Choklad

Ursäkta, men just NU är jag bara vansinnigt sugen på choklad.
Helst PLOPP


Matematik

Nu går skam på torra land !!!!

Har haft för mig att jag har sinne för matematik men fick mig en tankeställare igår när jag skulle hjälpa M med hans matteläxa.

Fastnade på ett tal, visste att jag kunde leka med olika siffror och få fram ett svar, men så gör man inte i skolmatematik. Funderade länge hur jag skulle räkna ut svaret och kunna förklara för M....

Jaha, nu klarar man inte ens av 6:ans matte...

På tu man hand ♥

För ett par helger sen var jag och H iväg bara vi två till Stockholm.
Inga barn, inget resesällskap, inga besök (vi hade inte talat om för någon i huvudstaden att vi kom ner!)
Nej, bara vi två. Oj så skönt det var!

Vad pysslade vi med då? Nej, vi låg INTE bara på hotellrummet.

På fredagen när vi kom ner strosade vi mest omkring, gata upp och gata ner.
Var och åt en riktigt smarrig lunch på Gondolen.



På kvällen var vi på Göta Lejon och såg Buddy Holly med Brolle i huvudrollen.
Fantastiskt bra! Nog kan han sjunga Brolle och vilken artist på scenen!!! Tycker han blir bättre och bättre med åren.

Lördag då bestämde vi oss för att vara kulturella.
Hade fått tips om Hallwylska muséet och lyckades lura dit H, han var dock skeptiskt till det besöket men "offrade" sig för min skull men insåg faktiskt att det var ett intressant besök.
Kan verkligen rekommendera ett besök där, på Hamngatan 4. Men ta en guidad visning, det ger så fantastiskt mycket mer. Särskilt i detta fall där historien runt muséets uppkomst och bakgrund är mest intressant.





Sen körde vi en klassiker och gick på Vasamuséet. Jag har ärligt talat aldrig varit dit så det var riktigt trevligt att strosa omkring där. H har ju varit där, men för lääääänge sen...



Kvällen ägnades först till lite vila och sen 1,5 timmes promenerande åter gata upp och gata ner i jakt efter en restaurang med åtminstone en intressant meny. Men hittade inget som tilltalade oss! Är menyerna på Stockholms restaurangerna SÅÅ tråkiga eller var vi inte hungriga??
Så till sist tog vi beslutet att vara tråkiga och gå på O'learys, där är i allafall maten god! Kom dit, gick in och det var bara så fullt, gapigt och stökigt att vi gick ut igen.
Nu desperata (och faktiskt hungriga) bestämde vi oss för att töntigt nog äta på hotellets restaurang. Men såg menyn och sa bara NEJ!
Åter ut på Stockholms gator i jakt på mat hamnade vi på Engelen och där ÄNTLIGEN, åt vi i mysig lugn miljö en jättesmarrig trerätters middag som även bidrog med lite tips hem att testa!! Vilket passar oss perfekt.

Och på söndag var H en riktig gentleman och lät mig stilla mitt shoppingbehov (men det är roligare att springa i affärer med en väninna, kommer inte ifrån det!).
Det blev en ny handväska, ett par byxor och tre tröjor. Två tröjor i färger som egentligen inte jag brukar ha, en blågrå och en mörk lite jeansblå och en grön jumper. Ett par jeansleggings, också en grej jag inte trodde jag skulle köpa... Har använt dem lite och gillar dem helskarpt faktiskt, går jättebra till mina nya skor!

Nåja, jag gillar att springa i affärer men är inte särskilt uthållig, efter tre timmar brukar jag ledsna.
Istället gick vi och vandrade i Söderhallarna och på den internationella matmarknaden vid Sergels torg.

I mycket god tid (när vi ledsnat på stan) åkte vi ut till Arlanda för att vandra där och äta middag i lugn och ro.
När vi är klara med det upptäcker vi att vårt plan är försenat tre timmar( oväntat vaa....!! Ha, ha)!
Vi vet att vi har en febrig son hemma, barnvakten hemma hos oss väntandes att få åka hem.
Ca 23.00 kommer vi iväg... Blev ett litet tråkigt slut på helgen.


Mer julklappar

Ja, idag impulshandlade jag ytterligare två julklappar. Till mina små pojkar, vad skriver jag inte men en liten praktisk sak som de säkert får nytta av. Blev så förtjust i dem att jag köpte en till mig själv också!

Kanske jag närmar mig mitt mål att ha alla julklappar klar före december..?

Har faktiskt tre julklappar till som lurar i mitt bakhuvud...

Rätt gata

Ibland kan jag komma på mig med att tycka att vilken tur att vi bosatte oss på den gatan som vi gjorde. Visst kan huset och tomten emellanåt lämna en del att önska men det är ju materiella ting.
Nej, vår gata är bara bäst!
Trevliga grannar, de tre närmaste är också i småbarnsperioden. Människor som man kan umgås med men inte springer hos varandra dagligen, hjälper varandra med olika saker. Underbart!

Den trevliga kräftskivan i slutet av sommaren som ska blir tradition. De mysiga tjejkvällarna med grannfruarna, det är nog dags för mig att bjuda in till en sån kväll. Hm, gäller att få sambo och barn iväg en natt någonstans....!

Eller bara, som i fredags kom grannen över för att hämta hem sin son och samtidigt bjöd över oss att grilla på lördagkväll. Vilken trevlig lördag! God mat och dryck, började i vanlig middagstid för barnens skull och slutade i ordinär tid så man trots den trevliga kvällen var i säng i vanlig tid, och framförallt avslappnat och trevligt umgänge.

Passade på och bakade bröd till middagen att ta med, Linfrölimpa med lingon som jag hittade hos Sanna, mumsigt gott. Bytte ut dinkelflingorna mot havregryn för på lilla butiken i stan hade de inte dinkelflingor.

Och så gjorde vi Paolo Robertos dessertpaj till efterrätt....

Inspiration

Fick i 40 års present ett presenkort på en av stadens skönhetssalonger och förra veckan var jag och utnyttjade det.

En make-up konsultation.

Jag tycker det är kul med smink och sminkar mig nästan dagligen mer eller mindre (inte när jag är ledig och bara ska vara hemma).

Provar gärna nya färger och har under åren experimenterat själv hemma men har länge känt att jag målar på i samma stil.
Så detta var ett gyllene tillfälle och få någon annans syn på färg och teknik.

Tjejen på salongen var jätteduktig, berättade om de olika produkterna (deras säljteknik!), gick igenom grunderna, vilka färger hon valt och varför. Visade hur och var hon la på olika färger, många tips att prova själv osv.
Oj, vad fint det blev och vad inspirerade jag blev att prova nytt.

Så hem kom jag, festsminkad en torsdag kväll och en liten fin påse med flera dyra burkar i. Nu vill jag prova själv.



Ca 1,5 ton

Igår bar jag ungefär 1,5 ton!!!!!!!!!

Nej, det var inget besök på gymmet.

Vi fick pelletsleveransen igår, tre pallar ca 2,5 ton i 16 kg säckar.

Först rasade två pallar vid leveransen och jag hjälpte killen som levererade att trava upp dem på pallarna igen så han kunde ställa dem på gården och en del lyfte vi direkt in i "veboan".
Sen skulle även resten in i vår "veboa". H var upptagen med scouterna och vi ville få in dem ifall det skulle bli regn.
Så på en timme hade jag röjt ut veboan på bråte och lyft in de resterande utom en pall (den som aldrig rasade).
Ett snabbt överslag och jag bar över 1,5 ton igår...!

H hade bett en kompis komma och hjälpa honom lyfta in säckarna men blev faktiskt imponerad att jag lyft in nästan alla helt själv. (Det trodde han inte om mig!)

Gymmet kanske har gett resultat ändå.




Effektivt sjuk...?

Att man kan vara sjukt effektivt vet jag, det t o m händer mig någon gång emellanåt.
Men kan man vara effektivt sjuk?
Och vad innebär det? Att man är effektiv fast man är sjuk? Att som jag många gånger passar på att vara sjuk när jag ändå är ledig? Eller...?

Jag tycker i alla fall att M är effektivt sjuk just nu, han har en bakteriell infektion (typ halsfluss) och körtelfeber samtidigt!

Det är väl att vara effektivt sjuk????

Lönande mail

Förra veckan fick P ett brev, ett erbjudande från stadens bredbandsbolag att när han ändå ska dra in fjärrvärme borde han passa på att även dra in bredband via stadsnätet....!

Han är 8 år och får således inte ingå avtal.
Han står INTE som fastighetsägare.
Vi har redan tackat NEj till fjärrvärme och JA till bredband via stadsnätet, vilket är nergrävt i sommar (ska endast installeras in i huset)

Kunde under helgen inte låta bli att skicka ett mail där jag ifrågasatte vad de pysslar med och tyckte att de borde se över sina rutiner.
Inget arg mail eller så. Vilket jag också klargjorde. Lade även till att P blivit besviken när han för en gångs skull får brev så är det inget kul....

Måndag kl 08.00 ringer mobilen och killen från bolaget ber så väldigt mycket om ursäkt för det inträffade och tog på sig hela skulden. Dock kunde han inte förklara på någotvis varifrån han fått namn och adress.... utan han konstaterade att vår fastighet inte ens skulle ha det erbjudandet.

Som plåster på såren ville han skicka ett par biobiljetter till P.

Dan efter låg de i brevlådan! Och P var naturligtvis jätteglad!



Blossa -09

Var och surfade runt lite här och där en dag och hamnade till sist på en sida där Blossas glögg för 2009 presenterades.
Kunde inte låta bli att förhandsboka en flaska.

Det kan ju tyckas helt onödigt med tanke på att jag nästa varje jul köper glögg och provar det en gång. Sen blir flaskan stående i skåpet vilket jag sen glömmer bort och kommande jul köper jag åter en flaska.

Röjde i skåpet en dag nu i höst och konstaterade att jag har glögg vad jag dricker för många, många år framöver.

Men årets glögg såg så härlig ut i den orange färgen att jag inte kunde låta bli att boka en flaska. Dessutom har jag aldrig köpt Blossas berömda årgångsglögg för de har alltid varit slut när jag köpt glögg.

Så i början av oktober ska det finnas en flaska för mig att hämta, blir spännande!





Rekommenderar INTE

Vi har aldrig lagat Kålpudding. Vi tycker det är jättegott (pojkarna vet inte riktigt än...). Nej, vi gör istället Kåldolmar, underbart.

Men i helgen var det således premiär för Kålpudding i vårt hus.
Ut på nätet och söka ett recept och det är detta recept som vi valde, gör inte ni det om ni ska göra Kålpudding.

Den blev blek och tråkig, smaklös. Inte dålig i smaken men smaklös. Definitivt inte den härliga mumsiga smakupplevelse vi var ute efter... Vi väljer helt klart ett annat recept nästa gång.


Onödig middag..?

Slängde ihop en middag idag som visserligen blev väldigt god men att avnjuta den ensam var inget kul.

Strimlad kyckling och skinka med purlolök, broccoli och paprika till jättegod pasta från Hemmagastronomi...
till det en egenkomponerad gurkraita (grekisk yoghurt, gurka, salt, peppar och olivolja).

När middagen var klar ringde jag M, han var fortfarande och spelade tennis, H kom precis hem och var inte hungrig efter en sen lunch och samtidigt ringde P och ville äta hos en kompis, de skulle äta Tacos.

Tja, hade jag vetat det hade jag lika gärna kunnat göra lite havregrynsgröt....



Fredagsmys

Fredagsmys kan vara lite olika.
H skulle iväg på en utbildning (scouterna) och M ringde efter skolan och frågade om han fick sova över hos en kompis.

Hm, bara jag och P hemma. Tänk om vi skulle gå på bio, han hade ju pratat om det en del. Hinner inte, slutar fem ska hem, fixa middag, ta oss in till stan och bion, filmen börjar 18.15.

Kommer hem, möter H i dörren som är på väg, han ska inte ha middag, M är redan hos kompisen och äter där...
Kollar klockan 17.20. Frågar P om han vill gå på bio, JAAA är svaret.

Snabbt in i bilen, H skjutsar oss till bion som ligger vägg i vägg med Max.
Hamburgare till middag och sen bio. Två platser kvar, inte bredvid varandra, men på samma rad. Pratar med de övriga på raden och de flyttar ihop sig så vi får sitta intill varandra.

Fredagsmys: hamburgare till middag, popcorn och läsk på bio och filmen G-force.

 

Tre marsvin som FBI specialagenter som ska rädda världen och sitt team. Kolla in öronsnäckorna så att vi människor ska kunna kommunicera med dem...

Inte den bästa av barnfilmer men helt OK, P tyckte nog att den var lite läskig i slutet, vid den stora uppgörelsen...

Fick nog godkänt som morsa denna fredag. Och sen fick ju P sova med mig i STORA sängen, det är alltid populärt.

Lunchshopping

Jobbar man mitt i stan som jag blir det ofta att man går ut en sväng på lunchen, bara för att byta miljö och få lite luft...
En hel del tittande i butiker blir det.
För några veckor sen spanade jag in ett par skor och fick dem inte ur huvudet. Lite dyra var de ju så det krävdes en del funderingar.
Nåja, med lite födelsedagspengar och en rabattkupong bestämde jag mig för att i alla fall prova dem, de kunde ju vara jätteosköna.

De ÄR sköna, lätta och mjuka.



Höstens favoriter!


Jag tävlar

Hittade till bloggen snyggastdesign som har en tävling där man kunde vinna en personlig header.
Kunde inte låta bli och delta i tävlingen!
Men wow, wow, wow om jag skulle vinna, det vore ju sk*tkul....!




RSS 2.0