Oj, vad tiden går

fatta, imorgon börjar januaris sista vecka.
Januari bara swischade förbi och är strax slut, det var ju jul alldeles nyss känns det som.

Har försökt komma igång med träningen, åtminstone två axelpass i veckan. Det går hyfsat fastän jag är träningssugen men det är roligare att träna annat än samma gamla övningar hela tiden.

Har kört lite freestyle ett par gånger på gymmet, bara för att få variation.

Trots tidigare höftproblem från Zumban var jag på ett pass idag. Sååå kul det är. I princip helt nytt program körde hon, vilket var betydligt roligare än det hon körde i våras.

Har anmält mig till Afro i veckan, det ser jag verkligen fram emot!

Dessutom gillar jag mina nya träningsskor som jag fyndade på rea tidigare i vinter, svarta med cerisa detaljer.

Och så gjorde jag ett impulsköp, hade alldeles för mycket tid på mig när jag var och veckohandlade i onsdags så jag hann stå och överväga nödvändigheten av ett Yogaprogram med matta!
Nu ligger lådan där, helt oöppnad. Önskar ärligt talat att jag hade tid att öppna den och testa.....

Nu undrar jag om jag någonsin kommer att öppna lådan.... tja, det är jag, som i en liten ask.


Sk före och efter bild, gamla, trasiga och skitiga, nya svarta med läckra rosa detaljer.


Säsongens första...

bukett med tulpaner inhandlades i veckan! Nu känns det att det blivit ljusare ute också och med det hoppas jag att energin ska återvända.
Men jag lider ju av vårtrötthet så det är nog bara att se sig i stjärnorna efter den energin. Trött eller inte så kan jag njuta av min tulpaner i alla fall.


Äntligen...!

Äntligen har den kommit, min personliga almanacka!
Egentligen har jag väl inte väntat överdrivet länge på leveransen, deras utlovade två veckor höll, men när jag äntligen kom mig för att göra beställningen så ville jag ju ha den på en gång, så vad jag egenligen väntat på är att ta mig i kragen och göra beställningen.

Ja, så ser framsidan ut, inte lika talande bild som förra året men en bild jag tog för flera år sen och gillar fortfarande.

"Ambitioner.... Jag satsade aldrig på att bli någon hög chef, för jag är så fruktansvärt höjdrädd...!   är årets text på insidan.

Ambitioner då, ambitioner kan ju vara så mycket olika.
För egen del 2012 blir det nog att kunna planera veckorna så man får ihop alla delarna i vardagslivet med barn, jobb, träning, vila, hem och familj samt lite socialt liv, lite spontan tid och lite tid till ingenting.... åsså bloggen förståss!
 

Baksidan är en bild från sensommaren 2011 när vi var och skulle plocka bär på någon ö skärgården. En lite meditativ bild tycker jag.

Och insidan är i år lite färgglad och i år valde jag att ha dagarna liggandes. Två fält med att göra lista, en för jobbet och en privat. Och så två fria fält för exv idéer på inlägg till bloggen (brukar ju glömma bort mina idéer om jag inte hinner förverkliga dem på en gång) annat kul eller sånt som behöver noteras.

Pite Havsbad

tja, hur var helgen annars där?

Vi hade en mycket rolig och avkopplande helg totalt sett, men inte beror det på själva anläggningen utan på vårt härliga gäng!

Det är faktiskt fascinerande att den anläggningen går och att man är så dum, som vi, att man fakitskt återvänder dit egentligen.

Det är som inte riktigt något som fungerar fullt ut, inte någon i personalen som egentligen vet något helt säkert.

Vid bokningen var det ett pris för extra säng, på bokningsbekräftelsen ett annat och vid betalning ett tredje!
Vid första kontakten vet de inte om restaurangen är öppen, vid nästa kontakt så ska den vara öppen men man måste inte boka bord. Vid tredje kontakten måste man boka bord....

Trots bokningstvång med klockslag för att få äta vet tydligen inte köket hur mycket gäster som är bokade och de hinner inte få fram mat i god tid till alla vilket resulterar i långa väntetider och köer till buffén (och vissa gäster med vredesutbrott i köket!). Dryck skulle köpas i baren och trots bokningar har de bara en stackare i baren (blev en till senare) så där uppstår det också lång kö och lång väntan.

Tre familjer, varav två betalade rummen och middagen för sin familj vid incheckningen medans den tredje familjen valde att betala vid utcheckningen, då har man lagt alla tretton(!) middagarna på den familjen och inte dragit av de som redan var betalda....nollkoll!

I badet är lokalerna ovanligt kalla, dålig värme i ångbastun, herrarnas vanliga bastu iskall, ingen utrustning för att kunna kasta ånga i damernas. Lite rackel med "trafikljusen" vid åkattraktionerna.
I damernas duschar går det inte att få jämn temperatur, ena sekunden hoppar man högt pga iskallt vatten för att nästa stund skutta därifrån som en skållad kanin.

Dumt att i badet inte kunna beställa från grillen i badfoajen som bara har en dörr emellan...

På lördagen när vi bokade solterassen skulle betalkvittot gälla som "biljett" dit, men det var ingen som kollade dem när vi väl skulle sola. På söndagen fick man särskilda biljetter till terassen som samlades in när man skulle sola.....eeh, plötsligt totalkoll.

När vi checkade in på rummen var det bra temperatur där, inte för kallt och inte för varmt, väldigt behagligt. Samma behagliga temperatur när vi går till rummen efter badet och gör oss i ordning för middagen. 
Men på kvällen när vi återkommer efter middagen var det som att gå in i en het bastu!
Fort stänga av elementet och öppna balkongdörren en stund för att vädra ut.
Den värmen skulle de haft på badanläggningen och i ångbastun under dagen i stället, tycker jag.....

Tycker det är lite "gulledej" över hela anläggningen....

Gulledej....

...är tydligen ett uttryck i Piteå för någon som betraktas som total idiot.....eller helgens uttryck som det blev!

Har varit HELA gänget på Pite Havsbad i helgen och vi damer kände för att besöka spa-avdelningen. Vi hade inte förbokat något men utfrån tidigare erfarenheter brukar det vara VÄLDIGT lugnt där i början av januari.
Så vi knallar in där för att höra oss för om någon skön behandling, efter att ha väntat en längre stund på att någon som jobbar där skulle dyka ställde vi vår förfrågan.

Till svar får vi av den handgnuggande kvinnan "nej, men gulledej, vi har så fullt upp här..!"  med attityden att är du helt dum i huvudet som tror att man kan knalla in här och tro att det ska finnas lediga tider samma dag!!!!

"Gulledej" blev helgens uttryck som vi hade stor användning för...;)

Å så var helgerna slut

och blåveckorna började, lite mjukstart var det i alla fall, för barnen hade fyradagars vecka och inga träningar eller andra aktiviteter som man ska hinna skjutsa till.

Förra helgen åkte julen ut, lite för tidigt, det är ju egentligen idag på tjugonde dag Knut som den ska ut. Jag brukar alltid vänta till Knut eller senare innan jag får ut julen men inspirationen fanns på plats så det var lika att få det gjort.

Och granen åkte ut och blev placerad på piedestal.


Vi tänkte nästan sätta upp belysning i den....


Gott Nytt År!!

vill jag önska er alla!

Oj, vilken nyårsafton vi hade i år!
Men om man ska gå enligt talesättet "inget kalas utan kras" så var nog inte tillställningen särskilt bra. Inte om man jämför med förra året då en jättekruka och ett halvt dussin champagneglas gick i kras...

Aftonen i bilder:


Temat för kvällen var James Bond/glitter och glamour. Och glitter var det!I väntan på maten serverades en sked löjrom med creme fraiche och en rågbit med gåsleverpastej och fikonmarmelad.


till det drack vi champagnen.


Förrätt: Pilgrimsmusslor med fänkålssallad och blomkålsmousse toppad med forellrom, krasse och brödkrutonger.


Varmrätt: Ankbröst med tryffelsky, kompott på grillad paprika och lök, en sallad på ruccola, marinerade getostbollar och rödlök samt en kub potatis toppat med färsk tryffel från Gotland.


Efter grevinnan och betjänten orkade vi med efterrätten.


En tårta på krispig saffransbotten med hallonmousse och en tårta med vit chokladmousse.


Raketer på tolvslaget!


Senare på natten blev det en enorm ostbricka med olika kex och marmelader.Vi var jättenöjda med maten, ingen av oss var särskilt bekant med någon av huvudingredienserna; pilgrimsmusslor och ankbröst.
Men vi hade i god tid bestämt oss för dessa två och tanken var att beställa det från Hemmagastronomi men följden blev att Hemmagastronomi komponerade ihop recepten till menyn och fick fria händer att göra efterrätten. Ostbrickan hängde med av bara farten.
Så alla ingredienser, förutom grönsakerna och en burk creme fraiche, tog vi från Hemmagastronomi.
Men vi lagade all maten själv, förutom då efterrätterna och tryffelskyn som de hade gjort och vi bara värmde på den.

Oj, tilltuggen före maten var helt utanför Hemmagastronomi, egen spontangrej som dök upp på dagen (när det började kurra i magen på förmiddagen).

Det eleganta porslinet hade jag lånat av min kära kollega Linda som nog är den enda jag känner som har 13 på dussinet, tur var väl det när vi var tretton vid bordet!

Hm, tretton vid bordet, låter mer som ett tema baserat på någon deckare av Agatha Christie.

Kvällens musik var förstås ledmotiven från James Bond filmer, men sällskapet tyckte inte det var så bra att dansa till, så på småtimmarna hittade vi en tysk radiokanal som spelade 80-tals disco, perfect!


PS! Om någon funderar över 500-lapparna så var det en sk "kuvertavgift" för varje rätt....!
Nej, skämt å sido så var det servetter!

 


RSS 2.0