Ny arbetsledare

Vi skaffade ju en ny fin kaffemaskin för ett tag sen (NEJ, vi har inte ångra oss!) som gör jättegott kaffe enkelt.

Men, vad vi inte visste när vi köpte den var att vi samtidigt skaffade en ny arbetsledare till hushållet!
Och dessutom en som kräver att man ska göra arbetsuppgifterna bums, på en gång!
Inte senare eller i morgon, för då minsann blir man utan go'kaffe!

Så nu står den där och ger order; töm spillfat, rengör maskinen, avkalka den, fyll på vatten, fyll på bönor....
Och nu är våren här så varje gång jag tar kaffe väntar jag att den ska börja tjata om att tvätta fönstren, städa skåpen, vädra garderoben osv....Överväger om jag ska börja dricka thé istället....

Bloggtips 1

Förutom de länkade bloggar jag har så finns några bloggar jag följer regelbundet.

Tänkte faktiskt ta tag i och länka dem via min blogg men först tänkte jag ta mig friheten att, utan bloggägarnas vetskap, presentera dem på min blogg.

Först ut är Kimi no Style som skrivs av en ung tjej från Sverige som numera bor i Tokyo (Vilket kändes lite passande med tanke på vad som hänt och händer).

En tjej som i mycket unga dar visste att när hon blir vuxen ska hon emigrera från Sverige och hennes Pokemonintresse förde henne till Japan där hon bor sen 2007.

Hon har läst Japanska och pluggar till programmerare och jobbar på McDonalds.

Hennes blogg handlar mycket om hennes vardag i Japan, om att vara gift med en japansk man, hur vardagslivet fungerar där, hennes sjukdom ADD, pokemon- och spelintresse.

Intressant hur världshändelser kan påverka vardagen.....

Hon är ju som sagt gift sen i somras och nu under våren skulle de iväg på smekmånad. Hennes dröm har alltid varit att se pyramiderna i Egypten så dit skulle de åka och bokade resa dit. Så började oroligheterna där och efter om och men och avvaktande inställdes deras resa.

Hon kom inte på något alternativt resmål, för Egypten var hennes dröm, så hennes man fick bestämma och fundera ut lämpligt resmål som blev Sicilien. Med avresedag 11 mars, och vad som hände då vet vi.

De hann precis iväg innan allt brakade lös och som bloggföljare blev man lite orolig innan hon fick möjlighet att uppdatera sin blogg från semestern. (Otroligt att man börjar oroa sig för en egentligen helt obekant person!)

Nu är de tillbaka, efter lite ombokningar i hemresan, till "vanlig" vardag med arbete, körlektioner osv. Men med lite anpassningar med lagring av mat, svärmor som skickar vatten och en ständig jakt på mjölk.

En emellanåt riktigt intressant blogg, en fascinerande resa som denna tjej gjort. Det är väl inte så vanligt att man emigrerar till Japan precis!
Den skrivs ju av en ung tjej men liknar inte andra unga tjejers bloggar som bara handlar om fester, mode, dagens outfit och ett språk bestående av endast förkortningar, tecken och "typ" osv. Vilket gör en text otroligt jobbig att läsa (så fick jag den åsikten sagt också!)


Mera tvärtom

Ang mitt tidigare inlägg om att våga göra tvärtom så är vi nog lite av familjen tvärtom, inte som familjen Annorlunda på TV.

I fredags fyllde yngste sonen tio år och skulle få välja middag, han ville gå på restaurang och valde en av vår favoritrestauranger i stan (inte den jag trodde han skulle välja, jag var dessutom så inställd på att han skulle välja den jag trodde att jag höll på boka bord dit!).

När barnrfamiljer går på restaurang brukar barnen välja pizza och hamburgare och föräldrarna väljer en god köttbit med någon god form av potatis.
- Våra barn valde grillspett och oxfilé med potatisgratäng, min sambo valde en pizza och jag tog hamburgare!

När barnfamiljer äter på restaurang brukar föräldrarna äta upp barnens goda rester som man så dyrt betalar för.
- Våra barn åt upp pizzan sambon inte orkade och hamburgaren och bamsepommes frittes jag inte orkade!

Söndag förmiddag brukar barnen åka iväg på roliga aktiviteter och föräldrarna ägnar sig åt veckans hushållssysslor.
- Sambo for iväg för att åka skoter med en kompis och jag for iväg för att träna Zumba. Barnen blev hemma med order om att damma sängkläder och bädda rent i sin sängar!På Afrikas savanner

Laddade inför veckans sista arbetsdag igår med att gå och testa Afrodans för första gången!

WOW!!!  är väl den spontana reaktionen. Har en otrolig glädje i kroppen ännu nu på morgonen och Shakiras "Waka Waka" (eller vad den nu heter) surrandes i huvudet.

I o m att jag nu även testat den nya hyperpopulära träningsformen Zumba några gånger så kan jag inte låta bli att jämföra och

Zumba är jättekul, skojigt och man har ett leende på läpparna hela tiden! Men, lite svårt att hänga med även efter några pass när man som jag inte har så bra koordination . Det är mer avancerat/civiliserat och sensuella takter.
Dessutom nya stegkombinationer till varje ny låt.

Afrodans, "tillbaka till rötterna", här stampar elefanterna fram och vi hackar i jorden, dansar som stolta krigare och till naturen.
Enkla steg, yviga rörelser och mycket mera JOBBA, JOBBA. De afrikanska trummorna gör att det lätt att hålla takten. Rörelser som vi till sist tog oss tillbaka till västvärlden med att köra dem till Shakiras "Waka Waka".....
T o m jag fick in rörelserna ganska bra på första passet!!!

Men, tyvärr, jag fick en känsla av att alla armrörelser och uppmjukande rörelser inte är så bra för min axel, spände mig en del i dessa rörelser och väntade nästan att axeln skulle hoppa ur. Ska gå fler gånger och testa hur det blir utan att göra de yviga armrörelserna.

Tvärtom

Tvärtom eller annorlunda verkar vara trenden som gäller efter allt positivt tänkande och mindfullness osv.

Var ju på en föreläsning/utbildning för ett tag sen där en del av budskapet var att våga tänka och göra tvärtom.
Från föreläsaren får jag nu varje måndag ett "Monday morning letter" där det under några veckor nu varit uppmaningen att göra tvärtom och man kan även följa föreläsarens Tvärtom blogg.

I dagens tidning läser jag om en "topptänkare" som varit i stan och föreläst om att just våga göra annorlunda.
Hade nog varit intressant att vara på den föreläsningen.Länge sen sist det kom ett inlägg här, hade nästan glömt bort lösenordet när jag skulle logga in.... inte bra, inte bra alls!

Go'middagen

Blev riktigt god!.....

.... snart helg igen!

Och på den här bloggen händer det inte mycket!

Men, vet ni vad? PLÖTSLIGT händer det!

Men det krävs en del tur också...;-)

Fredagsplaner:

Börja tidigare = sluta tidigare!
Promenera hem
Go'middag - tomat- & mozzarellasallad, renfiléhuvud med god potatis, sallad och någon form av efterrätt.
Mys i soffan (läs sova!)

Vad har ni för fredagsplaner?


RSS 2.0