Buss 4

Måndag morgon och sen som vanligt idag. Ser bussen på långt håll och vet att jag inte hinner med den, men av någon underlig anledning får jag för mig att jag kanske hinner . Börjar springa som en galning och precis när jag bara har kvar att gå över gatan åker den iväg, typiskt, så gör den alltid, men jag viftar hej vilt och faktiskt stannar den! (Första gången jag fått bussen att stanna på drygt tre år)
På springdarriga ben stapplar fram till bussen och ska kliva in, problemet är att när bussen stannar utanför hållplatsen finns ingen trottoarkant mot bussen så jag lyfter inte fötterna tillräckligt högt utan rasar in på alla fyra och tjorvar ihop ben och armar och den öppna handväskan där jag febrilt försöker hitta busskortet....

Busschauffören tyckte jag definitivt gjort den snyggaste entrén hittills, en tia i stilpoäng!

Och nu har jag jätteont längst ner på smalbenen, får väl inspektera blåmärkena ikväll..

Vecka 13

Denna vecka presenterar jag en låt med riktigt bra ös i som ska spelas HÖGT!
Foo Fighters låt Pretender!!Alltid lär man sig nå nytt

Har vid några tillfällen varit inne på min 40-årskris och kan konstatera att tanten är i alla fall inte för gammal att lära sig nya saker, eller; man lär så länge man lever så glöm att det inte går att lära gamla hundar sitta!

En kollega har varit sjuk och det börjar vara lite akut med vissa grejer som han brukar göra samt att han är den enda som har programmet att göra det.
Han visade visserligen en gång tidigare programmet och försökte förklara hur det funkade men vid det tillfället fick jag inte ihop det jag tänkte göra.
Men igår var jag så illa tvungen att ro det iland, det tog tid men jag fick det gjort, på em gick det riktigt bra. Hade säkert gått fortare om jag hade haft kunskap om programmet men jag hittade mina vägar att göra det jag skule.
Kul att känna att jag kan lära mig nytt!

I helgen är det åter bara jag och P hemma, det innebär kycklingklubbor till middag för det älskar han. Vi lagar det inte annars då H inte äter det.
Detta innebar att jag på morgonen hängde på låset på affären för att lämna tillbaka kronfågels klubbor jag köpte förra helgen, vill inte ha glas i maten!
Inköp av nya klubbor och samtidigt veckohandlade jag.

Jag är lika fascinerad varje gång jag veckohandlar, hur vi får plats med en veckas mat plus en massa annat i vårt lilla kylskåp! Den är ju bara "halvstor", tänk förut hade vi fullstort kylskåp och den var också alltid full.
Men nuförtiden är den knökfull!

Trevlig helg!

Det var...

Det snygga prylen var egentligen en blomvas!!!
De vita vaserna sitter fast med magnet och kan flyttas även till sidorna och på den övre delen av ramen finns springor som man sticka ner blommorna igenom. Kul grej!

Det tog ett tag och lite diskussion om vad det egentligen var tills jag råkade vända upp och ner på den och såg etiketten.


     

40 år till sportsidorna

Ja, så länge tog det innan jag började läsa sportsidorna i dagstidningen.

Jag tillhör katekorin som ALLTID förbannat sportsidorna i dagstidningen, bläddra förbi, bläddra förbi, bläddra förbi....
Sen i höstas har jag helt omedvetet börjat läsa en del på sportsidorna; hur det går för Luleå Hockey, Plannja, Luleå Basket mfl även mindre händelser, dock har jag begränsat mig till hockey och basket.

Idag läste jag en mindre artikel om två baskettjejer från Luleå och Ötå som spelat i Jämtland, kommenterarde detta i fikarummet och fick kollegernas förvånade svar att läser du sportsidorna SÅÅÅ noga...!!

Tyder detta på...:

40-års (ålders) kris
äntligen vuxen
tiltat i hjärnkontoret
sysselsättningsbrist
annat...???

                                      

Gissa....?

Denna läckra och annorlunda "pryl" fick jag som tack för hundvakteriet.
Men kan ni gissa vad det egentligen är...???Vecka 12

Veckans låt vet jag egentligen inte om jag har hört förut, men den fastnade direkt!
Zappade på TVn en kväll och hamnade på VH1 och där spelades Sun Goes Down med David Jordan.
Blev därför tvungen att Googla den och kan konstatera att vilken låt att bli glad av och det rycker i benen så man får lust att hoppa och studsa:)8-årskalaset
Som sagt så överlevde jag kalaset!

Nio små huliganer som sprang omkring och tjoade.
Vi startade med pizza då kalaset började vid middagstid sen kollade de en stund på en av P favoritfilmer  rockfilmen:" Tenacious D", presentöppning, glasstårta och lite kakor.
Sen gick de ut och tjoade så grannarna också upptäckte att det var barnkalas, jösses så tyst det blev inne...!
P hade önskat två saker; Boogaz och ett tuggummirör. Sen tyckte han att, du mamma kommer nog på nå bra saker!

Boogaz hade vi ingen aning vad det var, fick någon halvdan beskrivning av en näsa med snor...?
Men en kompis mamma hade fått tag i det så han var lycklig. 
Av oss fick han ett självuppblåsande liggunderlag och M gav tuggummiröret.
Kompisarna kom med en bra blandning av presenter; biocheckar, lego, plånbok, pengar, affisch, spel och en klocka som blev en riktig favorit, han är sååå stolt över den och nu kämpar han med att lära sig klockan, kanonbra!
Mostrar och morbröder med kusiner kom med en ny kickbike, så nu väntar han att snön ska försvinna.

                      

Inte så uppdaterad

Jag överlevde gårdagens kalas...! (återkommer om det!)


Jag kan konstatera att jag har passerat 40, jag har blivit gammal och hänger definitivt inte med i utvecklingen.

Min kollega (också 40++) fick ett mail som avslutades med: "...tacksam för svar, asap!"

Varken hon eller jag kunde klura ut vad asap betyder, förslag som snabbt, assnabbt, men nej. Vi vet att ungdomarna använder mycket nya förkortningar men vår fantasi räcker inte till.

Tills en betydligt yngre kollega upplyser oss om att " as soon as possible".....Aha..!

Åter en dag då man fick lära sig något nytt....!

Kalas...!!

Idag har vi 8-års kalas!!!
Återkommer om jag överlever 2 timmar med 9 st 7-9 åringar!!
Blir nämligen själv med dem, storbror får inte komma så han ska vara på Tacokväll på skolan så H går med honom dit och lämnar mig ensam med nio huliganer...


Måndag....

Är hemma idag och vabbar, P kräktes i natt, vilket inte förvånar mig med tanke på hur mycket han åt till middag igår!
Men han säger att han har ont i magen och vill inte äta eller dricka, dessutom är han alldeles prickig runt ögonen och på halsen.
Blodbristningar, tror vi, med tanke på hur svårt han hade att få upp det som skulle upp i natt.
Nåja, han har sovit dåligt och är trött och jag kan inte skicka honom till skolan utan frukost.Vecka 11

Detta är defintivt INTE min favoritlåt men jag kan ändå inte låta bli att vara fascinerad över vad som kan åstadkommas i musikväg.  System Of Downs B.Y.O.B, det är däremot en favorit bland resten av familjen!!
Refrängen är ganska bra och trallvänlig men resten är bara en hysteriskt psykbryt...!!!!
Det finns de som anser att Serj Tankian är ett musikaliskt geni, men då föredrar jag musik av mindre genialiska musiker!

 


Livet

Varför är livet så att när man för en gångs skull kommer in i en fas i livet när man känner sig tillfreds, harmonisk, energisk och att nu är jag på gång. Livet är kul!!!
Då får man alltid en spark i magen som säger att vem f-n har sagt att du får vara glad och harmonisk, det tillhör inte dina förutsättningar!

Jag bara undrar....????

Klinga

Som sagt så har vi inget husdjur (förutom väldigt många dammråttor!) utan vi tar del av andras kelgrisar.
Sen torsdagkväll har vi äran att ta hand om våra goda vänners hund Klinga, en stövare, det märks verkligen att hon saknar sin familj.
På torsdag kväll när jag kom hem till dem kom hon och hälsade och gosade en del men gick sen iväg och lade sig, man riktigt såg hur deprimerad hon var "titta de har övergivit mig", knappt att hon ville ut och gå. H som var till henne tidigare på eftermiddagen och gav henne mat sa det samma, riktigt ledsen var hon.
Jag sover hemma hos henne dessa dagar och på fredag morgon var det en gladare hund som väckte mig, vilket kändes mycket bättre. På morgnarna har jag gått med henne hem till oss och vi har haft henne där på dagarna. Jag tror hon har gjort sig ganska hemmastadd för hon har passat på att smita ut en gång, norpade ett litet ben som blivit kvar i slasken sen middagen, snodde en av de nybakade frallorna och har börjat skälla när någon är på dörren.

Jakthund som hon är så är hon inte precis en gå-fot hund utan det dras en hel del, hon och jag har haft lite problem med att möta enbart människor och de med hundar, hon skulle sååå gärna vilja hälsa men det går ju inte, jag har dessutom ingen koll på hur hon är när hon träffar andra hundar så det är KORT koppel som gäller vid dessa möten, inte för att jag tror på något vis att hon skulle bli ilsken vid ett sånt möte, men man vet ju inte heller något om den andra hunden......!
Korsningar eller gå över vägen, det är en grej vi inte heller är överens om, kommer man till en korsning går det inte att gå vägen rakt fram, plogkarmen ska följas, att gå över vägen ska gå fort, fort och där är oftast halkigt så jag åker lite på skorna där.
I söndags tog jag ett annat halsband på henne (stryp varianten) och promenaderna har definitivt varit trevligare.

Det är ganska intressant att observera henne under promenaderna, möten med andra (utan hund) går rikigt bra, tills de har passerat då snor hon om och ska efter. När vi går efter vägar där jag inte tror hon gått förut ser man verkligen hur hon kollar läget och verkar orientera sig bakåt och åt sidorna. Van att vara i skogen som hon, är varje stig eller skoterspår från gångvägen ett intressant alternativ och tar vi någon liten stig genom skogen märker man att hon trivs!
När vi närmar oss hennes hem eller vårat blir det en väldans fart på henne, strax framme!

Men det är verkligen uppiggande med både morgon och kvällspromenad, undrar om jag ska börja gå ut med en fiktiv hund efter dessa dagar...?
Det är en idé!
Inte är hon bortklemad med mys i soffan med flera filtar..... det är ju så synd om henne, övergiven!

Pluto

Vi har inget husdjur, barnen skulle gärna vilja ha men jag vet att det innebär mycket arbete och stort ansvar.
Dessutom är vi inte överens om vilken sort det i så fall skulle vara. Jag vill inte ha hund, vilket resten av famlijen skulle vilja, jag kan tänka mig en katt, vilket H vägrar.
Jag som haft ett par kaniner skulle kunna tänka mig det men då vill barnen hellre ha marsvin eller hamster vilka jag anser vara mer som råttor.
Så det blir inget husdjur, än i alla fall....

Vi passar därför på att ta del av andras istället, bl a under besöket hos pojkarnas kusiner i Sthlm lekte vi (okej, mest jag då..!) med deras kanin Pluto, visst är han bedårande...?
Lejonhövdad någonting kanin...


Matsedel

Under sportlovet har detta med matsedeln inte fungerat men det roliga är att på tisdag när vi kom hem for jag och handlade frukostmat och skulle göra en veckohandling dan efter, vi klarade oss på frukosthandlingen till på lördag och ändå var vi lediga och skulle förutom middag även ha lunch..... !

Men nästa veckas matsedel är planerad och av bara farten blev halva veckan därpå också planerad....
Är ovanligt nöjd med matsedeln, vi har fått in både soppa och fisk vilket brukar vara vår målsättning att få in varje vecka, och det är inte alldeles enkelt i en kött- och korvätande familj (H).

Dock verkar planerna för måndag och tisdag redan grusas pga Tennis, tandreglering och Vi i Femman och hundpassning, allt ska pusslas och då kan det behövas lite mer snabblagad mat.

Vill även bara visa en bild på helgens rotsakspytt som åts till suovasrökt renfilé. Visst är det läckert med alla färgerna!Sötpotatis, paprika, persiljerot, mandelpotatis, purjolök och morötter!

Simsala bim..

...och det härblev det här..!Kan jag trolla??
Inte riktigt, det var verkligen dags att ta tag i jättehögen med rentvätt men ända sen jag läste Verros inlägg om morotsbullar har jag varit sugen att baka morotsbröd.
Så istället för tvätt sökte jag recept på nätet efter morotsbröd och insåg att jag inte har ingredienser, saknade grahamsmjöl, kli, linfrön mm som skulle vara i brödet, dessutom fanns det bara tre ynka små morötter i kylen.
Men bakinspirationen ville inte riktigt ge sig så det blev ett ta-vad-som-finns bröd, alltså ett unikt bröd som aldrig kommer att bakas igen av någon.
En skvätt fullkornsvetemjöl, en skvätt vetemjöl special, en skvätt vanligt vetemjöl och resten rågsikt. Till detta de tre ynka morötterna, en påse mald pomerans, olivolja, sirap, salt och förstås jäst och vatten.
Och jösses vilken jäsig deg det blev, kan inte minnas när sist degen jäst så för mig, måste ha prickat exakt på de magiska 37 graderna.
Fick fundera ett tag att visst var det så att ett paket jäst till en halv liter vätska, för jag tog två paket till en liter vätska.

Vecka 10

Veckans låt kändes inte så lätt att komma på denna vecka, har haft idéer men haft svårt att bestämma mig.
Så jag kör ett säker kort med hela världens stilikon och en av hennes senaste hits.
Håll till godo med Madonna och Give it 2 me

Jag har nog alltid gillat Madonna, mer eller mindre, men det var en period på några år då jag inte lyssnade på henne överhuvudtaget, vet egentligen inte om hon gjorde så mycket under den perioden.
Men jag "återupptäckte" henne i o m skivan "Confessions on a dancefloor" och nya skivan "Candy shop" har också sina guldkorn.

Fortsatt sportlov

Jag är som sagt ledig hela sportlovsveckan med barnen, visst skulle de ha klarat sig själva men det hade nog inte varit så kul för dem och när jag ändå har en lugnare period på jobbet och föräldrapenningsdagar kvar så är det väl lika och vara ledig.

Efter vår lilla tripp söderut har vi varit hemma, sovit länge, jag har emellanåt tvingat ut barnen. Tja, P är mer pigg att vara ute, bara han har en kompis.
Men igår kom de själva på idén att gå och bada, tillsammans utan kompisar...!

Själv har jag faktiskt hittat lite rensarinspiration och rensat ett par garderober och organiserat upp dem lite. Skåpet i hallen fick sig också en genomgång idag, påbörjade dessutom i extrarummet/kontoret som fungerar som skräprum dit allt hamnar som inte ryms/är på väg någon annanstans. Men att gå igenom det rummet är ett till synes JÄTTE projekt, hoppas inspirationen håller i sig.
Vi är i planerna att renovera där, är inte gjort sen vi flyttade in. Originalmatta från -74 och fult målade väggar. Vi leker dessutom med tanken att antingen vända garderoberna i rummet till vårat sovrum, alternativt göra dörren till sovrummet därifrån och stänga igen den befintliga.
Men det krävs lite mer fundering kring det, jag har dessutom bestämt (enväldigt!) att vi måste röja igenom rummet först, innan vi repar, känner att det blir för mycket att både repa och röja samtidigt, det brukar innebära att röjningen blir ett hafsverk och där behövs en ordentlig genomgång av allt.

Nåja det är en sak att rensa och organisera men direkt uppstår nästa flaskhals, att få iväg allt man inte ska ha kvar....
Det ryms inte i soptunnan och jag tycker det synd att slänga sådant som är helt och fungerande så detta med Röda Korset olika återvinningar är en bra idé men det är väldigt lååååångt dit. Och det som inte går att slänga i tunnan hamnar i förrådet eller garaget och det är fortfarande låååångt till slutstationen, men någon gång kanske vi kommer oss dit.

Kom på att eg skulle jag ha tagit en "före" bild av kontoret innan jag började rensa. Trots att projektet endast är påbörjat är skillnade markant så nu får det vara.
Det kanske blir en "efter" bild om vi repar, den som lever får se....

Sportlov

Vi startade sportlovet redan i torsdags och packade ihop oss i bilen och 05.15 rullade vi iväg till hufvudstaden för att fira pojkarnas faster som fyllt  40 år.
Som vanligt blev det en massa god mat och dryck under dessa dagar och umgänge med Hs släkt. Det blir ju inte alltför ofta som man träffas med de långa avstånden.
En liten promenad blev det för att lite uppväga allt intag och de hade faktiskt snö där nere.


De hade sportlov förra veckan så på måndag morgon när de skule iväg till skola och jobb rullade vi åter norrut men stannade en natt i Örnsköldsvik och badade på Paradisbadet.Vi var dit i somras och pojkarna gillade det helskarpt. P for omkring på badet överallt så ingen av oss hade en chans att hänga med, han är ju dock bara 7 år så lite koll vill man ju ha, men det vara bara att ge upp och försöka fånga honom emellanåt när vi råkade på varann.

De var även imponerade av hotellet Statt First hotel, ett i hotell i gammal stil som var riktigt trevligt. Efter en god middag på hotellet stupade vi som klubbade sälar på rummet, det tar på krafterna att bada i flera timmar.
I foajen på våningen under oss fanns en staty av Tutanchamo som pojkarna blev verkligen förtjusta i.

                  På tisdagen gjorde vi lite snabbshopping (knappt en timme), dock stannade vi till på Ströms knallen (typ GKs) och shoppade lös där istället; pojkarna fick varsit par skor till sommaren, H en tröja och jag en fleecejacka. Dessutom hittade pojkarna muggar med deras namn på och lyckan var fullständig, eller om det var Rockband 2 som de köpte i Ö-vik som gjorde lyckan.....?!
Men kvällsfikat när vi kom hem skulle vara varm choklad i de nya muggarna i alla fall.
Det finns en uppsjö av prylar överallt med namn på, dock finns aldrig Ps namn och Ms namn är alltid felstavat så när de äntligen hittade något med deras namn på var de ju tvungna att få dem...

                 RSS 2.0