Snart helg

Ja, äntligen snart helg och sen har barnen en vecka sportlov. DET behöver de, så trötta som de är!
Eller alla människor skulle nog behöva lite ledigt, ALLA verkar vara trötta och ur form.

Har tänkt jobba fram till lunch imorgon, om allt går enligt planerna, sen styr jag, pojkarna och syster till Övertorneå för helgen. Och nästa vecka har jag tänkt vara ledig tre dagar.

Men nu måste detta åskmoln ta tag i och börja packa lite. Orkar inte tänka vad jag ska ha med mig. Lite bättre kläder då det även blir besök i kyrkan på söndag.....

Helst vill jag bara sova, sova och sova....

Ut i kylan

hamnade våran microvågsugn.Min sambo hade ont i nacken och nu står det både microvågsugn och vetekudde på investeringslistan....

Sönderbränt vete luktar inte gott, inte gott alls!!

Hockey (vinst...!)

Igår (lördag) blev det faktiskt familjeaktivitet, hela familjen och bara familjen gick på hockey! Oftast är det bara sambon som går eller sambon och en av pojkarna, men denna gång fick jag också följa med!

Jag var inte så bra som publik måste jag erkänna.
Gillade det som hände innan matchen med bra rockmusik, uppvärmningen, isshow och nationalsången (nu förstår ni att jag inte är någon van hockeybesökare, det var några år sen sist).

När matchen sen startade tappade jag koncentrationen, det är mycket lättare att hänga med i matchen på TV! Så det blev att studera publiken, hur de "uppförde" sig, utplacering av publikvärdar, kolla om det även fanns brickade ordningsvakter (med tanke på supporterbråk man läst om), hur reklam för alla sponsorer visades och vilka sponsorer det är osv. Med andra ord lite yrkesskadad....
Så när matchen pågick på ena halvan av rinken tittade jag åt andra hållet, skärpte till mig sen och försökte åtminstone titta åt det håll matchen pågick!

Men i andra och tredje perioden kunde jag faktiskt fokusera på spelet, det började ju hända lite där då...

Och plötsligt vid en avblåsning (powerbreak..?) vann vår yngsta son ett hockeyspel....!
(OK, liiiite, lite mygel var det väl.....!) Han såg mest skräckslagen ut när värdinnan kom med den stora kartongen.Tja, och matchen den förlorade Luleå, tyvärr! (Som vanligt, nuförtiden!)

Nu räcker det...

med denna kyla!

Igår kände jag att den verkligen tagit på både knoppen och kroppen. Detta trots att man inte har utomhusjobb och bara är inomhus i värmen.
Kroppen ropar bara värme och vila!!!!
Och knoppen fungerar inte som den ska och jag är väldigt lättirriterad.

Inte de bästa förutsättningarna att trött och på dåligt humör åka och veckohandla. Att man dessutom, pga att den ligger närmast, väljer stans sämsta matvaruhus var bäddat för en mindre katastrof.

Det är en butik som har en urusel fruktavdelning, periodvis åker man utan frukt och grönt därifrån, av vågarna för shopexpress fungerade bara en.  Vad gäller övriga varor måste man vara extra uppmärksam på bäst-före-datum (mycket gamla varor!) Samt en ologisk placering av varor.

Tog mig igenom detta, sprang och sökte varor, kollade datum och kände emellanåt att jag bara ville sätta mig ner och grina men till sist återstod bara Sweet chilisås på inköpslappen.
Gick skepp upp och ner och försökte hitta en logisk placering. Bland andra asiatiska såser och spännande saker tyckte jag var lämpligt, eller bland utländska varor, någonstans i närheten av ketchup och grejer, olja och vinäger? Nej, dags att SÖKA reda på någon som såg ut att jobba där, ställer frågan och får svaret att den finns bland Tacogrejerna.....

Sweet chilisås bland Tacogrejerna...!!!!

Kan någon förklara logiken i det?

Vi är inga storkonsumenter av denna sås så jag brukar köpa en liten flaska. Tre olika märken av såsen, alla i STORA flaskor. Kunde inte åtminstone en sort funnits i en liten trevlig flaska som på andra affärer?

Så veckohandlingen avslutades med något som INTE stod på inköpslistan, en rejäl påse med naturgodis, vilket rådde bot på den mesta irritationen efter att varorna var uppackade och jag krypit ner under filten i soffan.

Fastställt

Läste tidningen här om dagen och kan också bara fastställa att Gud är en man.
Så nu kan vi skippa alla spekulationer om Gud eventuellt skulle kunna vara kvinna.


För det som står i tidningen är ju sant, eller.....!?


Matintresse

Sambons och mitt matintresse börjar ta lite underliga uttryck.
I onsdags skulle vi se på TV, välja program "Mat så in i Norden", "Mauro och Pluras kök" eller "Sveriges mästerkock" ???
Några andra alternativ fanns inte...
Det blev "Mat så in i Norden" och det dröjde inte länge innan vi blev hungriga, jättesugna på smörrebröd och kom fram till att vi MÅSTE åka till Köpenhamn och äta.....!
Restaurang NOMA som serverar modern nordisk mat, 7 rättersmeny för 250 eur och 3 månaders kö. Verkade jättespännande!

Och jag fattar inte ord av vad danskarna säger!


Idag borde man ha varit...

...ute på isen, med skoter eller skidor. Grillat korv och druckit varm choklad. För med nollgradig kyla, nästan vindstilla och sol från klarblå himmel och man inte är på jobbet så är det väl ute på isen man borde ha varit.

Men nej, 3/4 av familjen ligger hemma i sjukläger, den fjärde muttrar något om att han minsann också mår dåligt men tvingas iväg till skolan med att - du får komma hem om du inte orkar vara där.

Sambon säckade ihop under helgen, med halsont, huvudvärk och feber.
Måndag morgon vaknar jag och är jättetrött, tycker att det beror på att jag inte sovit på två nätter då sambon snarkat extremt mycket pga sin förkylning.
Kliver upp och mår lite tjyvtjockt men tror att det är frukost i magen som saknas. Gör mig i ordning för jobbet (fixa håret, sminka sig, klä sig osv) och börjar sen göra frukost till mig och barnen. Sen snor det om i magen och  magsjuka är ett faktum.
Skickar den yngre iväg till skolan och den äldre som börjar lite senare masar sig iväg till duschen, kommer ut därifrån och beklagar sig att han har ont i halsen och huvudet. Tempen visar på lite feber så han sjukanmäls till skolan.

Idag är den äldre sonen fortfarande dålig och är hemma, både jag och sambon är hemma för att hämta krafter, otroligt hur mycket kraft man tappar av en dags magsjuka, för att orka jobba imorgon.
Dock muttrar den yngre fortfarande att han har ont i huvudet, magen och halsen, så vi får väl se hur det blir med morgondagen.En fårskalle till, bara för att Malin gillar dem...!


RSS 2.0