Gott Nytt År!!

vill jag önska er alla!

Oj, vilken nyårsafton vi hade i år!
Men om man ska gå enligt talesättet "inget kalas utan kras" så var nog inte tillställningen särskilt bra. Inte om man jämför med förra året då en jättekruka och ett halvt dussin champagneglas gick i kras...

Aftonen i bilder:


Temat för kvällen var James Bond/glitter och glamour. Och glitter var det!



I väntan på maten serverades en sked löjrom med creme fraiche och en rågbit med gåsleverpastej och fikonmarmelad.


till det drack vi champagnen.


Förrätt: Pilgrimsmusslor med fänkålssallad och blomkålsmousse toppad med forellrom, krasse och brödkrutonger.


Varmrätt: Ankbröst med tryffelsky, kompott på grillad paprika och lök, en sallad på ruccola, marinerade getostbollar och rödlök samt en kub potatis toppat med färsk tryffel från Gotland.


Efter grevinnan och betjänten orkade vi med efterrätten.


En tårta på krispig saffransbotten med hallonmousse och en tårta med vit chokladmousse.


Raketer på tolvslaget!


Senare på natten blev det en enorm ostbricka med olika kex och marmelader.



Vi var jättenöjda med maten, ingen av oss var särskilt bekant med någon av huvudingredienserna; pilgrimsmusslor och ankbröst.
Men vi hade i god tid bestämt oss för dessa två och tanken var att beställa det från Hemmagastronomi men följden blev att Hemmagastronomi komponerade ihop recepten till menyn och fick fria händer att göra efterrätten. Ostbrickan hängde med av bara farten.
Så alla ingredienser, förutom grönsakerna och en burk creme fraiche, tog vi från Hemmagastronomi.
Men vi lagade all maten själv, förutom då efterrätterna och tryffelskyn som de hade gjort och vi bara värmde på den.

Oj, tilltuggen före maten var helt utanför Hemmagastronomi, egen spontangrej som dök upp på dagen (när det började kurra i magen på förmiddagen).

Det eleganta porslinet hade jag lånat av min kära kollega Linda som nog är den enda jag känner som har 13 på dussinet, tur var väl det när vi var tretton vid bordet!

Hm, tretton vid bordet, låter mer som ett tema baserat på någon deckare av Agatha Christie.

Kvällens musik var förstås ledmotiven från James Bond filmer, men sällskapet tyckte inte det var så bra att dansa till, så på småtimmarna hittade vi en tysk radiokanal som spelade 80-tals disco, perfect!


PS! Om någon funderar över 500-lapparna så var det en sk "kuvertavgift" för varje rätt....!
Nej, skämt å sido så var det servetter!

 


Kommentarer
Postat av: Malin

Ni är flitiga på ordna riktiga fester, kul med dessa teman!!! =)

Och vilken lyxig mat!!! Ni är äkta gastronomer!!!



Jag skulle fortfarande vilja ha en 80 talsfest!



Sv: Ja det är Chateau-glas och Oxfile Wellington, var smördegsinbakad och inne i knytet var även svampfräs och parmaskinka, o fransk senap, kanske ngt annat jag glömt bort oxå. Kör repris till lunch idag (och igår).



2012-01-03 @ 08:49:19
Postat av: Susanne

Oj vilken häftig fest, kul tema och maten såg smarrig ut...



Sven hälsar och tackar med en blöt nospuss :-)



Kram

Susanne

2012-01-03 @ 09:52:56
URL: http://kandy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0