Helgen...

.. har varit riktigt bra. Började lördagen med ett besök på gymmet, har blivit en vana på lördag morgon då jag kör ett riktigt långt pass. Förutom sjukgymnastikprogrammet kör jag även resten, ben, mage, rygg och avslutar med kondition.
Kan inte fatta att jag joggade 5 km på 37 minuter på löpbandet!!!! Tanten kanske inte är i så dålig kondition ändå...
Detta var mitt tredje pass på löpbandet i hela mitt liv, har ju haft lite fobi mot den då jag bara ser framför mig hemvideos där folk flyger bort från den och in i väggen. Hittills har bara min lilla handduk flygit som ramlade ner på bandet.

Sen var det lite städning innan vi begav oss till syster för en underbart god middag och trevligt umgänge. Så idag var det sovmorgon och städning som gällde.
 
H har begett sig iväg till Kiruna för att jobba nästa vecka vilket innebär att jag är åter "ensam mamma". För att inte känna mig superstressad har jag sökt kompledigt en timme per dag så barnen hinner få middag i någorlunda tid.

Ikväll väntar en vända med snöplogen och sen har jag lovat barnen bastu och kladdkaka, inte samtidigt dock.

Onsdag 20 januari

ja, det är en dag vi definitivt kan glömma att den ens existerat!
Egentligen har väl inget gått galet men känslan man haft hela dagen.

Vaknade på morgonen och kände mig riktigt nere, satt på bussen och ville bara dra en filt över huvudet och grina åt precis allt! Hela dagen har jag haft en känsla av att vara dum i huvudet, helt värdelös, fet, ful och allmänt äcklig!

Redan i det skedet var denna dag borta och jag haft torsdag 21 januari hela dagen, har i tid och otid frågat mina kolleger om det verkligen är onsdag, det måste ju vara torsdag!

Nåja, inte bara jag har haft en dålig dag, verkar vara något gick idag.
En kollega var också ur form och när jag kommer hem ligger P under täcket alldeles tårögd för M hade inte varit sjysst mot honom när de var hemma själva på em, han var trött, i skolan hade han varit trött och där hade varit ganska stökigt idag. Han var m a o ur form.

När jag sen hämtar M från tennisen och frågar hur träningen gått så hade den inte gått bra, han skulle sluta med tennis för han var så dålig och sämst hela tiden och värre skulle det bli nästa vecka för då skulle det vara engelska prov och 40 glosor i spanska....

Så jag och M kom överens att nu är dagen slut och vi drar ett streck över den och glömmer att den ens varit och hoppas på en bättre dag imorgon!

Nu är den i alla fall slut, tack och lov! Duschen sen sova!


Back on track

I o m axelns haveri före och under julen har jag inte vågat träna överkroppen, med resultat att träningen inte känts riktigt rolig. Har dessutom haft lite svårt efter helgerna att hitta rutinen för träningen.
Jag dock ändå tränat 2-3 ggr/ vecka på gymmet och någon enstaka promenad.

Men idag kändes det som att nu är jag på bana igen med överkroppen och har nog lärt mig en läxa på vägen.
Nämligen, när jag bytte gym och förde över mitt sjukgymnastiksprogram tyckte jag inte att maskinerna jag fick riktigt motsvarade det jag skulle ha. Dessutom dök den där tjuriga träningsdj**ulen upp i mig och jag lade på ordentligt med vikter och tog i som bara den.... inte bra!

Nu har jag hittat maskiner som bättre, tycker jag, motsvarar mitt program och jag har insett att inte stressa med viktökningen utan gått ner i vikter och fokuserar på att göra lugna och kontrollerade rörelser, inte slita bara för att klara vikten jag lagt på.

Så nu hoppas jag att jag slipper bakslag på ett bra tag!
Dessa är vad jag ska träna, eller liknande...

Föreläsning

Hade förmånen att få gå på en föreläsning idag som var kul och inspirerande!

Det var Göran Adlén som pratade om trender, kommunikation, framtid mm. Många skratt och mycket igenkännande, bara detta att kunna kommunicera med 90-talisterna (har ju en hemma som inte säger annat än ööhh....ba!)
En riktigt bra föreläsning, får ni chansen att lyssna på honom så ta den!(Foto: Anna-Lena Ahlström)


Uppdatering: idag, dagen efter, har jag smsat min son och han är riktigt kommunikativ!
Detta med att smsa till barnen fick jag även som tips på en föreläsning med Jana Söderberg, m a o värt att testa!


Tvätt

Denna dag har enbart ägnats åt tvätt! Vilken kul lördag...

3-4 maskiner ren tvätt att stryka och vika och kört två maskiner allt medans alla tre grabbarna roat sig med lasergame då en kompis hade kalas och bjöd på det.

Pojkarna är och sover över hos kompisar och jag och H är hemma på tu man hand i kväll.
Det blir lite ost och kex som lördagsgott.

Fredagmiddag

Grillade renfiléhuvuden med kantarell- och lökpytt serverad med egen klyftpotatis och hemmagjord pepparrotsaioli, krispsallad med körsbärstomater, gurka, gul paprika och avocado samt baugetter med två olika kryddsmör.
Ett glas rött till det.....!
Kaffe och chokladpralin.

Nu dags att mäta soffan till Rockfredag på VH1!

  -Tyvärr inga bilder, det var åter rensade karotter innan jag kom ihåg kameran...!

Let It Rock

Har en ny favoritlåt!
Lyssna på den och man vill bara studsa omkring och får en massa energi! Inte ens jag somnar på soffan när den spelas.

Let It Rock - Kevin Rudolf ft. Lil Wayne


Åter vardag

Och så var helgerna över och vardagen åter på plats.

Att helgerna var över sörjde vi i goda vänners lag med lite godfika i söndags!

Ägnade förmiddagen åt att baka i julens smaker av saffran, pepparkaka och glögg.

Det blev saftig Saffranskaka från Allt om mat.Och sen blev Cheesecake med pepparkaka och glögg som jag hittade hos Sanna bakar.
Den var oväntat och fantastiskt god!Samt Annas pepparkakor.

Till det kaffe, thé och julmust.
Ja, jag har snott bilderna! Dels var faten rensade innan jag kom i håg att jag skulle fota och dels blev inte mina kakor lika vackra .Summering 2009

Och nu äntligen har jag fått ihop min summering av föregående år, tog lite tid men...

Familjen

Vi har alla blivit ett år äldre, vilket verkligen märks på pojkarna. Så stora de blivit!
Vi har även blivit varse att en av dem närmar sig tonåren; finnar, hygien, flickvän, mer självstänighet och far på aktiviteter där vi inte behöver följa med. På gott och ont...
Året då TENNISEN verkligen klev in i våra liv...

Hälsa

Min axel har ju under drygt 15 års tid krånglat till och från och i våras fick jag nog och besökte läkaren som gav remiss till röntgen och sjukgymnast och sen i somras har jag tränat denna axel. Och visst har den blivit bättre men smärtfritt har det ju inte gått. Färdig med sjukgymnasiken har jag fortsatt träna på annat gym. Men under julledigheterna k*kade axeln ur ordentligt vid två tillfällen vilket gör att min träningsinspiration försvann för jag törs helt enkelt inte träna överkroppen (inge kul att sitta dubbelvikt på ett gym med en axel som inte är där den ska!) Dock har träningen tagit ca 5-6 kilo...:)

I övrigt har vi hållit oss någorlunda friska, ingen svininfluensa!
M åkte dock på körtelfeber och halsfluss dessutom har han varit hostig och snorig hela jullovet.
P har haft sin mage som är lite känslig och så fick han tandställning före sommarlovet och den har han använt och skött exemplariskt! OK, lite sökande och glömmande av asken som alltid ska vara med...

Hem

Ett litet förråd för pelletsen blev det i somras men i övrigt inga större förvandlingar bara lite smått var; ny kökslampa och spotlights ute och jag fick idén att plocka in svarta detaljer i matrummet.

Men NU inför 2010 är vi definitvt på gång, nu först blir det lillrummet och hallen som även påverkar sovrummet. Till sommaren är det ev på gång panelbyte och tilläggsisolering.

 


Arbete

Har inte hänt så mycket, har väl delvis stagnerat och jag har periodvis varit uttråkad i brist på utmaningar.
I övrigt ganska så svajigt pga finanskrisen vilken har påverkat arbetsklimatet hos oss, tyvärr.

Händelser

Vi bytte bil, den gamla underbara Omegan fick respass och ersattes av en Passat som är irriterande törstig men jättebra att köra särskilt nu på vintervägarna med fyrhjulsdrift. Tendens att ge mig kärringstopp i vart och varannat rödljus (eller har jag blivit kärring....?) och så söker jag fortfarande efter alla fyra hörnen, särskilt vid backning!

M är som sagt på väg att bli tonåring och allt mer självständig, han släpptes iväg utan mamma eller pappa till Bodö på tennisläger och till Söderhamn på tenniscup, hojojoj, det var oroligt i magen!

Resor

Inga längre resor, besökt Lumi Linna, bilresa till huvudstaden i våras, en helg i Ö-vik med bad och vänner. En helg på tu man hand i Stockholm med Buddy Holly show.


Laster

Summan av alla laster är konstant!

Nyheter

Jag började gymträna! Något jag aldrig hade trott att jag skulle göra!

Musik

Detta med veckans låt varje vecka på bloggen höll bara ett tag. Inget nytt försök inför 2010. Lite musiktips kanske emellanåt.
2009 var väl annars det året då jag verkligen började lyssna och gilla hårdrock/metall, hjärntvättad av de tre rockarna där hemma! Film

Något enstaka biobesök med P, bl a G-force och så Göta Kanal 3 med hela familjen och goda vänner på juldagen! Vilket blev ett gratis biobesök för våra biljetter som var bokade och uthämtade i god tid hade fått fel salongsnummer så vi fick hela biljettpriset tillgodo, inte illa med tanke på att vi fick nya biljetter att se filmen. Två filmer till priset av en!

En del filmer hemma har det blivit, mestadels något lättsmält! Har upptäckt att det är så jag vill ha filmerna, orkar inte med några krävande filmer med komplicerade intriger eller alltför allvarliga dramatiseringar. Uppskattar inte heller hysterisk slap-stick komedi à la Jim Carrey. Enkel intrig, lite romantik, lite humor, lagom med action och så någon ögongodis passar i mitt liv just nu.

Uppskattar hellre att gå lyssna på en intressant föreläsning och under året blev det Mark Levengood!

Mat

Ett fortsatt stort intresse som vi glädjande nog delar med våra bästa vänner! Mycket matlagning hemma, italieninspirerat och renkött är väl vår grund i matlagningen och mer hemmagjort exv har H börjat göra Bearnaisesåsen själv!

 

Personligt

Humöret har varit relativt stabilt, vissa negativa svängningar har det varit, men kortvariga!
Har verkligen satsat tid på mig själv i år i olika former, då särskilt träningen. 


Kallt

Igår kväll var det -22 grader när jag gick i säng.

I morse var det tydligen så kallt att våran termometer gav upp! Den visade - - - för utetemp, inne var det sköna + 22 grader.

Ett besök till brevlådan avslöjade att det var betydligt kallare än igår.

Vilket min kollega bekräftade när jag kom på jobbet! På hennes väg till jobbet hade temperaturen pendlat mellan -29,5 och -31,5.

NU är det KALLT!

Ingen idé att hetsa upp sig över det, går inte att åtgärda.

RSS 2.0