Helkoll och fördomar

Har mitt stressen varit ledig idag!
P hade nämligen tid till koll av sin höft och tid till tandspecialisten så det gick hela dagen till det.

På det stora sjukhuset kunde han på vägen ut konstatera att det var mycket gamla människor där och det pratade vi om.
Han menade att det är mest gamla som är sjuka och behöver vara där. Vi pratade om mormor och han sa att hon är ju så gammal att hon inte får jobba och att vi kallar mormor för mommo och hon är mammas mamma mm

På parkeringen finns skyltar som uppmanar en att tömma bilen innan tjuven gör det och jag hade varit riktigt ambitiös och tagit bort fronten till stereon.
När P kliver in bilen ser han att stereon är borta! Jag förklarar att jag tagit bort den så inte någon ska stjäla den.

- Men mamma du hade ju låst bilen!
- Jo, men de kan göra inbrott ändå om de ser att det finns en stereo.
- Jo, det är ju mycket gamlingar här och de sysslar ju mycket med sånt...
eehh... EEHH!!!!
Försökte förklara att gamla människor inte sysslar så mycket med sånt att det är mest unga killar...!

Vidare till tandspecialisten där P talar om han vill ha och ser fram emot att få en tandställning...!
Innan hade vi varit och unnat oss lunch på stan och där såg P en stor kille med tandställning
- Mamma såg du?? Han hade tandställning!
Var hans imponerande kommentar.

Tja, han lär nog ändra uppfattning om tandställning, tror jag, när jag hörde hurdan han ska få, en som ska bredda hela överkäken med en skruv som succesivt ska spännas ut. Det lär nog göra ont emellanåt.

Kommentarer
Postat av: elle

Tandställning, ett minne blott... Ahhh... Vilka tider det var...



Dra tänder, flytta tänder m små gummisnoddar (kunde inte gapa ordentligt, de satt fast mellan övre- o nedre käken), värk, tandställning som lossnade- iväg till tandläkaren m jämna mellanrum o limma fast den, dvs ät inte hårda morötter/äpplen...



Matrester som fastnar, skavsår i munnen. Hade räls uppe och nere i flera år, sedan en lös tandställning länge och en skena bakom nedre framtänderna i flera år... Imponerande?!



Nää.. Det är bra att han ser fram emot den, man glömmer bort den med tiden o tänderna blir fina i alla fall. Borsta tänderna gjorde jag ofta o det sitter fortfarande i, en bra grej från "tandställningstiden"... Hälsa hem!

2009-04-21 @ 20:08:58
Postat av: Malin

fnissar Ungar är för härliga med sina funderingar!! Minns när E var ca 3-4 år då konstaterade hon att på mormors jobb (långvården)fanns det mycket tandtroll!



E är snart 12 och vill också ha tandställning men det blir väl som med glasögonen hon hade i 7 årsåldern, det var roligt i 2 dgr sen ville hon inte alls ha dem längre. Tyvärr ser det ut att bli tandreglering även för henne, besök inbokat i hös hos tandspecialist.



Den där varianten av tandställning lät inte kul..

2009-04-21 @ 20:13:49
Postat av: Malin igen

Känner igen mig i Elles beskrivning..jag har för mig att jag haft 8 varianter av tandställningar och har fortfarande bettskena..

2009-04-21 @ 20:15:48
Postat av: Carina

Ser framemot en tandställning!?! Hoppla... Ajajaj.. vad han kommer att få gå igenom. Låter verkligen inget vidare. Stackarn! Jag lider redan med honom.



Själv är jag lyckligt lottad som aldrig haft någon tandställning. Inte för att jag säger att det inte skulle behövts. :S

2009-04-23 @ 20:49:44
URL: http://nicas.blogg.se/
Postat av: Veronica

Ja, tandställning tycks ligga i släkten - eller i alla fall i vår familj! =) Hoppas han fortsätter se fram emot tandställningen, det brukar vara tvärtom...!

2009-04-24 @ 07:45:07
URL: http://veronical.blogg.se/
Postat av: Anna

Linnea har fått byta ut sin första nattandställning idag, eftersom den inte hjälpte för det "sista" som är kvar att fixa, den ser lite värre ut än den första med en extra mojäng. För övrigt röd glitter färg, med en ingjuten drake....

2009-04-30 @ 19:23:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0