Bandvagn och likörglas

Varje år far vi med jobbet iväg på planeringsdagar.
Intensiva dagar för nästa års verksamhet, kreativa idéer och förändringar, mål och visioner.
Men lite roliga aktiviteter och trevlig samvaro brukar det också bli.

I år åkte vi till Mariebergs Viltfarm vid Kalix älv. Härligt naturskön miljö.

På farmen finns ett krigsmuséeum om Kalixlinjen, massor av gamla militärfordon varav en del i bruk. Vi fick köra/åka bandvagn och pansarvagn, guidad visning av muséet. Vi hälsade även på deras allergivänliga hästar som trots att de går ute året om och inte var inridna var väldigt sällskapliga.


Middag serverades i en skogskoja där maten (vildsvinsentrecôte) lagades på muurikka över öppen eld. Lite lekar och mycket skratt. Kokkaffe kokat över elden, mums!

Nästa helg ska en del av allt bråte som fanns där säljas på loppis. Den hade de förberett och ställt upp och sorterat färdigt. Vi passade på och kika igenom alla loppisprylar och jag hittade de sötaste likörglasen. Blev alldeles förälskad i dem, ingen aning om de är nå fina glas eller egentligen bara skräp men de var jättesöta. Så innan vi for hem fick jag köpa dem, 10:-/st och det var ett helt dussin! Bara det är ju otroligt för att vara loppisglas.


Kort!!!!

Var till frissan i fredags.
Man är ju så fin när man går därifrån men sällan lyckas man ju själv fixa till det så fint när man är hemma.
Och visst, jag har beklagat mig många gånger över stadens frisörer och aldrig varit riktigt riktigt nöjd, men det har varit OK.

Men denna gång gick det inte, ägnade helgen åt att försöka kunna fixa till håret någorlunda men jag fick ge upp.
Måndag kl 10 var jag tillbaka hos frissan med min åsikt och fick ny tid idag.

NU är jag jätte korthårig men känner mig nöjd. Än så länge... har ju inte försökt fixa det själv än men det verkar lovande.

Många, många år sen jag varit så här korthårig, blir nog skönt till sommaren (om den blir varm, vilket jag hoppas)

Bloggtips 3

Nu kommer mitt tredje och sista bloggtips.

Intresserad New York? Gillar foto? Uppskattar bra texter? Kika då in på Tankar från 39:e gatan...
En blogg av fotografen Tomas Nilsson som bor i New York och jobbar på Verdens Gang.

Bilder från New York och från hans resor i jobbet är ett underbart ombyte mot alla vackra, glamorösa och "samma lika" bilder som många bloggare presenterar. Bilder med journalistiskt stuk men alltid väldigt talande, lite poetiska. Men även med en härlig humor!

Tomas är inte bara urduktig med kameran utan skriver också jättebra. Emellanåt väldigt poetiskt.
Trots att jag aldrig ens varit i närheten av New York får jag ändå en lite känsla för vad den staden är.

Och enligt vissa domdagsprofeter är det världen undergång idag lördag, så passa på och läs Tomas inlägg om detta och hur det mottas i New York....

Utvärdering

Enligt Ica menyn åt vi på onsdagen Pastagratäng med kyckling och körsbärstomater vilket var jättegott, denna rätt tog lite längre tid att laga då kycklingen skulle strimlas, löken skivas, tomaterna delas och osten rivas, dessutom skulle det ju kokas en sås också. Men det var lättlagat.På torsdag åt vi Enchiladas à la Mexico en vegetarisk rätt på kidneybönor. Resten av min familj är lite skeptiska till vegetarisk mat så på onsdagen när jag strimlade kyckling gjorde jag lite extra som jag stekte upp efteråt och kryddade med kajenn, spiskummin och paprika som fanns med i torsdagens recept. Och bytte helt enkelt ut bönorna mot kycklingen. Nu blev det kyckling två dagar i rad, lite tråkigt men....
Enchiladas var gott, lite kryddstarkt (berodde nog mest på min kryddning av kycklingen) men gräddfilen svalkade härligt till. Däremot var inte yngsta sonen så förtjust i det, han åt kycklingbitarna och lite av tortillan.

Sammanfattningsvis var det behändigt med färdig meny och recept som vi hängde upp på kylen, underbart med lite annan mat än den man annars alltid lagar. Gott, snabbt och lättlagat. Dessutom blev det över till en lunchlåda också varje dag! Sen vet jag inte om vi hade tur och råkade testa detta en vecka när det var mat som passade oss! Vi får väl se vad de har för meny nästa vecka.

Men fredagen då? 
Fredag är fredag och laxen verkade inte så lockande, så vi skulle göra kebabspett som vi varit sugna på ett tag men köttfärsen hade inte hunnit tina. Det blev "nödmat" istället, korv.....
Tja, sånt är livet!

 


Testar Ica-menyn

Visst, vi gillar att laga mat.... men till vardags kan det bli nog så tråkigt och ofta känns det som att det är samma lika hela tiden.

Vi är däremot dåliga på att läsa reklam och då särskilt den från matvaruaffärerna, för vi handlar i alla fall det vi vill ha.

Men, i söndags blev vi sittandes och läsa reklamen när den kommit och hittade att Ica hade en färdig meny för hela veckan! Verkade helt OK!
Så vi bestämde att vi skulle ha den som utgångspunkt i veckan.

I måndags blev det Färs- och svamppanna med pressad potatis vi använde älgfärs istället för nöt och så blandade vi i ett paket bacon för det vara bara 400g färs vi hade. Det blev supergott och bägge ungarna gillade det och tog även påfyllning.Idag åt vi Grönsaksris med kryddig korv och även det blev jättegott. Själv var jag skeptisk till riset först men det var riktigt gott!Det är enkla recept som går fort att laga när man kommer hem från jobbet. Känns lite slappt och lyxigt med färdig matsedel med recept som hänger på kylskåpet.

Ytterligare utvärdering kommer!

(Ej egna bilder, "lånade" från Icas hemsida)

Dags att delegera

Var och träffade min sjukgymnast idag.

Lite ändrade övningar, lite nya övningar och lägg på MER vikter, ögonen ska blöda när du gör dem....

Och vissa saker får du inte göra, kasta boll, spela basket eller tennis och följande ska delegeras...

SG - Du ska inte tvätta bilen, putsa fönster eller andra sådana putsrörelser, det får du delegera....
Jag - Jaha...., (stort smile!!!)
SG - (leende) hm... och så var det disken och.... vill du ha ett skriftligt intyg på det här???

Jag tror jag gillar min sjukgymnast....!

1:a maj

och ingen extra ledighet!

Men säsongens andra joggingtur ute är avklarad, håret färgat och slingat.
Morotsfärgat som min sambo uttryckte det!

I morgon ny arbetsvecka, har alltså tolv dagars arbete i ett sträck framför mig. Särskilt med några extra låååånga dagar.

Ska även försöka hinna till någon frissa och klippa morotskalufsen, inbokat möte med sjukgymnasten icke att förglömma och är faktiskt grymt taggad för träning men det lär inte bli så mycket tid till det, tyvärr.


RSS 2.0