Dags för vardag igen

Så var alla helgerna över och vardagen tar vid imorgon.

Julen firades hos syster yster med familj, en lugn och städad tillställning med som vanligt alldeles för mycket god mat och dryck.

Kalle Anka missade jag som vanligt numera sen man blivit vuxen och fått egna barn, vilka definitivt inte är intresserade av Kalle Anka firar jul (hur kan vi ha misslyckats så totalt...???) Men ändå planerar man mat och tomte efter Kalle....!

Jodå, tomten kom, stressad naturligtvis, och hade väldigt bråttom men visst hade alla varit snälla och fick fina julklappar.

Pojkarna var nöjda med bl a Kinect-konsol (heter det så?) och spelen Kinect Sport och Adventures, dator, minneskort, kläder, pengar och presentkort. Pengarna användes till gemensam investering i en elgitarr med förstärkare och presentkortet har de spenderat i helgen. De kände sig nog lite stora, den äldre åkte in själv till stan och shoppade, vår yngre fick faktiskt bestämma helt själv vad han ville ha och betala.

Själv fick jag ett presentkort på hot-stone massage, nu gäller det bara att planera in lämplig dag för denna lyx. Funderar att kompa en fredag eftermiddag. ta massage åka hem tidigare och mysa, fixa lite god middag hmm...

Sambon fick enda paketet med rim: "McDonalds vi inte gillar, så nu får du dina egna åt oss grilla!"
En hamburgerpress!


Sunderby tomten, han får gärna kom fler gånger!

Nyår firade vi tre familjer ihop vilket ger sex vuxna och sju grabbar, 13 vid bordet inte bra! Och visst blev det en hel del kras, men inget kalas utan kras!

Vi har ju firat nyår ihop förrut men detta nyår var första gången vi skulle köra tema, tema 80-tal!
Menyn var inte så svår att få ihop och inte heller musiken (med tanke på Spotify) men musiken blev äkta vara då en gammal skivspelare grävdes fram och likaså en massa 80-talsskivor.

Svårare var det att hitta kläder, det var tre familjer som sprang nyårsveckan runt på Myrorna och Röda Korset i jakt på kläder! Men de har ju alldeles för moderna kläder där!
Nåja, vi lyckades faktiskt pussla ihop riktigt bra ändå med herrar i rutiga kostymer med midjekorta kavajer, rockare med t-shirt med Twisted Sister tryck.
Grabbar med trasiga jeans, kavajer med uppvikta ärmar, färgglada skjortor och t-shirts, vita tubsockar med byxbenen innanför.
Damerna representerade lite olika stilar: en i tajt tunika med den breda resåren nertill och rosa brett bälte i midjan (lite sportigt à la Susanne Lanefeldt), en i lappade och trasiga jeans och för stor kavaj (lite popigare trashiga stilen) och en i kort snäv kjol och lång stor kavaj med bara en knapp, vid upptill och smal nertill, axelvaddar naturligtvis (business-stil fick det väl föreställa).

Andra attribut var bl a det obligatoriska läppstiften, rosa och blå make-up, det stora sprayade håret, strass-smycken, öronklipps (aj, aj..), färgglada halsband med plastkulor, massor av armband, Ericsson HotLine telefoner (tegelstenar), Rubiks kub till samtliga grabbar, stora glasögon och Trivial Pursuit 80-tal spelades.

 Menyn:



Förrätt:
Räkcocktail


Varmrätt: Plankstek


Efterrätt: Glace au four

Sen dansades det disco till bl a Wham! och Rick Astley och skålades i några Hot Shots!

Så roligt att vi höll på att missa tolvslaget och att skjuta raketerna, det var i den stressen när vi skulle ut och skjuta raketer och skåla som ett antal champangeglas gick i kras!

Sen var det en stor golvkruka som inte tålde en mindre brottningsmatch mellan ett par tonårsgrabbar som skulle skvallra på varandra och visa pinsamma bilder på flickvänner.....(Lite diffust där..!!)

Gemensam lunch/middag på nyårsdagen med hamburgare och pommes frittes, en annan nyårstradition (dock inte 80-tal). På söndagen träffades vi åter för att äta ostbrickan som traditionsenligt inte hanns eller orkades med att äta på nyårsnatten!


Kommentarer
Postat av: Malin

Roligt att läsa om hur ni firat helgerna. En 80 talsfest skulle jag verkligen vilja ha ngn gång! Det skulle vara hur kul som helst!! Menyn NI hade är en fullträff o det låter som ni fått till kläderna oxå.



Jag gillar oxå att hålla på traditioner o brukar helt inte ta ut granen före Knut, men veckan är fulltecknad, (årets värsta arbetsvecka pga årsbokslut och resa till Kiruna). Ljusstakar o stjärnor samt utegranar brukar ofta lysa hela månaden ut.

2011-01-09 @ 19:38:55
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Susanne

Svar: Ja det är märkligt, har man lockigt hår så vill man ha rakt o tvärtom :-)



Det låter som om ni har haft sköna helger och en massa god mat...mums.



Nu är det vardag igen och det är ju skönt på sitt sätt.



Ha en bra måndag!

Susanne

2011-01-10 @ 09:47:35
URL: http://kandy.se
Postat av: Linnéa

Jag ser framemot en fin bild på dig och Hasse á la 80tal :-)

2011-01-10 @ 10:03:12
Postat av: Carina

Som vanligt supergod meny av duktiga kockar! Slurp!!



Vilket 80-tals engagemang. Lämnade INGET åt slumpen.

2011-01-11 @ 06:30:42
URL: http://nicas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0