svartsjuka hos någon. Och inte vill jag bli ovän med min kompis, hoppas det inte stämmer (Nica..!!) Ang flykten så vet jag ju inte om den lyckades eller inte...
Ska visst bli en bättre människa!
Regnväder, tja det har ju kommit en massa snö...
Inre konflikter, jag upplevde ju aldrig mörkret som ångestladdat, det var ju min kompis som hade det problemet.

Men något pågår tydligen just nu, som jag nämnde kommer jag sällan ihåg några drömmar men nattens dröm kom jag även ihåg.
Vi skulle flytta tillbaka till Ötå, och packade i vårt gamla hus men ändå i Luleå. Kom sedan i panik på att vi inte tittat på något nytt hus eller sökt lägenhet och kom på att vi inte äger vårt gamla hus längre och kan inte flytta dit.
Kom på att vi kanske måste bo hos mamma ett tag, borde kanske meddela henne!
Blev dessutom stressad när jag kom på att jag inte sökt in pojkarna till skolan eller något och flyttlasset går om några timmar..

Flytta=själv flytta: du är osäker på en som står dig nära
Packa=En inre oro kan göra att du även i sovande tillstånd känner dig stå inför ett uppbrott. Du tycker att du måste skynda dig att bli färdig och packar febrilt ner allt vad du får tag i. Du vill i väg så fort som möjligt, och detta kan tolkas så att du önskar fly från något som känns svårt.
Packa ner: den kommande dagen går allt på tok.

Tydning: tja har vissa osäkerhetskänslor ang en kollega.
Fly från något som känns svårt, hm, vid denna tid brukar jag börja stressa över de kommande svårigheter som jag vet kommer, dock har jag fått veta positiva förändringar i den frågan så...
Kommande dagen gick inte på tok för mig, men mina kolleger fick en hel del bekymmer.

Har en känsla av att nu handlar mycket i livet om jobbet och vad som händer där, för just nu händer det väldigt mycket där och det kommer att snurra allt fortare det närmaste halvåret.

Jag blev väl inte klokare av det här....

Saved by the bell

Åh vilken natt och åh vilken huvudvärk i morse!!!

Somnade väldigt fort igår kväll och drömde att jag vaknade och hade ont i en tand, efter lite gnuggande mot tandköttet lossnade tanden, upp på toa och försöka se i spegeln hur det såg ut där tanden lossnat och vips lossnade tre tänder till!!
Åh nej det blir att komma sig iväg till tandläkaren i morgon, undrar hur skuldsatt upp över öronen jag kommer att bli på att fixa dessa fyra tänder....???

Plötsligt befinner jag mig i en fabrik och står invid en process med forsande vatten där döda människorkroppar forsar fram och ska tvättas via olika valsar, inget konstigt med det. Men helt plötsligt kommer min kompis forsande fram och straxt bortanför  mig kliver hon åt sidan, hon har hoppat i med de döda kropparna för att fly!!
Tillsamman ska vi försöka fly från denna fabrik och försöker ta oss förbi ett personalrum men där sitter arbetare och vi kan inte smita förbi utan tillbaka till de forsande kropparna, och tillbaka för ett nytt försök att ta sig förbi detta på fram och tillbaka några gånger när jag plötsligt ser att en fd kollega till oss sitter inne i personalrummet och jag vänder mig till min kompis och säger jätteförvånat att HK sitter där inne.
Inser att detta inte är vägen ut härifrån så in i den forsande banan igen och nu följer vi den hela vägen ut i vinterkylan.
Men vi måste in igen för att ta oss därifrån men min kompis vill inte in utan hon står dillar -oh solen, så underbart jag säger att vi måste in  men hon vill inte in -det är så mörkt jag vill ha solen. Jag får in henne i en kolsvart sluss och hon fortsätter dilla -åh vad mörkt men jag har varit på mycket mörkare ställen. Vi tar igenom oss några slussar innan vi kommer in i en stor lada där maskinernas jättemotorer finns.
Vi ska upp för lång, lång trätrappa högst upp finns en dörr som vi kan fly igenom. Väl upp vid dörren upptäcker vi att det inte är tomt i ladan, det är fullt av ryska arbetare varav en kommer mot oss med en pistol och en annan med en spade i högsta hugget och ska döda oss!!
Inser att vi måste snacka oss ur detta så jag undrar -Does anybody speak english? -Servettes säger en av ryssarna och pekar på en förpackning våtservetter jag har i handväskan.
Ah, kommunikation, vi kan prata med dem tänker jag!!! 
DING DONG!
Och med det vaknar jag, ringde det på dörren eller ringde det i drömmen? Yrvaken försöker jag lista ut vilket, H verkar inte ha blivit störd så det var nog i drömmen  DING DONG! Det är någon bakom dörren, (vi har ju vaknat av besök mitt i natten en gång förut men det är en annan lustig historia!) nu vaknar även H till men han är alldeles yrvaken och fattar inte vad det är och verkar inte komma ur sängen så jag får massa mig upp DING DONG, DING DONG, DING DONG, DING DONG nu börjar jag bli förbannad, sluta ni väcker ju barnen! Fort iväg och öppnar dörren och där är ingen, DING DONG, DING DONG.
Den förb-nnade dörrklockan har fått fnatt! Ner med den från väggen och ut med batterierna och sen tillbaka i sängen.

Definitivt svårt att somna om.
Funderar på drömmen, det ytterst sällan jag kommer ihåg vad jag drömt. Så hur tolkar /tyder man den drömmen?
Men jag är mer nyfiken på hur den hade fortsatt om vi inte hade blivit räddade av dörrklockan?

Vaknar med en rejäl huvuvdvärk på morgonen.....

Ny favorit

Jag har i höst upptäckt klänningen!
På sommaren har jag haft en favoritklänning som hängt på mig i tid och otid, i somras köpte jag mig en ny sommarklänning som nog också kan bli en favorit.

Men i höstas såg jag en klänning på Lindex i mina färger, min orange, min vinröda (rött ska jag förresten återkomma till vid ett annat tillfälle!), min vita, min blågröna, alla färgerna på en klänning. Ett inköp var ett faktum!
Och denna klänning har under hösten och vintern fått vara både finkläder på "tillställningar" och vardagskläder på jobbet!

För ett par veckor sedan råkade jag gå förbi Rabalder och där var rea, in en repa och ett återbesök nästa dag resulterade i ytterligare en klänning!

Jag gillar inte kjol, eller rättare sagt har jag svårt att hitta kjol som kommer överens med min rumpa.
En kjol åker upp under armhålorna när man sitter, en kjol har en förmåga att snurra runt och innan man vet ordet av har man en sidosöm mitt fram.

Men klänningen; den hänger där den hänger......

     

Inte roligare...

Bara för att vi försöker åtminstone hålla middagsplanerna någorlunda välorganiserade ska ni inte tro att våran veckomatsedel är rolig eller inspirerande!
Vi kämpar nog som de flesta att hålla antalet korv och makaroner per vecka nere till ett minimum.

Men enligt önskemål så ser veckans (v. 6) matsedel ut enl följande:

Måndag: Köttfärssås och spaghetti
Tisdag: Ugnspannkaka
Onsdag: Köttbullar och potatismos (blir nog något annat, vi hann inte göra köttbullarna i helgen)
Torsdag: Korvstroganoff och ris
Fredag: Kött och potatis
Lördag: ??
Söndag: ??

På lördag eller söndag borde det bli fisk i alla fall.

Men jag delar gärna med av bra middagstips när de dyker upp.

Följde ett tips av en kollega på en enkel och jättegod middag, kanske inte det mest nyttiga men vi har redan hunnit laga det flera gånger i år:
Ska vi kalla det "smördegsrulle med kassler"

Strimla kassler och purjolök och fräs upp i lite smör, låt kallna (viktigt).
Blanda ihop en creme fraiche med riven god lagrad ost (Västerbotten, Krukrök, Cheddar)
Blanda creme fraicheosten med den svalnade kasslern och purjolöken, bred på en smördegsplatta (färdigköpt), rulla ihop och tjofs in i ugnen.
Servera med en fräsch sallad.
Supergott!
Sist vi gjorde det bytte vi ut creme fraichen och osten mot en burk Creme bonjour vitlök. Kasslern och purjon kan ju förberedas dagen innan om man ont om tid att vänta att den svalnar. Annars funkar vattenbad också bra.


       

Det är inte lätt...

Nej, det är inte lätt att vara jag....!
Jag är disträ, ofokuserad och tankspridd!!
Satt en kväll i förra vecka och helt plötsligt kunde jag konstatera att julgardinerna (gardiner med tomtar) hänger kvar i köket!!!
Jag har helt enkelt glömt bort att byta dem!
Så i söndags fick jag det faktiskt gjort, hipp, hipp hurra!!
Nu är det inte första året som de hängt kvar extra länge, så ingen nyhet precis.

För ganska många år sen putsade jag fönster och skulle hänga upp nya gardiner, jag skulle BARA sy dem först, tyget var inköpt sen tidigare.
Låt mig säga att jag hann putsa fönstrena en gång till innan jag fick dem sydda.
Så numera när jag tar ner gardinerna och putsar fönstren har H en standardfråga
 -och hur många månader ska vi vara utan gardiner nu då?

Nej, det är inte lätt och vara jag...!

Vecka 5

Ett par av mina kolleger var P3 galan där John ME spelade Love is my drug, denna har sedan spelats av min kollega på jobbet en hel del.
Kanske inte riktigt en favoritlåt, men den har en refräng som definitivt fastnar.

Så den får vara veckans favoritlåt och roligt att få presentera en av de nya artisterna på de svenska scenerna.RSS 2.0