Mattips!

I helgen grillade vi kött från Hemmagastronomi, hängmörad biff från Nebraska.

Bara såååå gudomligt gott!

Mums, mums, mums!!!!

Vecka 22

En låt som jag ännu inte har ledsnat på, Christina Aguilera med Beautiful.
Hon har verkligen en bra röst och kan sjunga!


Perforerad

Jag har trillat dit på ytterligare en trend!
Har skaffat en spikmatta!!!
Jag gillar nästan all alternativ behandling såsom massage, kiropraktik, zonterapi osv.
Har bara kunnat testa den ett par gånger men det var riktigt häftigt.
Man skulle börja med 10 min, och första gången efter 10 min tänkte jag att detta var ju bara blaj blaj men ytterligare ett par minuter och sen kom hettan, som om någon hällde riktigt varm olja utmed ryggraden, upp och ned for det.
Lade den sedan under ländryggen och sätet och där uppstod nästan omedelbart en starkt pulserande värme.

Jag tror nog den kan ha en riktigt bra effekt på spänningar och hjälpa en att slappna av, måste bara hitta rutinen att använda den.

         

De mörkare prickarna i mitten är magneter för extra effekt!! När jag ändå köpte en så satsade jag på den lite lyxigare varianten dock hade den fått vara större.

Kul är att H också ligger på den, har hunnit betydligt fler gånger än jag faktiskt.
Bägge pojkarna också testat den, särskilt P är intresserad av att använda den.

Vem vet det kanske var väl investerade pengar i alla fall!!!

Nytt

Har med mycket möda lyckats ändra utseendet på bloggen!!
Kanske inte riktigt vad jag tänkt mig men detta får duga tillsvidare, har varit less den orangea bakgrunden en längre tid, trots att jag verkligen gillare orange!

Nu kör vi turkost till jag spyr åt det.

Däremot är jag barnsligt förtjust i teckensnittet Comic Sans!

Ha det bra!

Minisemester

              


Var med våra goda vänner på minisemester till Ö-vik och Paradisbadet i helgen. Det är härligt med små avbrott från vardagen.
Vi lånade en minibuss och åkte alla tillsammans och det var verkligen trevligare än att åka två bilar och hålla på och ringa för att komma överens som raster mm.
Barnen och papporna badade två dagar medans mammorna badade en dag och shoppade lös den andra dagen!
Små haverier blir det alltid när man är i farten så många, denna gång inget undantag, vi summerar; en stukad eller slagen fot, ett par omgångar av illamående och dåliga magar (man ska inte dricka vattnet i bassängerna..), ett blåöga och en uppskrapad två, en uppslagen haka som efter badet fick limmas på akuten. På frågan på akuten om han kunde bada dagen efter var svaret nej,
-men vi har ju åkt 38 mil för att bada!
Ingen vidare diskussion i ämnet utan sätt skyddsplåster på, men en viss idiotförklaring (vem åker 38 mil för att bada!)

Shopping då? Jag inhandlade lite sommarkläder, bara till mig själv (ego!), ett par 3/4 byxor, en vit (!) blus, en tunika med matchande scarf och lite till hemmet; två kuddar och två tavlor. Nu gäller det bara att komma igång med fönsterputsning och lite vårstädning!

         

Inköp av Guitar Hero Metallica: sist vi var till Ö-vik var vi in och frågade efter spelet men den hade inte släppts än men de undrade om vi vill förboka den, nej vi är ju inte från stan lite långt att åka 38 mil för den.
Den 22 maj släpptes spelet!
Jag uppmanades att köpa den under shoppingrundan samt prat om en extra baskagge/ fotpedal (jag är ju inte insatt).
Som sagt in på samma butik som sist frågar efter spelet vilket de har kvar av samt en trevande förfrågan om tillbehöret ovan. Visade sig att de som förbokat får en sådan med gratis...! De hade 70 förbokningar och fått 64 baskaggar han kunde inte ge en åt oss.
Jag var inte ute efter att få den jag ville ju köpa den, men icke! Den finns inte till salu!
Kanske längre fram att den kommer att finnas att köpa som tillbehör.
Tja, jag nöjde mig med enbart spelet, det fungerar alldeles utmärkt utan tillbehöret.

Knatar vidare till nästa roligare butik (inredning), när jag sedan hör en något bekant röst som ursäktar sig, vänder mig om och ser killen från spelbutiken med en låda i handen,
- du får en ändå, jag räknar med att inte alla hämtar ut sina förbokningar.
Jag niger och tackar!
Får nog en liten stund vara världens bästa mamma..;)

Det är inte varje dag säljarna springer efter en och säger du får den!!Vecka 21

Vi fortsätter med Ville Valo denna gång med gruppen Him som gjort en riktigt bra cover på Chirs Isaks hit från början av 90-talet nämligen Wicked game från filmen Wild at Heart av David Lynch med Nicolas Cage och Laura Dern.
Kommer ihåg att jag då tyckte filmen var jättebra, skum och flummig med bra.!
Antar att skulle jag se den idag skulle jag nog inte tycka den var lika imponerande, men låten Wicked game gillar jag än!Brainstorming

Har varit två dagar på Furufjärdens Gästgård med jobbet och haft planeringsdagar, riktig brainstorming!
Känns som om jag varit på världens party, så slut i skallen är jag, trots att det inte blev sen kväll, i säng 22.30, och väldigt sparsmakat intag av starkare drycker, lite vin till maten.

Vilken härlig miljö det var där, efter lunch tog hela gänget en liten promenad och på em satt min grupp ute och jobbade!
Bastu med dopp för de som ville på kvällen, lite Kubbspel och Med andra ord.
Det kändes verkligen att man kommit bort från stan, och så hade vi sån tur med vädret.

Nu är jag laddad inför helgen med lite extra ledighet, den börjar med en tur ner till Örnsköldsvik och Paradisbadet med våra goda vänner.
Pojkarna vet inget så få se vilka trötta och sura miner det blir på morgonen när de ska väckas extra tidigt!
Jag och väninnan ska nog ägna en dag till lite shopping dessutom, mycket roligare att shoppa med henne än med min familj som inte alls förstår min glädje över att gå i affärer!!

Födelsedag

Nu har även vår äldsta pojke fyllt år, 12 år, bara ett år kvar som barn sen blir han tonåring!!
Vad hände?? Vart tog åren vägen, det var ju nyss vi var på väg till BB...

Tolvåringen firade vi på hans födelsedag med att hela familjen gick på restaurang, vi testade den nya restaurangen i stan, Tapachula, mexikanskt. God mat, men logistiken behöver trimmas lite. Vi fick inte in varmrätterna samtidigt och de missade Ps potatis och läsken var inte kall. Men ambitionen till bra service var inget fel på, till läsken fick is, potatisen kom till slut och för att vi inte fick in varmrätterna samtidigt så bjöd de på efterrätten, även delvis pga att M fyllde år (vilket P var det första han informerade servitören om!).

På fredagen firade han med kompisarna med att åka på Lasergame. Det uppskattades både av M och kompisarna (även flickvännen var med, enda tjejen!)
Och sen på lördag med släkten med att moster och morbror med famlijer kom och grillade och åt tårta.

Med andra ord ett riktigt firande!

Sommar på väg...?

Ja, helgen har varit underbar och ger en verkligen känsla av att NU är sommaren på väg. Visserligen får man nog vänta bakslag än, men det förtränger jag.
Har inte riktigt kunnat njuta utomhus av vädret då vi verkligen har behövt städa inomhus, men det kändes skönt att kunna tvätta flera maskiner med tvätt samma dag och hänga ut dem på tork. Det doftar ju så underbart om tvätten när den torkat ute. Nu återstår däremot en jättehög med ren tvätt att ta hand om... det går bara runt.

Söndag em var vi ute och städade hela familjen, nä inte på gården utan efter vägarna. Scouterna var tilldelade några områden vägstädning. Det var riktigt skönt att gå och plocka skärp med barnen och surra på med de andra föräldrarna och njuta av vädret. Dagen avslutades med välförtjänt gemensam korvgrillning.
Så tänkt på det nästa gång ni slänger skräp att det kanske är några stackars barn som får plocka upp efter er!

Vecka 20

Även veckans låt har haft uppehåll här på bloggen, men nu kommer en till favorit.
Vi går mot sommaren och det verkar som om mina gamla "sommarlåtar" kommer som favoriter.
Denna vecka blir det Ville Valo och Natalia Avelon med låten Summer Wine.
Jag gillar finska gruppen Him där Ville är sångare, helmysig röst har han.Det händer saker

i min lilla blombänk.
Där har tulpanerna och krokusarna börjat komma upp.P kom en dag och sa att det blommade en blåsippa i gräsmattan, det var visserligen en Scilla men söt ändå där den står och ger hopp om varmare och soligare dagar!1:a maj helgen var jag och köpte ett par utekrukor, har inte riktigt haft några, de jag använt ute var egentligen bara lite större terrakottakrukor men nog så små att ha ute.
Det blev dessa i betongliknande material, ser lite ruffiga ut och passar således hos oss som har lite ruffigt på gården. Matchar grillen i betongblock, stenplattorna på gården och natursten.

              

Köpte även ett par plantor en Pelargonia och ett litet ympat träd som jag inte vet vad det är men den såg rolig ut.
Planterade ut dem trots att det var nog så tidigt, körde en GSG (går det, så går det). Penséerna hade jag fått tidigare och har ytterligare fler som bör planteras någonstans snart.

Liket lever..

...för att citera ämnet i mailet som damp ner i min mailbox för någon dag sen från en av mina äldsta barndomsvänner!

Det är konstigt hur livet och vänskap utvecklas genom åren, från barndomens nära relationer där man umgicks nästan hela tiden för att sen hitta nya olika intressen och med det nya vänner.
Men barndomens vänner blir ändå liksom kvar trots nästan helt avsaknad av kommunikation. Det är väl minnena från barndomens fantastiska äventyr som gör att man ändå på något underligt vis hör ihop, dessa delar man ändå livet ut.

Det var otroligt kul och rörande att höra ifrån min gamla vän och höra hur hennes liv hade ändrats.
Jag blir alltid lika full av beundran över dessa människor som vågar ta dessa drastiska beslut att ändra sina liv för att hitta det vi alla söker; balans och lycka i tillvaron, att hitta rätt. Att våga bryta upp från det som gör att man mår dåligt för att man ska trivas i tillvaron.
Jag blev rörd till tårar och otroligt glad å hennes vägnar, och som sagt full av beundran!

Det är många som skulle må bra av en kick i baken för att kunna ändra sina liv, att våga.
Jag tror att alla några gånger i livet skulle behöva ändra sina liv. Springa i ekorrhjulet åt andra hållet eller varför inte prova gå eller helt hoppa av.
Men de flesta av oss nöjer sig med små förändringar lite successivt. det känns tryggare så, ni vet, livrem och hängslen, man vill ha ett tryggt alternativ om det inte skulle funka!
Jag tillhör ju definitivt den kategorin...

Och jag önskar jag vore bättre på att hålla kontakten med både gamla och nya vänner, det är väl min osociala sida som är för dominerande!

Men nu är det här liket tillbaka på bloggen efter det förvarnade uppehållet!

Må gott och ta hand om varandra!


Första förälskelsen

Ja, vem minns inte den??
En kille i klassen på lågstadiet som man tyckte var både söt och snäll, men bara beundran på avstånd visste ju inte bättre.
Vad för mina tankar till det?? Våren? Nej!
Min äldsta son har just upptäckt tjejer och speciellt en...!!!!!!!!!
Det smsas i tid och otid, vår telefonlinje är periodvis upptagen i TIMMAR.
Det har varit skjutsande och hämtande.
Generande fniss när saken kommenteras och förargade utrop när vi skvallrar för kompisar och andra.

Nog är det gulligt, hoppas han är snäll med henne..

Den yngre sonen tar såna saker ganska lätt än så länge, han passade på  och bjöd hem två tjejer på fika när han var ensam hemma (eller bara med storebror som satt i telefonen...)

RSS 2.0