Väggklocka

Under vår inköpsrunda av hallmöbler ramlade vi över en väggklocka som jag suktat efter ett bra tag så den kom med av bara farten, varför tveka om man vet vad man vill ha!


Hallen

Under senhösten har vi renoverat hallen, nytt golv, nya väggar och lister, det är nog bara taket som blev orört. Ingången från hallen till "lillrummet" flyttade vi när det rummet renoverades, vilket gav mer vägg för kläder och skor.
Inköp av hatt- och skohyllor och en liten byrå som vi blev väldigt förtjusta i. Dock återstår inköp av spegel och nyckelskåp (som inte ens ska få vara i hallen!)


Under vårt "vit-rosa pärlemo" golv hittade vi två klassiker!


Nya golvet på plats!


Klart och fotat innan alla vinterkläder och skor överbelamrade hallen!

Byrån  vi blev så förtjusta i pryder sin plats!

Det röda inslaget är Hs egen "aktiva" design och ger faktiskt hallen både karaktär och värme! Dessutom knyter det an till vår röda fondvägg i matrummet och det röda kaklet i köket!

Har jag någonsin nämnt att jag gillar rött....?
(Men det ska vara en lite mörk och varm ton av rött.)

Första advent

Har tomtat på hela dagen med matlagning och julpynt.

Till lunch blev det ugnpannkaka och plättar för sex personer dvs smet på 10 ägg och en liter mjölk och alla blev inte mätta, skulle ha gjort mer men hade bara 10 ägg hemma!

Julgardinerna ströks och hängdes upp, stjärnor och stakar i fönstren och lite annat julpynt kom fram. Brukar plocka fram allt den 1:a advent, inte före, förutom julgranen som kommer in några dagar före julafton.
Jag ids inte plocka fram lite till 1:a advent och lite mer närmare jul. Är ingen pyntmänniska utan jag kör allt på ett bräde.
Sållade lite bland pyntet i år och plockade inte fram allt tjafs.
Återstår dock förra årets nyinvestering i form av jättefina röda hjärtan, vet inte riktigt var jag ska hänga dem, så de får ligga på köksbordet ett tag.

Till middag blev det örtmarinerad kalvstek som långsamt fick bakas i ugnen, till det kokt potatis och gräddsås med ädelost och grönsallad. Till förrätt serverade jag krustader med Junköröra och till kaffet blev det knäck, ischoklad, sesamknäck och brända mandlar som allt var inköpt på muséets julmarknad igår.Fredagsinspiration

Har under ett par månaders tid tänkt beställa en ny personlig almanacka för 2011 men det har inte blivit gjort då jag tänkt göra den ännu lite mer personlig och dessutom använda en egen bild i den och där har jag fastnat.

Men igår kväll när jag tömde kameran på bilder och när jag började sortera i dem hittade jag bilden till almanackan som också gav mig en idé till lite personlig text på ägarsidan.

Så nu är den beställd, "Sonjas praliner 2011"

Varje dag är som en ny pralin,
man kan ana hur den ska smaka men vet inte säkert förrän den är slut.
 


Personlig almanacka kan man beställa här!


Hur jag gick

Stegtävlingen jag deltog i var slut den 14 november och på 28 dagar gick jag 316028 steg. Fick förlänga sträckan, som först var från Luleå till Övertorneå, till Pello, inte heller det räckte men hann aldrig registrera att jag skulle fortsätta till Pajala men en bit på väg dit hann jag gå.

Jag hade under perioden ett stegsnitt på 11287 steg/dag, inte illa i mitt tycke.

Placerade mig på plats 577 av 1696 deltagare!

Lagplaceringen blev dock usel....!

Oj, vad tiden går

Upptäckte just att jag har haft blogg i över två år nu!
Jösses vad tiden går fort när man har roligt. Känns fortfarande som om jag nyss startade den.
Kollade att jag har fått ihop 323 inlägg, ett inlägg vartannan/ var tredje dag ungefär.
Inte flitigast på bloggfronten men hyfsat bra i mina ögon med tanke på att jag har annat att göra än i mitt liv än att sitta och skriva inlägg.... en hel del tid går faktiskt åt att läsa andras bloggar och kommentera dem.


IDOL

har jag definitvit inte följt denna säsong och har därför nollkoll på vilka deltagarna är och har inga åsikter om dem.

Men jag har haft två dagar då jag fått IDOL så det räcker och blir över.

Har haft hand om publikvärdarna under både genrepet på torsdag och i skarpt läge på fredagen. Fick förfrågan i början av veckan, skulle innebära en halvtimmes info till föreningspersonalen men blev naturligtvis mycket mer, en del förberedelser och planering inför, att stanna kvar tills allt kommit igång på torsdagen och tills allt var över på fredagen (hemma 01.00).
Ändrade förutsättningar ett par vändor, särskilt på fredagen innebar ändrat upplägg.
Fredagen gick jättebra tyckte både jag och mina kolleger, det slutligen beslutade upplägget fungerade klockrent, trots ett otydligt SMS från en från produktionen om hårdare tag och skärpning för att undvika upprepning av kaos i pausen, vilket kaos...??? undrade vi.

Torsdagen blev lite tumultartad med 1,5 halvtimmes försening av repetioner vilket gav försenat insläpp och en lite otålig publik. Rusning till platserna, vi hade fått informationen att det var fri sittning men det visade sig sen att det hade sålts biljetter till både parkett ett och två visserligen till samma pris men ändå. På uppmaning fick samtliga med parkett två biljetter på parkett ett resa sig och söka sig nya platser.
Det blev lite kaosartat då exv några med parkett ett biljetter satt sig på bra platser på parkett två men när det skulle bytas fick de sämre platser på parkett ett, sällskap som suttit tillsammans fick dela sig (om de inte valde platser längre bak).

Men det är så många olika parter inblandade, olika viljor och åsikter som går isär. Bristande information, ändrade förutsättningar, verkligheten på plats stämmer inte alltid överens med det som planerats i Stockholm osv, då blir det många kovändningar och problemlösning på plats när de uppstår, man kan inte förutse allt.
Intressanta dagar, att få se en så stor produktion. Fascinerande att det tar en vecka bygga upp allt komplett men bara några timmar att riva ner allt.

Nu är ju såna här arbetsuppgifter inte min favorit då jag blir fruktanstvärt stressad av dem, fick för ett par år sen t o m en minneslucka under ett sånt här arbetspass.
Inför torsdagens kväll var jag ändå ganska lugn då jag och mina kolleger skulle arbeta tillsammans och det bara rörde sig om drygt 3000 besökare, men inför fredagen var jag ganska stirrig då det skulle komma ca 7500 besökare och vi skulle dela upp oss och köra egna områden.

Så idag är jag mentalt slut och ont i halsen.


Ångrar

Jag ångrar faktiskt att jag inte var på konserten vi var teknisk arrangör för i mitten av oktober....
Volbeat är faktiskt ruskigt bra, kan tro att de är bra på scen, det är sånt härligt ös i låtarna att jag vill bara upp och hoppa och dansa!!!!
Men för en månad sen hade jag säkert hört någon låt skvala förbi men inte registrerat gruppen, men sen det har börjat ösas Volbeat här hemma är jag såld.

Klänningen

På en begäran så visar jag nu en bild på klänningen jag unnade mig för ett par veckor sen.


Jobb, jobb....

Nä, jag har inte dött även om jag just nu känner mig halvdöd.

Hela vecka har bara varit jobb, jobb och åter jobb nu är jag helt slut i kropp och knopp. Och ny arbetsvecka stundar imorgon....!
Helgens jobb har flutit på ovanligt bra, känner mig riktigt nöjd med min arbetsinsats. Dessutom har vi tjejer haft kul och riktigt avslappnad stämning.
En avrustning har aldrig gått så snabbt förut, måste vara rekord. Men så stod ju IDOL produktionen och knackade på dörren samtidigt som vi avslutade helgens arrangemang.
Återstår att se om det blir att jobba under IDOL, vore kul att se ett så stort arrangemang samtidigt som jag känner att lite ledighet skulle sitta perfekt just nu.


Avslut veckan

Om nu någon var lite avundsjuk på min trevliga vecka så kan ni trösta er med att den slutade allt annat än trevligt på söndag kväll.

Dessa h-vetes dj-la ungdomar vars enda två hjärnceller inte får kontakt med varandra.....!!!!!!!!!
Jag var flyförbannad, H också och M var nästan mordisk och P jätterädd.

Bus eller godis, ok ring på dörren och lek det då men kom inte och bara släng ägg på fönstren.
Jag misstänker några av M klasskamrater eller fd klasskamrater för det var bara på hans fönster och bara på vårat hus.
Och när fönstret var rengjorda, då kom de ouppfostrade dj-la ungarna tillbaka och kastade en gång till.

Vet ni hur in i h-vetes svårt det är att få bort ägg från en träfasad, särskilt som det torkar ganska fort?????????????

Inte ?? Men gå ut och testa då.....!!!

RSS 2.0