Surdeg
För ett ganska bra tag sen var det en artikel och recept i Icas tidning Buffé om surdeg och jag trillade dit på det såklart!
Första surdegsgrunden gick si så där, gjorde två bak av den, första blev ätbar den andra blev bättre men jag var inte riktigt nöjd.
I veckan satte jag igång en ny surdeg och efter att ha läst lite på bloggen Pain de Martin bakade jag ut två bröd i söndags efter ett annat recept.
Mycket roligare och mycket mer lyckat!
De ser jättefina ut men de hade behövt mer tid i ugnen, lite degiga på insidan blev de!
Fler försök blir det helt klart, har en surdegsgrund ståendes i kylen klar att göra deg på, enligt Martin kan man faktiskt baka lite när det passar och inte som jag ägna hela förmiddagen åt två bröd.
Ser jättefina och goda ut!
Du är verkligen inspirerad nu, hade jag haft rubriken surdeg hade det nog betytt ngt helt annat ;-)
Det är ju så gott med hembakt bröd!! Har dock aldrig provat mig på surdeg. Är det svårt? Mer än att man måste ge det tid.
Visst är det en brandbil :-D
...och en moviebox kan du fortfarande hyr här: http://www.videohallen.net/start/index.php?id=12