Semester

Nu har första semesterveckan gått i en väldans fart, ett tu tre så var den veckan till ända!
Och jag som hade tänkt hinna göra en massa saker här hemma, det som annars inte blir gjort och sånt som ligger efter.

Nä i stället har jag varit fokuserad på träning. Var på premiär (första gången i mitt liv...!) på gymmet i måndags.
Först en genomgång med min sjukgymnast vilka maskiner jag ska använda och sen var det bara att trevande ta sig igenom programmet. Här ska byggas muskler och rörligheten minskas, varje maskin kör jag 3 x 10 med vikter så att orkar jag 9 är det för tungt och orkar  jag 11 är det för lätt.

Snacka om förvirrad tant som hamnat på en annan planet, ja, så kände jag mig. Fick veta att när jag ändå är där får jag naturligtvis även använda de övriga maskinerna också. Huvaligen det tordes jag INTE. Min sista maskin var upptagen så alldeles förvirrad och bortkommen smög jag runt och kikade på de andra apparaterna, men testa näää...

På onsdagen var jag åter där med en fruktansvärd träningsvärk men vid gott mod.
Passade på och fråga min sjukgymnast när han "tomtade" omkring där om några maskiner för magen och ländryggen som är ett annat problemområde. Ytterligare en maskin till mitt program för ländryggen och sen är det bara de tråkiga sit-upsen som gäller för magen, ingen rolig maskin som genväg där inte...

Tycker att detta är riktigt roligt, eller om det bara är nyhetens behag (återstår att se) så idag var jag åter på plats och istället för mina 10 minuter som uppvärmning i crosstrainer körde jag 30 minuter och ökade dessutom motståndet.
Kör mina apparater och när jag ligger där och kämpar för att hitta några magmuskler ser jag DEN ...! Jag blir nästan salig av lycka och igenkännande, jag tror jag älskar detta ställe!
De har en RYGGBÄNK, ni vet en sån man spänner fast fötterna och hänger sig upp och ner!
Hade en sån på prov på min gamla arbetsplats och jag blev helförtjust i den, när jag är klar med allt hänger jag mig i den oj så skönt och välbekant det var. Tordes dock inte hänga så länge för det är flera år sen jag hängde och jag minns tydligt min första hängning som omedelbart resulterade i kraftig migrän. Ville inte ha en repris på det!

1,5 timme på gymmet idag plus cykelturen dit och åter, det är väl bra jobbat av en förvirrad tant på en ny planet!
Det som också är trevligt är att man alltid träffar bekanta där och börjar känna igen de obekanta ansiktena också, det är tydligt att samma människor tränar på samma tider. Och så blir man ju bekant med nya människor!

Midsommar

Denna midsommar firade vi med goda vänner på en ö (inte öde!) vi var i alla fall 18 pers.
Det var delvis traditionellt firande med klädning av midsommarstång, dans runt densamma och sång. Dessutom olika lekar med prisutdelningar och godisregn.
För barnen, stora som små, fanns det massor att göra bl a, åka båt, bada; bastu, badtunna eller i havet för den modige, hoppa på studsmatta, köra fyrhjuling eller vattenskoter.
Och en massa mat!
Midsommarmaten var inte traditionell, men fantastiskt god med massor av färg, kryddor och dofter.
En buffé en person hade innan planerat maten och sen fördelat ut recept till varje familj på vad de ska laga till buffén samt en valfri efterrätt. Otroligt lyckat!


Slush, hemmagjord                                                   

Basilika och limemarinerade jordgubbar med vaniljvisp

Kronärtskocka med räkröra

Teriyakimarinerad rostbiff, Grekist fetaosttårta
(i bakgrunden)

Tomat och mozzarellaspett

Brietårta

Gazapacho och bruschetta


Och en hel del annat gott som inte blev fotat.

För att äta med gott samvete blev det i alla fall morgonpromenad runt ön.
Vår vackra norrbottensblomma

Strandfynd

Glad midsommar!

Vill passa på och önska alla som är in här en riktigt Glad Midsommar!

Hoppas ni får mycket sol och värme, en perfekt sill och  ät en massa god mat.
Dansa riktigt mycket runt midsommarstången och glöm inte de sju sorternas blommor under huvudkudden!


"Död arm"

Efter ca 15 år fick jag nog!!

Har en axel som krånglat sen jag ramlade i slalombacken och plogade backen.

Det händer inte så ofta men vid vissa rörelser har den kommit i ett läge som gör frukansvärt ont, man blir helt paralyserad av smärta (vi mammor pratar om att föda barn...;)).
Har varit till kiropraktiker för att få till den, det har blivit bättre men inte helt bra.

I vinter och vår så har det blivit lite sämre, när den kommer i det läget har jag haft svårt att få den tillbaka samt att jag fått värk i musklerna några dagar efteråt, typ träningvärk eller sträkning.
När detta inträffade två gånger samma dag under hajkhelgen fick jag nog. Nu ville jag veta VAD som händer i axeln och går det att GÖRA något åt det eller måste jag leva med det?

Sagt och gjort på måndagen ringde jag och beställde till läkaren, var dit på tisdagen och fick veta efter en lite vridande och vändande att jag har "Dead arm syndrome". Axeln går inte ur led men är på väg ur led.

Fick remiss till sjukgymnasten och röntgen. Och efter det ska de se om det räcker med träning eller om det ska opereras.

Väntar fortfarande på tid till röntgen men var till sjukgymnasten idag och han konstaterade att röntgen antagligen inte kommer att visa något då inget verkar vara skadat utan nu gäller träning = bygga muskler.

Inget mesande med lätta vikter utan det ska tas i.
Första passet har jag på måndagmorgon, perfekt början på semestern!
Ska bli intressant och se hur detta kommer att gå och om jag lyckas få in regelbunden träning i min vardag.

Helgen

Helgen har varit riktigt bra!

I o m skolavslutningen blev det en extra ledig dag. På jobbet har vi själva fått välja vilken dag vi tar ut för nationaldagen och jag tog skolavslutningsdagen.
M hade skolavslutning på torsdag kväll, riktigt trevligt, först samling i klassrummet med go'fika och sen ett par sånger i kyrkan och lite tal. Snabbt och smidigt!
Ps skolavslutningen är däremot en långdragen historia då det är fyra årskullar samtidigt och alla ska uppträda, ett drygt en timme långt program och sen fika i klassrummet. Men i år gick det riktigt bra då jag hamnade vid scenen för jag kom tidigare och hjälpte till och förbereda fikat, så i år både såg och hörde jag. Tidigare år har jag stått långt bak där man varken ser eller hör något av sången bara instrumenten.

Efter skolavslutningen som fick riktigt bra väder började jag fixa lite i rabatterna och på lördag fortsatte jag. Fick äntligen plantorna jag köpt för flera veckor sen i jorden. Om några år kanske mina rabatter börjar se något ut. Just nu är det lite hipp som happ. Det som kommer upp på våren vet jag inte alltid om det är ogräs eller något jag planterat!
Ska i sommar försöka komma mig för och fotografera och dokumentera det som är planterat. Tyvärr vet jag inte vad allt heter, lapparna har försvunnit och mitt minne är inte det bästa.
Upptäckte igår något som kommit upp med jättefint grönt bladverk, har inget minne av något sånt från förra sommaren, blir spännande och se vad det är.
Återkommer kanske med bilder senare i sommar om det börjar arta sig i rabatterna.
H klippte gräset och gick med trimmern, allmänt uppstädande på gården, såg ovanligt fint ut på eftermiddagen.
Våran gård är annars i skick att miljökontoret kanske kommer med ett förläggande om uppstädning annars böter!

Inomhus hände plötsligt saker också! H köpte ett väggfäste till TVn och med den på plats blev det en spontan ommöblering av soffgruppen. Återstår att se om det är något vi kommer att trivas med. Kommer ihåg när vi köpte soffgruppen, vi var ute på jakt efter ett köksbord men hittade en soffgrupp som bägge blev förälskade i.
Denna investering resulterade i renovering av vardagsrummet, slipa golvet och tapetsera!
Konstigt köksbord det blev, som vi för övrigt hittade när vi sökte vitrinskåp till vardagsrummet....såna är vi!

Regniga söndagen resulterade i spontan städning av särskilt köket och duschen med bastu, vilka har legat överst på prioriteringslistan ganska länge och nu blev det gjort!

Kan summera att jag är nöjd med helgen, tyvärr fick motionerandet ligga på hyllan, hittade ingen tid till promenader.
Nya tag på den fronten nästa vecka!

Nu ska jag börja göra köttgryta, passar jättebra en regnig söndag!

Skruvsöndag

P har äntligen fått sin tandställning för ett par veckor sen, lagom att ha sommarlovet på sig att vänja sig vid den.
Än har han inte ledsnat den utan är lite "stolt" över den.
Dock är det lite påminnande om asken till den att den alltid är med och emellanåt glömmer han sätta på sig den.
Men på det hela taget sköter han det jättebra!
Den ska skruvas en gång i veckan för vidgas och i morse ville han göra det själv men det är lite "meckigt" med den så det är mammagöra.
Vi har bestämt att på söndag skruvar vi så nu har vi skruvsöndag!
Det är praktiskt med färgad då syns den bättre när man lägger den ifrån sig.


Jag läser....

Det är väldigt sällan jag läser böcker nuförtiden, tråkigt men sant. Varken ork eller tid att engagera mig i någon intrig eller mysterium känns det som.

Men efter tips av en kollega sprang jag och beställde en bok, nämligen Hillevi Wahls "En fuskmammas bekännelser- det första året"

En samling kåserier av en 38 årig kvinna som var gift och en dag mötte sitt livs kärlek. Flyttade ut efter två veckor och blev gravid strax efteråt. Hon som i ungdomen ville ha ett fotbollslag hade insett att nej, inga barn, de gillade henne inte och således gillade hon inte dem heller.

Så vad gör hon???
Hon fuskar som mamma och skriver av sig på en blogg för några vänner som blev flera hundra och resulterade i denna bok.

En lättsam bok för småbarnföräldrar (som annars inte hinner/orkar med böcker)


Hajk

I helgen har vi varit på avslutningshajk.

De större barnen var från fredag till söndag och de sov antingen i tält eller vindskydd som de fick bygga själva.
Själv kom jag dit med P på lördag em och vi fick sova i trätält (stuga).

                               Klickbara bilder!
                               Lyxvindskydd med myggnät.
                               Lyxvindskydd med        Tält för miniorer
                               myggnät

                              VindskyddVindskydd med bord och bänkar (för pokerspel)
                              Vindskydd                 Vindskydd med bord &
                                                     bänkar (för kortspel)


Det var mycket aktiviteter hela tiden, alla blev indelade i olika arbetsgrupper med olika ansvarsområden, ved, vatten och mat. Nästa dag hade gruppen ett annat ansvarsområde. Grupperna var blandade med bävrar, miniorer, juniorer, patrull och ledare. Ett bra sätt att lära känna varandra och för de yngre att lära av de äldre.

          Tornedalspanna för trettio!            MUMS!
          Tornedalspanna för trettio                     MUMS!

Sen var det brouppgifter, vilket innebär att de bävrar som ska bli miniorer fick en uppgift av miniorerna som de skulle klara och miniorerna av juniorerna osv.

Nationaldagen firades med samling runt flaggstången och nationalsången sjöngs efter bästa förmåga.

På lördagkväll var det lägereld och jag fick också lära mig lite om lägereld och båleld, skillnader och vilka "regler" som gäller.

Tänk er ca 30 pers från 7-40 som sitter runt en lägereld och det är alldeles tyst, tyst en lång stund. En riktigt fridfull känsla med full av samhörighet.
Vid lägerelden var det allsång, uppträdanden från olika grupper t o m föräldragruppen hade ett uppträdande.

Lägereld


På söndag var det tävlingar med uppgifter att lösa i olika stationer och jag är övertygad om att domarna var jäviga...;)
För så duktiga som vi var i föräldragruppen i alla uppgifter utom en och ändå förlorade vi......!!!!
Men roligt var det.

Vädret var väldigt varierande under dessa dagar, blåsigt, vindstilla emellanåt (då kom knott och mygg), soligt och varmt, mörka moln och kallt, regn och hagel men inget väder som drog ner några mungipor var det.

Det var trötta bröder som kom hem men det var först på måndagen som P däckade ihop somnade efter middagen och sov till tisdagmorgon.
Idag (tisdag) har M också säckat ihop och sovit länge efter middagen, tja livet är hårt som scout.

Vårruset!!

Har jag inte sprungit men väl gått (och lunkat ett par kortare sträckor)!!

Vilket fantastiskt jippo! Gav verkligen blodad tand, eller spring i benen..;)

Har varit sugen att delta ett antal år men inte riktigt kommit så långt som till att anmäla, inte i år heller. Men en god vän var anmäld med ett lag från sitt jobb och en av tjejerna var dålig i foten och kunde inte delta så hon frågade mig.
Klart att jag hoppade in och "vikarierade".

Skön promenad, härlig stämning och hyfsat väder. Underbart avbrott i vardagsstressen, och jag fick blodad tand och nästa år ska jag lunka betydligt mer.

Loppet avslutades med picknick (för lag) och prisutdelning i en sponsortävling (som vi missat, tyvärr) med kanonfina priser!

Ja, och alla fick medalj!!!   Min första medalj....!!!!!!!!

Så dagen har gett över 2,5 mil i benen; cyklat till och från jobbet (5-6 km enkel väg), cyklat via min vän till starten och sedan hem (lite längre än till jobbet), gått 5 km.

Jag vill slå ett slag för....

....kattstrypare! Dock inte till att strypa katter med, nä, usch och fy.

Har under de senaste åren upptäckt denna praktiska pryl som går att använda till så mycket.

Nu senast var det min cykelkorg som blåste bort från cykeln i det blåsiga vädret och fästena gick sönder.
I stället för att spendera dyra pengar på en ny cykelkorg (min är ganska ny, inköpt förra sommaren!) så kom kattstryparna till användning.
Sen kan man nästan bygga en hel stadsfest med dem...
Hänga upp skyltar
Sno ihop sopsäckar
Det är bara fantasin som sätter gränser på användningsområden. men gränsen går vid katterna...;)

De heter ju egentligen buntband och ska bunta ihop saker och ting.....tror jag.

Just nu retar jag mig på....

...de som många alltid retar sig på; hundägare.!

Men denna gång är det inte hundbajs, vilket är ett ämne jag resignerat för förresten.

Nä, ett fenomen som jag för första gången råkat ut för nu i vår/sommar när jag cyklat till/från jobbet.

Det är dessa som inte skaffat sig en riktig hund utan två stycken av golvmoppsmodell.
Tar bägge två på promenad efter gång- och cykelvägarna, ställer sig vid ena sidan av vägen med den ena gömd i gräset bredvid, den andra befinner sig på andra sidan vägen gömd i gräset. Till detta hör att dessa små saker inte kräver så kraftiga koppel utan smala i företrädesvis grå/svart/bruna färger.....

Jag har ett flertal gånger fått tvärbromsa när jag upptäckt att ett koppel är spänt tvärs över gatan...!!!! Jag ser ju bara en person som står vid vägen och inte dessa små hundar gömda i gräset.

Vid inbromsningarna tittar hundägarna alldeles frågande på mig och fattar inget, att jag nästa cyklade in i kopplet med till följd att kanske jag ramlar eller sliter med den lilla golvmoppen och den blir skadad. Nä, efter ett tag lockar de på de små liven att komma över till deras sida av vägen. Öööhhh....!

RSS 2.0