Det har varit mycket

på sista tiden så här på bloggen har det varit riktigt lugnt. Så vad har hänt sen sist?

 • Varit till Göteborg tre dagar och lyssnat på föreläsningar om;
  att bemästra media, ledarskap inom kommunal förvaltning (att ett så vansinnigt tråkigt ämne kunde bli så inspirerande visste jag inte! När jag gick därifrån ville jag se filmen Dirty Dancing....!),
  kvinnligt ledarskap, gemensamma nämnare för framgångsrika personer, om jobbiga typer på arbetet, att bejaka kreativiteten, onda och goda människor och så har jag lyssnat på Tina Thörner! Tina Thörner vilken underbar föreläsning och vilken härlig människa.  Galamingel, prisutdelningar, operastycke ur Puccini, framträdande av Reagänget (kanonbra) och Mia Skäringer som konfrencier (en riktigt bra kvinnlig komiker!). Gått på mässa där vi testat massagestolar och solterapi (och norpat godis ur alla skålar, nästan)
   
 • Har varit på bio och sett "Breaking Dawn, part 1" med ett tjejgäng, middag före på Pastabacken. En riktigt kul kväll. 

 • Middag med goda vänner för nyårsplanering, årets tema "James Bond"
   
 • Teater "Evigt Ung" med jobbet, middag före på Norrlands Bistro (kan tyvärr inte rekommendera den restaurangen, den är mysig, trevlig personal, läckert upplagd mat men smaklös och alldeles för lite!)
  Men föreställningen var kanonbra, rolig och bra musik! DEN kan jag däremot rekommendera.

 
I övrigt har det varit många olika slags möten på jobbet, fortsätter även i den stilen med skatteinformation i morgon, mer skattenyheter nästa vecka, halvdags utbildning, medarbetarsamtal, besök och möten.
Känns inte som att man är särskilt produktiv.

Privat har sambon fortsatt jobba relativt mycket, även han har hunnit med en del nöjen, ungarna tränar, det har varit utvecklingssamtal för bägge grabbarna och jag har blivit förkyld.

Men trots allt kom adventspyntet fram i söndags!
Men det krävdes att lördagen ägnades åt att röja i förrådet för att komma åt grejerna. Inte total städning utan en del av det som skulle slängas därifrån i somras kom äntligen iväg till Kronans återvinning (osorterat...., men skvallra inte till någon!) och att grejer ställdes undan på hyllor och så. Det innebar att jag även kom åt vinterkläder och skor för inventering till barnen.
Numera kan man komma in i förrådet och faktiskt se en del av vad som finns där, innan fanns en gång (på ett ungefär) fram till extra frysen som står där.
Nu har jag t o m ett vinställ.....
  


Så ja, vi fick tända första ljuset i söndags!


Och så har jag bokat in mig på hotstone massage.....mmm!


Och PS! Angående mobilinlägget; vi har INTE skaffat katt. Det är syrrans nya urgulliga lilla kattunge Stella som fick användas som test!

 


Testar via mobilen

dsc00306_2 (MMS)

Testar via mobilen


Fler paket

I veckan kom det tre olika paket!

Så i helgen blir det att:

Dricka kaffe


Nio olika sorter kom det...

Smutta vinoch läsa kokböcker...Nä, skulle inte tro det.

Det blir att städa, tvätta, stryka och röja upp.

Verklighet och verklighet

Nedanstående status florerar just nu bland föräldrar på nätet och visst är den sann den texten.

"Tallrikar på köksbordet, visar att jag fixar mat till min familj. Fyllda soptunnor visar att jag plockar upp skräpet efter dem. Smutsiga golv visar att mitt barn får lov att ha roligt. Smutstvätt i tvättkorgen visar att mitt barn får rena kläder varje dag. Ett vått badrum fullt med leksaker visar att jag badar mitt barn! Så nästa gång du kommer oanmält till mitt hus, så tänk dig för innan du dömer! För kommer du för att hälsa på mig, så kom in. Kommer du for att döma mitt hus, så ring kvällen innan och säg att du kommer ☺ om du är en förälder och håller med mig att hemmet inte alltid behöver skina, så sätt denna på din status."

Men om jag skulle omvandla den till min verklighet så blir det lite annorlunda:

Tallrikar på köksbordet, har inte ungarna plockat bort efter sig när de ätit. Fyllda soptunnor, jag har glömt skicka ut ungarna med soporna. Smutsiga golv, ingen har dammsugit inte ens ungarna. Smutstvätt i tvättkorgen, ungarna gnäller att de inte har några rena kalsonger i garderoben. Ett vått badrum, ungarna har INTE duschat efter idrotten/träningen!
Så nästa gång du kommer oanmält till mitt hus, är jag antagligen inte hemma. För kommer du för att hälsa på mig, så ring kvällen innan. Kommer du for att döma mitt hus, har du inget här att göra. Och om du är förälder och håller med mig att man sällan är i sitt hem numera, så sätt denna på din status. 


Morgonmåne

Slut i kroppen och alldeles särskilt i knoppen efter förra veckans och helgens arbete.
Det till trots tog jag mig iväg igår morse till gymmet, och blev så glad över att jag gjorde det!

Förutom att det var jätteskönt och köra ett träningspass, som faktiskt inte var så jobbig som jag trodde det skulle bli, så när jag gick till gymmet fick jag se månen.
Och vilken måne! Strax över horisonten, har aldrig sett den så, jätte enormt stor och alldeles varmt eldgul!
Försökte ta bilder med mobilkameran men det gick inget bra, svor att jag inte hade vanliga kameran med.

Var inte den enda som uppmärksammade månen den morgonen för när jag gick vidare mot gymmet stod en karl och försökte också fota med mobilkameran. Vi träffades senare på gymmet och diskuterade månen och inte heller han hade sett månen sådan förut.

Även i omklädningsrummet hörde jag att det var fler som blivit fascinerade av månen.

Visst tog det emot igår morse att kliva upp och ge sig iväg så tidigt till gymmet, men det var värt det.
Bra träningspass och förmånen att få uppleva en helt underbar måne som speglade sig i den spegelblanka vattenytan.

RSS 2.0